Ухвала
від 23.08.2013 по справі 256/6363/13-к
КАЛІНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДОНЕЦЬКА

Справа № 256/6363/13-к

1-кс/256/522/2013

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.08.2013 року слідчий суддя Калінінського районного суду м. Донецьку Ушенко В.Ф., при секретарі Малаховій А.В., за участю заступника прокурора Калінінського району м. Донецьку ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Донецьку клопотання слідчого СВ Калінінського РВ ДМУ ГУМВС України в Донецькій області лейтенанта міліції ОСОБА_2, погоджене з заступником прокурора Калінінського району м. Донецька ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню № 42013050000000267 від 18.07.2013 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

18.07.2013 прокуратурою Донецької області було виявлено кримінальне правопорушення, а саме директор ТОВ «Стройинвест Донбасс» ОСОБА_3, діючи умисно, в порушення Програми створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення у 2011 році, затвердженої розпорядженням голови Донецької облдержадміністрації від 02.04.2011 року №222 не створив належну кількість робочих місць, кошті розпоряднику не повернув, чим скоїв заволодіння чужим майном шляхом зловживання владою або службовим положенням в особливо великих розмірах на суму 1363500,00 грн.

18.07.2013 року заступником прокурора Донецької області вказане кримінальне правопорушення було внесено до єдиного державного реєстру досудових розслідувань і передано за підсудністю до слідчого відділу Калінінського РВ ДМУ ГУМВС України в Донецькій області.

13.08.2013 року кримінальне провадження було доручено до проведення досудового розслідування слідчому слідчого відділення Калінінського РВ ДМУ ГУМВС України в Донецькій області лейтенанту міліції ОСОБА_4 і розпочато досудове розслідування.

Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює заступник прокурора Калінінського району м. Донецька радник юстиції ОСОБА_1

В ході досудового розслідування встановлено, що на виконання постанови КМУ України № 527 від 30.06.2010 року «Про створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості вугледобувних регіонів» Донецькою обласною державною адміністрацією розпорядженням голови облдержадміністрації від 19.07.2010 № 403 «Про обласну колегію з відбору на корпусних засадах бізнес-планів по створенню нових робочих місць» від 15.04.2011 № 205 «Про визначення замовника створення нових робочих місць» було проведено конкурс на відбір бізнес планів по створенню нових робочих місць та визначення переможці. Внаслідок чого одним із 34 переможців став проект «Організація багатопрофільного промислового комплексу по виробництву швидко монтованих будівель з індивідуальним опаленням ТОВ «Стройинвест Донбас» (ЄДРПОУ 35397759). Внаслідок чого розпорядженням голови держадміністрації від 22.04.2011 року № 222 було затверджено програму створення робочих місць.

Між Головним управлінням регіонального розвитку, залучення інвестицій зовнішньоекономічних відносин Донецької облдержадміністрації в особі начальника Головного управління ОСОБА_5, що діє на підставі положень, розпоряджень голови облдержадміністрації від 15.04.2011 року № 205 «Про призначення замовника створення нових робочих місць» та від 22.04.2011 року № 222 «Про програму створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення Донецької області у 2011 року» з однієї сторони та ТОВ «Стройинвест Донбасс» в особі директора ОСОБА_3, що діє на підставі статуту, з другої сторони укладено договір № 05/05-11 від 25.05.2011 року, згідно з яким ТОВ «Стройинвест Донбасс» забезпечить 125 нових робочих місць.

В подальшому Головне управління регіонального розвитку, залучення інвестицій і зовнішньоекономічних відносин Донецької облдержадміністрації було переведено на рахунок ТОВ «Стройинвест Донбасс» № 26005124053 який відкритий в ДОД ПАТ «ОСОБА_6 ОСОБА_4» (МФО 380805) грошові кошти згідно договору № 05/05-11 від 25.05.2011 року.

Крім того, в ході досудового розслідування прокуратурою Донецької області проведена перевірка законності використання ТОВ «Стройинвест Донбасс», зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, бюджетних коштів у сумі 19 000 000,00 грн., виділених Головним управлінням регіонального розвитку, залучення інвестицій зовнішньоекономічних відносин Донецької облдержадміністрації на створення 125 робочих місць у ТОВ «Стройинвест Донбасс» для забезпечення працевлаштування незайнятого населення Донецької області.

Згідно висновку судово-економічної експертизи в результаті дослідження експертом встановлено зайве перерахування бюджетних коштів ТОВ «Стройинвест Донбасс» виділених на створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості, населення Донецької області за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в результати викриття звітності про створення робочих місць та формального працевлаштування 9 осіб - ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15

В ході розслідування кримінального провадження, було встановлено, що на виконання програми по створення робочих місць між ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112 були укладені договори.

Слідчий СВ Калінінського РВ ДМУ ГУМВС України в Донецькій області ОСОБА_2 звернувся з клопотанням, погодженим з керівником групи прокурорів - заступником прокурора прокуратури Калінінського району м. Донецька ОСОБА_1, про надання дозволу на тимчасовий доступ (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для використання в якості доказів) до документів та відомостей, які знаходяться в ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112 розташованого за адресою: Донецька область м. Харків, вул. Командарма Корка 40/77, а саме: Договори укладені між ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112, Додатки до договорів укладених між ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112, Графік виконання робіт згідно договорів укладених між ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112, ОСОБА_2 прийому виконаних робіт згідно договорів укладених ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112, Рахунки фактури згідно договорів укладених ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112, Платіжні доручення згідно договорів укладених ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112. Просив надати дозвіл про тимчасовий доступ до речей і документів, без участі особи, у користуванні якої знаходиться дана інформація, так як існує реальна загроза зміни чи знищення цієї інформації.

Відповідно до ст. 131 КПК України одним із заходів забезпечення кримінального провадження є тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 132 КПК України:

1. Заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються на підставі ухвали слідчого судді, суду за винятком випадків, передбачених цим Кодексом.

2. Клопотання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження на підставі ухвали слідчого судді подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

3. Застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що:

1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження;

2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора;

3) може бути виконане завдання, для досягнення якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

4. Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя, суд зобов'язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

5. Під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони повинні надати слідчому судді, суду докази обставин, на які вони посилаються.

6. До клопотання слідчого, прокурора про застосування, зміну або скасування заходу забезпечення кримінального провадження додається витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів, полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей та документів, якщо сторона кримінального провадження в своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав, що ці речі та документи:

1) перебувають чи можуть перебувати в володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2)самі по собі або в сукупності з іншими речами та документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин в кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Перевіривши надані до клопотання документи та матеріали кримінального провадження вважаю, що клопотання слідчого СВ Калінінського РВ ДМУ ГУМВС України в Донецькій області лейтенанта міліції ОСОБА_2, погоджене з заступником прокурора Калінінського району м. Донецька ОСОБА_1 по кримінальному провадженню № 42013050000000267 від 18.07.2013 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: про надання дозволу на тимчасовий доступ (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для використання в якості доказів) до документів та відомостей, які знаходяться в ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112 розташованого за адресою: Донецька область м. Харків, вул. Командарма Корка 40/77, а саме: Договори укладені між ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112, Додатки до договорів укладених між ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112, Графік виконання робіт згідно договорів укладених між ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112, ОСОБА_2 прийому виконаних робіт згідно договорів укладених ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112, Рахунки фактури згідно договорів укладених ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112, Платіжні доручення згідно договорів укладених ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112, які містить охоронювану законом таємницю підлягає задоволенню, оскільки останнім доведено наявність достатніх підстав вважати, що вказані відомості мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 131,132, 159-166 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Калінінського РВ ДМУ ГУМВС України в Донецькій області лейтенанта міліції ОСОБА_2, погоджене з заступником прокурора Калінінського району м. Донецька ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей та документів по кримінальному провадженню № 42013050000000267 від 18.07.2013 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Калінінського РВ ДМУ ГУМВС України в Донецькій області лейтенанту міліції ОСОБА_2 на тимчасовий доступ (тобто можливість ознайомитись з ними та вилучити їх для використання в якості доказів) до документів та відомостей, які знаходяться в ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112 розташованого за адресою: Донецька область м. Харків, вул. Командарма Корка 40/77, а саме:

- Договори укладені між ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112,

- Додатки до договорів укладених між ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112,

- Графік виконання робіт згідно договорів укладених між ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112,

- ОСОБА_2 прийому виконаних робіт згідно договорів укладених ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112,

- Рахунки фактури згідно договорів укладених ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112,

- Платіжні доручення згідно договорів укладених ТОВ «Стройинвест Донбасс» та ТОВ «Тетра-Імпекс» ЕДРПОУ 33901112,

без участі особи, у користуванні якої знаходиться дана інформація.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

На підставі ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

23.08.2013

СудКалінінський районний суд м.Донецька
Дата ухвалення рішення23.08.2013
Оприлюднено23.01.2014
Номер документу33162140
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —256/6363/13-к

Ухвала від 23.08.2013

Кримінальне

Калінінський районний суд м.Донецька

Ушенко В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні