Ухвала
від 29.08.2013 по справі 161/15095/13-к
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/15095/13-к

Провадження № 1-кс/161/3402/13

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Луцьк 29 серпня 2013 року

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Калькова О.А., при секретарі Сидорук Л.В., начальника відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції Синюка О.В., старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Волинській області Михалка Т.М., розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Волинській області Михалка Т.М. про дозвіл на проведення обшуку за фактичним місцем проживання директора підприємства «Унідор» у формі товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_3, за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання і вилучення документів про взаємовідносини з ТзОВ «Спецпідряд сервіс» (ЄДРПОУ 37634001), ТзОВ «Твін Трейдінг» (ЄДРПОУ 37452910) та Службою автомобільних доріг у Волинській області (ЄДРПОУ 25908960), документів складського обліку товариства на видачу та прийомку ТМЦ, печаток, штампів, кліше фіктивних підприємств, комп'ютерної та офісної техніки, за допомогою якої могли виготовлятись фінансово-господарські документи, чорнові записи, нотатки, щодо проведених безтоварних господарських операцій, а також інших предметів та документів, які мають значення для розслідування кримінального провадження, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Волинській області Михалко Т.М. за погодженням із прокурором, звернувся до суду з клопотанням про дозвіл на проведення обшуку за фактичним місцем проживання директора підприємства «Унідор» у формі товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_3, за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання і вилучення документів про взаємовідносини з ТзОВ «Спецпідряд сервіс» (ЄДРПОУ 37634001), ТзОВ «Твін Трейдінг» (ЄДРПОУ 37452910) та Службою автомобільних доріг у Волинській області (ЄДРПОУ 25908960), документів складського обліку товариства на видачу та прийомку ТМЦ, печаток, штампів, кліше фіктивних підприємств, комп'ютерної та офісної техніки, за допомогою якої могли виготовлятись фінансово-господарські документи, чорнові записи, нотатки, щодо проведених безтоварних господарських операцій, а також інших предметів та документів, які мають значення для розслідування кримінального провадження.

Оскільки, проведення обшуку, на думку старшого слідчого, має важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні №12012020020000154 від 28.03.2013, за ознаками вчинення кримінального правопорушення службовими особами підприємства «Унідор» у формі товариства з обмеженою відповідальністю (ТзОВ «Унідор»), передбаченого ч.5 ст. 191 КК України, а тому, старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Волинській області Михалко Т.М. звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку.

З матеріалів клопотання вбачається, що в провадженні слідчого знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.03.2013 за № 12012020020000154 за зверненням гр. ОСОБА_4 про привласнення службовими особами ТзОВ «Унідор» (ЄДРПОУ 21748866, м. Луцьк) бюджетних коштів, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України.

Відповідно до заяви ОСОБА_4 слідує, що ТзОВ «Унідор» протягом 2011-2012 років, вигравши ряд тендерів по будівництву та ремонту доріг та отримавши від Служби автомобільних доріг України бюджетні кошти, частину з них перераховувало для створення видимості додаткових витрат та підстав формування незаконного податкового кредиту, на рахунок фіктивного підприємства «Спецпідряд сервіс». В подальшому кошти конвертувались і передавались у вигляді готівки службовим особам ТзОВ «Унідор».

В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2012 року, за результатами проведених процедур відкритих торгів Службою автомобільних доріг у Волинській області Державного агентства автомобільних доріг України укладено ряд договорів з переможцем торгів ТзОВ «Унідор» про надання послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг та про закупівлю за державні кошти послуг з поточних ремонтів автомобільних доріг.

ТзОВ «Унідор» отримавши від служби автомобільних доріг у Волинській області бюджетні кошти на ремонт автомобільних доріг, частину з них перерахувало на рахунок ТзОВ «Спецпідряд сервіс» (ЄДРПОУ 37634001 м.Одеса) по укладеним договорам № 030712 від 03.07.2012 року та № 310812 від 31.08.2012 року на поставку щебіня різної фракції, висівки, латексу, піску, стабілізатора СаСl, добавки «Діамін», бутімного емульгатора «Редікот» та соляної кислоти.

Крім того встановлено, що 01.11.2012 року між ТзОВ «Спецпідряд сервіс» та ТзОВ «Твін Трейдінг» (ЄДРПОУ 37452910, м.Дніпропетровськ) укладено договір № 2311 про відступлення права вимоги, згідно якого ТзОВ «Спецпідряд сервіс» передає ТзОВ «Твін Трейдінг» право вимоги в сумі 3 289 155 грн. 40 коп., що являлося заборгованістю по договору купівлі-продажу № 310812 від 31.08.2012 року.

Разом з тим встановлено, що за місцем фактичної та юридичної адреси ТзОВ «Спецпідряд сервіс» відсутнє та згідно інформаційних баз даних Міндоходів у Волинській області - ліквідоване.

В ході досудового слідства здобуті відомості про те, що директор ТзОВ «Унідор» ОСОБА_3, усвідомлюючи свої неправомірні дії щодо декларування безтоварних операцій, з метою уникнення відповідальності за скоєний злочин умисно приховує підроблені оригінали документів щодо неіснуючих господарських операцій та в найближчий час має намір знищити документи про взаємовідносини з ТзОВ «Спецпідряд сервіс» та ТзОВ «Твін Трейдінг», тобто намагається приховати сліди вчинення кримінального правопорушення.

Вказане, також підтверджується тим, що ОСОБА_3, на вимогу слідчого в порядку ст. 93 КПК України, відмовилися надати оригінали документів про фінансово-господарські відносини з вищезазначеними суб'єктами господарської діяльності, а надав лише частково копії документів у яких відсутні дані щодо фактичного обсягу поставлених будівельних матеріалів, способу їх транспортування та проведення розрахунків.

Встановлено, що директор ТзОВ «Унідор» ОСОБА_3 проживає за адресою АДРЕСА_1 де він може зберігати бухгалтерські документи, печатки, штампи, кліше фіктивних підприємств, комп'ютерна та офісна техніка, за допомогою якої могли виготовлятись фінансово-господарські документи, чорнові записи, нотатки, щодо проведених безтоварних господарських операцій з ТзОВ «Спецпідряд сервіс» та ТзОВ «Твін Трейдінг», а тому дана техніка являється знаряддям кримінального правопорушення та має важливе значення для дослідження обставин вчинення злочину та встановлення осіб які його вчинили.

Вказані речі, техніка та документи мають важливе значення для розслідування даного кримінального провадження та мають значення доказів і будуть досліджені під час судового розгляду, оскільки містять відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Крім того, за фактичним місцем проживання ОСОБА_3 може знаходитись майно, яке було здобуте в результаті вчиненого правопорушення.

Відповідно до інформаційної довідки Реєстраційної служби Луцького міського управління юстиції Волинської області № 8395880 від 23.08.2013 року право власності на нерухоме майно розташоване за адресою: АДРЕСА_1 - зареєстроване за ОСОБА_5, який являється сином директора ТзОВ «Унідор» ОСОБА_3.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши додані докази, заслухавши думку старшого слідчого та прокурора, які підтримали клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слід задовольнити.

Так, згідно ст.234 ч.1, ч.2 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Статтею 235 ч.1 КПК України передбачено, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Зважаючи, що стороною кримінального провадження доведено наявність підстав, передбачених ст.234 КПК України, тому старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Волинській області Михалку Т.М. слід надати дозвіл на проведення обшуку за фактичним місцем проживання директора підприємства «Унідор» у формі товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_3, за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання і вилучення документів про взаємовідносини з ТзОВ «Спецпідряд сервіс» (ЄДРПОУ 37634001), ТзОВ «Твін Трейдінг» (ЄДРПОУ 37452910) та Службою автомобільних доріг у Волинській області (ЄДРПОУ 25908960), документів складського обліку товариства на видачу та прийомку ТМЦ, печаток, штампів, кліше фіктивних підприємств, комп'ютерної та офісної техніки, за допомогою якої могли виготовлятись фінансово-господарські документи, чорнові записи, нотатки, щодо проведених безтоварних господарських операцій, а також інших предметів та документів, які мають значення для розслідування кримінального провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.234, 235 КПК України, - слідчий суддя:

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Волинській області Михалка Т.М. на проведення обшуку за фактичним місцем проживання директора підприємства «Унідор» у формі товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_3, за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання і вилучення документів про взаємовідносини з ТзОВ «Спецпідряд сервіс» (ЄДРПОУ 37634001), ТзОВ «Твін Трейдінг» (ЄДРПОУ 37452910) та Службою автомобільних доріг у Волинській області (ЄДРПОУ 25908960), документів складського обліку товариства на видачу та прийомку ТМЦ, печаток, штампів, кліше фіктивних підприємств, комп'ютерної та офісної техніки, за допомогою якої могли виготовлятись фінансово-господарські документи, чорнові записи, нотатки, щодо проведених безтоварних господарських операцій, а також інших предметів та документів, які мають значення для розслідування кримінального провадження - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Волинській області Михалку Т.М. на проведення обшуку за фактичним місцем проживання директора підприємства «Унідор» у формі товариства з обмеженою відповідальністю ОСОБА_3, за адресою: АДРЕСА_1 з метою відшукання і вилучення документів про взаємовідносини з ТзОВ «Спецпідряд сервіс» (ЄДРПОУ 37634001), ТзОВ «Твін Трейдінг» (ЄДРПОУ 37452910) та Службою автомобільних доріг у Волинській області (ЄДРПОУ 25908960), документів складського обліку товариства на видачу та прийомку ТМЦ, печаток, штампів, кліше фіктивних підприємств, комп'ютерної та офісної техніки, за допомогою якої могли виготовлятись фінансово-господарські документи, чорнові записи, нотатки, щодо проведених безтоварних господарських операцій, а також інших предметів та документів, які мають значення для розслідування кримінального провадження.

Обшук провести до 23 вересня 2013 року.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подано під час підготовчого провадження у суді.

Слідчий суддя Луцького міськрайонного суду О.А.Калькова

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення29.08.2013
Оприлюднено11.09.2013
Номер документу33341949
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —161/15095/13-к

Ухвала від 29.08.2013

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Калькова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні