Ухвала
від 04.09.2013 по справі 272/1194/13-к
АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 272/1194/13-к

Провадження № 1-кс/272/102/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 вересня 2013 року

Андрушівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого слідчого судді Брагіна В.І.

при секретарі Яцюк В.С.

з участю старшого слідчого Машковської Ю.В.

розглянувши в судовому засіданні м.Андрушівка в залі № 4 клопотання старшого слідчого СВ Андрушівського РВ УМВС України в Житомирській області лейтенанта міліції ОСОБА_1 по матеріалам досудового розслідування,внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12013060100000434 від 20.08.2013 за ознаками кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 366 КК України,про надання дозволу на проведення працівниками Державної фінансової інспекції у Житомирській області позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Пролісок»,-

встановив :

4 вересня 2013 року до суду надійшло клопотання старшого слідчого СВ Андрушівського РВ УМВС України в Житомирській області лейтенанта міліції ОСОБА_1 по матеріалам досудового розслідування,внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12013060100000434 від 20.08.2013 за ознаками кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 366 КК України,про надання дозволу на проведення працівниками Державної фінансової інспекції у Житомирській області позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Пролісок».

Згідно клопотання,в ході проведення перевірки було встановлено,що посадовими особами комунального підприємства «Пролісок» з 01.08.2013 проведено збільшення тарифів на послуги з утримання будинків, споруд, прибудинкових територій селища, а також на послуги водопостачання та водовідведення для всіх груп споживачів. Також встановлено, що посадовими особами проведено демонтаж та подальшу реалізацію системи опалювання та подачі гарячої води.

З метою встановлення обставин події та отримання доказів,слідчий просить надати дозвіл на проведення Державною фінансовою інспекцією в Житомирській області позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Пролісок» щодо достовірності обліку та звітності, організації та здійснення господарської діяльності, правильності проведення розрахунків під час надання послуг з водопостачання та водовідведення для всіх груп споживачів, а також послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкової території селища, за період часу з 01.01.2009 по звітний місяць 2013 року з метою встановлення усіх фактів та обставин події, отримання доказів.

Заслухавши слідчого,який підтримав клопотання,дослідивши додані до клопотання документи,вважаю клопотання таким,що підлягає задоволенню,оскільки є достатні підстави для проведення позапланової ревізії фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Пролісок»,т.я. вирішення питань,які зазначені в поданні,потребує спеціальних знань.

Керуючись законом України від 12.01.2005 року № 2322 В»Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення правового захисту громадян та запровадження механізмів реалізації конституційних прав на підприємницьку діяльність, особисту недоторканість, безпеку, повагу до гідності особи, правову допомогу, захист)В» ,Законом України від 16.10.2012 N 5463-VI «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні»,ст.ст. 40, 93, 110 КПК України, -

ухвалив :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення працівниками Державної фінансової інспекції у Житомирській області позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Пролісок», код ЄДРПОУ 34747369, що розташоване за адресою: 13419, Андрушівський район, селище Новоівницьке, будинок 4, за період з 01.01.2009 та завершений період 2013 року з метою перевірки та встановлення наступних питань:

- організації та здійснення послуг з водопостачання та водовідведення для всіх груп споживачів, а також послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкової території селища

- правильності проведення розрахунків, а саме за здійснення послуг з водопостачання та водовідведення для всіх груп споживачів, а також послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкової території селища комунальні послуги за період з 01.01.2009 та звершений період 2013 року.

- правильності відкриття та використання розподільчих рахунків з спеціальним режимом використання.

- встановити чи спричинена в результаті вказаних дій матеріальна шкода, кому спричинена шкода та її розміри, ким та які порушені нормативні акти.

- механізму утворення фінансової кредиторської заборгованості КП «Пролісок» станом на 01.09.2013, в тому числі до фонду оплати праці, Пенсійного фонду, податку з доходів фізичних осіб.

- документальне підтвердження, цільового використання та обґрунтованість використання коштів отриманих від діяльності з надання послуг з водопостачання та водовідведення для всіх груп споживачів, а також послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкової території селища за період 2009-2013 років. Обґрунтованість витрат на ТМЦ, заробітну плату, відрахування до фондів, нарахування премій та допомог, розхідного матеріалу, тощо.

- обґрунтованість використання коштів КП «Пролісок» в розрізі закупівлі матеріалів будівельного призначення, проведення ремонтів, закупівлі обладнання, транспортних засобів тощо, в тому числі з урахуванням отриманих прибутків.

- обґрунтованість та фінансова необхідність в отриманні кредиту, його цільове використання.

- перевірити наявність майна відповідно наявним балансовим відомостям КП «Пролісок», його залишкову балансову вартість та дотримання норм чинного законодавства в разі його списання.

Надати дозвіл на проведення працівниками Державної фінансової

інспекції у Житомирській області в ході позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального підприємства «Пролісок» на проведення зустрічної звірки з Проведення зустрічної звірки з Новоівницькою сільською радою, що розташована за адресою: Андрушівський район, селище Новоівницьке, ЄДРПОУ 33513581 в частині - соціальних бюджетних програм органів місцевої виконавчої влади, проведення ремонту об’єктів житлово-комунального господарства та при запровадженні енергозберігаючих технологій за бюджетні кошти, використання коштів державного бюджету, що були виділені місцевим бюджетам на погашення різниці у тарифах та на оплату комунальних послуг пільговою категорією населення у 2009 - 2013 роках.

Ухвала слідчого судді діє один місяць з дня її ухвалення та

підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:ОСОБА_2

СудАндрушівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення04.09.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу33276362
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —272/1194/13-к

Ухвала від 04.09.2013

Кримінальне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Брагін В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні