Постанова
від 29.08.2013 по справі 805/11851/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 серпня 2013 р. Справа №805/11851/13-а

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

час прийняття постанови: 14:45

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Кошкош О.О.

при секретарі Олійник А.І.

за участю представника позивача Алфьорової Ю.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Макіївської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта бізнес.» про припинення юридичної особи,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта бізнес.» про припинення юридичної особи, мотивуючи свої вимоги тим, що зазначена юридична особа зареєстрована рішенням органу місцевого самоврядування, перебуває на обліку в податковій інспекції як платник податків. Відповідачем не подавалася звітність щодо обчислення і сплати податків і інших обов'язкових платежів більш одного року. Заборгованості перед бюджетом підприємство не має. Просили припинити юридичну особу ТОВ «Дельта бізнес.».

Представник позивача у судовому засіданні надав уточнення позовних вимог, в якому зазначив правильне найменування відповідача, а саме просив замість ТОВ «Дельта бізнес» вважати правильним ТОВ «Дельта бізнес.». Просив припинити юридичну особу ТОВ «Дельта бізнес.».

Представник відповідача до судового засідання не з'явився. Водночас, судом відповідачу направлялась копія ухвали про відкриття провадження, але відповідно до довідки Укрпошти, повістку повернуто відправнику у зв'язку із закінченням терміну зберігання. Згідно ч. 8 ст. 35 КАС України, вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що відповідач належним чином повідомлений про розгляд справи та визнав можливим розглянути справу на підставі наявних у справі доказів.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

У відповідності до ст. 2 Закону України «Про державну податкову службу в Україні», завданнями органів державної податкової служби, зокрема, є здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов'язкових платежів), а також неподаткових доходів, установлених законодавством (далі - податки, інші платежі).

Відповідно до п. 20.1.12 ст. 20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатись до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Таким чином, позивач Макіївська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Донецькій області є суб`єктом владних повноважень, який в даних правовідносинах реалізує надані йому Законом України «Про державну податкову службу в Україні» повноваження.

Судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Дельта бізнес.» (код ЄДРПОУ 37990175) зареєстроване як юридична особа, що підтверджується довідкою з ЄДРПОУ АБ №383920, перебуває на обліку у Державній податковій інспекції.

Пунктом 16.1.3 ст. 16 Податкового кодексу України встановлено, що платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до п.3 ст. 10 Закону України «Про державну податкову службу» Державна податкова інспекція уповноважена здійснювати контроль за своєчасністю подання платниками податків бухгалтерських звітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інших платежів, а також перевіряють достовірність цих документів щодо правильності визначення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів.

Як вбачається з акту про своєчасність подання податкової звітності, в порушення чинного законодавства, відповідачем до державної податкової інспекції звітність не надавалася з червня 2012 року, заборгованості перед бюджетом немає, що підтверджується карткою особового рахунку.

Як передбачене ч.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, в тому числі, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Таким чином, оскільки судом встановлено, що ТОВ «Дельта бізнес.» не подає протягом року органам державної податкової служби податкові декларації і інші документи фінансової звітності відповідно до закону, суд приходить до висновку про необхідність припинення цієї юридичної особи.

Відповідно до ч.4 ст. 94 КАС України, судові витрати з відповідача не підлягають стягненню.

Згідно ч.1 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 8, 9, 10, 11, 112, 159, 160, 161, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Позов Макіївської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта бізнес.» про припинення юридичної особи задовольнити.

Припинити юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «Дельта бізнес.» (код ЄДРПОУ 37990175; державна реєстрація проведена 08.02.2012 року; юридична адреса: 86114, Донецька область, м.Макіївка, вул.Бестужева, б.2).

Повний текст постанови виготовлений 3 вересня 2013 року.

Копію постанови у день набрання нею законної сили направити державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Постанова може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом десяти днів з дня отримання особами, які беруть участь у справі, копії постанови шляхом подачі апеляційної скарги, з подачею її копії до суду апеляційної інстанції.

Суддя Кошкош О.О.

Дата ухвалення рішення29.08.2013
Оприлюднено05.09.2013
Номер документу33292971
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/11851/13-а

Ухвала від 15.08.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

Постанова від 29.08.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кошкош О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні