Рішення
від 05.09.2013 по справі 909/751/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 вересня 2013 р. Справа № 909/751/13

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Кобрин О. М. , при секретарі судового засідання Вакалюк А. М., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Пишної Людмили Георгіївни

проспект героїв Сталінграду, 24/8, м.Київ, 01001

Козлан Оксани Валеріївни

вул.Довбуша, 21/2, м.Чернівці, 58000

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю

"Телерадіокомнанія "ТВА"

вул.Чорновола, 107-А, офіс 8, м.Івано-Франківськ, 76005

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Медіа Групу "СІТІ"

вул.Чорновола, 107-А, офіс 8, м.Івано-Франківськ, 76005

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

Відділ державної реєстрації Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради

вул.Незалежності, 9, м.Івано-Франківськ, 76018

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

Забродський Василь Іванович

вул.Р.Шухевича, буд. 9а, кв.29, м.Чернівці, 58029

про визнання недійсним рішення учасників загальних зборів ТзОВ "Телерадіокомнанія "ТВА"

за участю представників сторін:

від позивачів: Марчук Д.П. - представник, (довіреність б/н від 19.06.13);

від відповідача: Сарафінчан І.Ф. - представник, (довіреність б/н від 08.05.13);

від третьої особи ТзОВ "Медіа Група "СІТІ": Сарафінчан І.Ф. - представник, (довіреність б/н від 20.04.13);

від третьої особи Відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради: не з"явився;

від третьої особи Забродського В.І.: Попов А.С. - представник, (довіреність б/н від 05.12.12).

ВСТАНОВИВ: до господарського суду Івано-Франківської області звернулись учасники ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" Пишна Л.Г. та Козлан О.В. із позовом до ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" про визнання недійсним рішення учасників загальних зборів від 17.04.2013.

Ухвалою суду від 27.06.13 порушено провадження у справі, залучено до участі у справі як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ТзОВ "Медіа Група "Сіті" та Відділ державної реєстрації Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, справу призначено до розгляду в судовому засіданні на 18.07.13.

В судовому засіданні в присутності представників сторін судом оглянуто реєстраційну справу ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА", а також розглянуто та задоволено клопотання Забродського В.І., в результаті чого останнього залучено до участі у справі як третю особу, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, в зв'язку з чим розгляд справи відкладено на 01.08.13., а пізніше на 05.09.13.

В судовому засіданні представники сторін з'явились та надали пояснення у справі. За ініціативою суду здійснюється звукозапис судового засідання.

Судом розглянуто клопотання позивачів про призначення почеркознавчої експертизи стосовно справжності підпису Пишної Людмили Георгіївни на протоколі зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" від 17.04.13. При цьому, судом встановлено, що відповідно до п.1.1 Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених Наказом Міністерства юстиції України № 53/5 від 08.10.1998 (у редакції наказу Міністерства юстиції України № 1950/5 від 26.12.2012) для проведення почеркознавчих досліджень рукописних записів та підписів надаються оригінали документів.

Незважаючи на те, що ухвалою суду 27.06.13 суд зобов'язав сторін надати суду оригінал протоколу зборів учасників ТзОВ "Медіа Група "СІТІ" від 17.04.13 та оригінал протоколу зборів учасників "Телерадіокомпанія "ТВА" від 17.04.13, проте сторони вимоги суду не виконали та повідомили про відсутність таких оригіналів.

Враховуючи відсутність оригіналів документів необхідних для проведення почеркознавчої експертизи та враховуючи Науково-методичні рекомендації з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, судом відмовлено в задоволенні клопотання позивачів про призначення почеркознавчої експертизи.

Представник позивачів підтримав позовну вимогу з підстав викладених у позовній заяві, зокрема вказав на те, що рішення зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" від 17.04.13 є недійсним як таке, що прийнято з порушенням вимог законодавства України та статуту ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА". В обгрунтування вказаної позиції послався на те, що порушено порядок скликання зборів учасників, підпис учасника Пишної Л.Г. на протоколі зборів учасників від 17.04.13 підроблено, представник учасника ТзОВ "Медіа Група "СІТІ" Забродський В.І. не був нанележним чином уповноважений, а також на те, що голова та секретар зборів учасників, яких обрано безстроково, на підписували протокол зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" від 17.04.13.

Представник відповідача визнала позовні вимоги в повному обсязі, про що подала письмову заяву на підставі ст.22 ГПК України.

Як передбачено нормами ст.22 ГПК України, господарський суд не приймає визнання позову відповідачем, якщо ці дії суперечать законодавству або порушують чиї-небудь права і охоронювані законом інтереси. Оскільки оспорюваний акт безпосередньо впливає на права Забродського В.І., що є третьою особою у справі, на керівництво ТзОВ "Телерадіокомпанією "ТВА", суд не приймає визнання позову відповідачем та вважає за необхідне розглянути спір по суті на засадах рівності та змагальності.

Представник третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, Забродського В.І. надав усні та письмові пояснення у справі, вважає, що позовна заява безпідставна. Вказує на те, що фактичне управління ТзОВ "Телерадіокомпанією "ТВА" (як і ТзОВ "Медіа Група "СІТІ") здійснювали Забродський В.І. та Пишна Л.Г. за взаємною згодою. Саме Забродський В.І. здійснював повноваження генерального директора ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", однак внаслідок тривалого корпоративного конфлікту його було усунено із вказаної посади. Пояснює, що 17.04.13 ними було прийнято узгоджене рішення про відновлення Забродського В.І. на правах генерального директора, що і відображено в протоколі. Однак, вже 19.04.13 учасниками ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", а саме Пишною Л.Г., Козлан О.В. та ТзОВ "Медіа Група "СІТІ", яку представляла в.о. директора Онуляк Г.М. (мама Пишної Л.Г.), прийнято інше рішення, яким Забродського В.І. усунено від виконання обов'язків генерального директора. Стосовно предмета позову вказує на те, що Забродський 17.04.13 брав участь у зборах учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" як представник учасника ТзОВ "Медіа Група "СІТІ", уповноважений на таке представництво рішенням зборів ТзОВ "Медіа Група "СІТІ" від 17.04.13. Порушення порядку скликання та проведення зборів учасників вважає тільки формальною підставою позовних вимог, оскільки такі не впливають на прийняте рішення. Одночасно вказує на необгрунтованість твердження позивачки Пишної Л.Г. щодо її відсутності на зборах учасників 17.04.13 та підробки підпису. Протокол зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" від 17.04.13 підписано Забродським В.І. та Пишною Л.Г. як головою та секретарем зборів, про що зазначено в преамбулі протоколу.

Розглянувши матеріали справи, вислухавши представників сторін, оцінивши докази у відповідності до ст.43 ГПК України, судом встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ТВА" є юридичною особою, учасниками якої станом на час прийняття рішення загальних зборів учасників 17 квітня 2013 року були:

- Товариство з обмеженою відповідальністю "Медіа група "Сіті" з часткою статутного капіталу 55,34 %;

- Козлан Оксана Валеріївна з часткою статутного капіталу 33,33%;

- Пишна Людмила Георгіївна з часткою статутного капіталу 11,33%.

Вказане підтверджується матеріалами справи, зокрема, статутом ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА", державну реєстрацію якого проведено 06.04.2011, та змінами до статуту №1, державну реєстрацію яких проведено 08.06.2011 (а.с.28-36).

Згідно протоколу зборів учасників від 17.04.13 на зборах були присутні учасники ТзОВ "Медіа група "Сіті", представлена Забродським В.І., та Пишна Л.Г. Рішенням зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА" від 17.04.13 поновлено Забродського Василя Івановича на посаді Генерального директора з 18 квітня 2013 року; скасовано дію усіх рішень зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА" стосовно питань відкликання (звільнення) та/або усунення від виконання обов'язків Генерального директора Товариства, які були прийняті до 17 квітня 2013; доручено Забродському В.І. внести відомості щодо зміни керівника до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Протокол, яким оформлено зазаначене рішення, скріплено печаткою Товариства та підписано від імені Забродського В.І. та Пишної Л.Г.

Судом встанолено, що оригінал протоколу зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА" від 17.04.2013 відсутній, при цьому, судом досліджено нотаріально посвідчену копію такого протоколу, що міститься в реєстраційній справі ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА", та відповідає копії протоколу, що міститься в матеріалах справи (а.с.63).

Слід відзначити, що позивачка Пишна Л.Г., стверджуючи про підробку її підпису на протоколі, жодних доказів на підтвердження такого факту на подала, в зв'язку з чим дані твердження судом не беруться до уваги. Однак, зважаючи на інші підстави, на які посилаються позивачі, суд приходить до висновку про необхідність задоволення позову та визнання недійсним рішення зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА" від 17.04.2013. При цьому судом враховано наступне.

Як уже зазначалося вище, позивачка Козлан О.В. є учасником ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА", якій належало (на час прийняття оспорюваного акта) 33,33 % статутного капіталу.

Відповідно до ст.10 ЗУ "Про господарські товариства" учасники товариства мають право брати участь в управлінні справами товариства в порядку, визначеному в установчих документах. Одночасно нормами вказаної статті передбачено, що учасники можуть мати також інші права, передбачені законодавством і установчими документами товариства.

Відповідно до ст.61 "Про господарські товариства" про проведення загальних зборів товариства учасники повідомляються передбаченим статутом способом з зазначенням часу і місця проведення зборів та порядку денного. Повідомлення повинно бути зроблено не менш як за 30 днів до скликання загальних зборів. Будь-хто з учасників товариства вправі вимагати розгляду питання на загальних зборах учасників за умови, що воно було ним поставлено не пізніш як за 25 днів до початку зборів. Не пізніш як за 7 днів до скликання загальних зборів учасникам товариства повинна бути надана можливість ознайомитися з документами, внесеними до порядку денного зборів. З питань, не включених до порядку денного, рішення можуть прийматися тільки за згодою всіх учасників, присутніх на зборах.

Так, статутом ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА" (п.9.4.1) передбачено, що повідомлення про скликання загальних зборів надсилається рекомендованим поштовим повідомленням не менш як за 5 днів, з вказанням місця, часу та порядку денного.

В даному випадку положення статуту щодо терміну надсилання повідомлення не відповідають вимогам ЗУ "Про господарські товариства", якими встановлено 30-денний термін, однак вказують на спосіб здійснення повідомлення.

Як встановлено в процесі судового розгляду справи, повідомлення про скликання зборів учасників не складалось та не надсилалось учасникам.

Слід зазначити, що пунктом 9.4.4 статуту передбачено можливість прийняття рішення зборів учасників шляхом складання формального протоколу, однак за умови, що всі учасники (їх представники) присутні на таких зборах і ніхто з них не заперечує щодо прийняття такого рішення.

Проаналізувавши норми Закону та положення установчих документів, суд приходить до висновку, що збори учасників ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА" 17.04.2013 відбулися із порушенням процедури скликання, в зв'язку з чим порушено право позивачки Козлан О.В. на участь в управлінні справами Товариства, оскільки її не було належним чином повідомлено про збори.

Відповідно до п.2.16 Рекомендацій Президії ВГСУ від 28.12.2007 "Про практику застосування законодавства у розгляді справ, що виникають з корпоративних відносин" господарським судам у вирішенні спорів зі справ про визнання недійсними рішень загальних зборів за позовами акціонерів, яких не було повідомлено про проведення загальних зборів, необхідно давати оцінку всіх обставин справи в їх сукупності та з'ясовувати, чи порушує оспорюване рішення права та охоронювані законом інтереси позивача.

Позивачеві не може бути відмовлено у задоволенні відповідних вимог тільки з мотивів недостатності його голосів для зміни результатів голосування з прийнятих загальними зборами акціонерів рішень, оскільки вплив акціонера на прийняття загальними зборами рішень не вичерпується лише голосуванням.

Одночасно слід констатувати порушення Закону та статуту Товариства стосовно проведення зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА" 17.04.2013.

Так, статтею 61 ЗУ "Про господарські товариства" встановлено, що загальні збори учасників товариства обирають голову товариства.

Статутом Товариства (п. 9.9, 9.10) передбачено, що голова загальних зборів Товариства обирається зі складу учасників (їх представників) на засіданні загальних зборів простою більшістю голосів. Голова загальних зборів обирається безстроково і виконує свої функції до обрання нового голови загальних зборів. Якщо посада голови загальних зборів виявляється вакантною, новий голова обирається на найближчому засіданні загальних зборів. При неможливості для голови загальних зборів виконувати свої функції, в тому числі у зв'язку із відсутністю на засіданнях загальних зборів, виконная його обов'язків покладається на представника учасника, якому належить більшість у статутному капіталі Товариства, якщо загальні збори не вирішать інше.

Згідно з рішенням загальних зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА" від 01.03.2013 (пункти 1,2 протоколу) головою загальних зборів Товариства обрано Пишну Л.Г., а секретарем - Козлан О.В. (а.с.93-94).

Загальні збори учасників іншого рішення стосовно переобрання голови та секретаря загальних зборів учасників не приймали. Натомість в преамбулі протоколу зборів учасників від 17.04.13 зазначено, що голова зборів Забродський В.І., а секретар - Пишна Л.Г.

Таким чином, збори учасників ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА" від 17.04.13 проведені головою та секретарем зборів учасників, рішення про обрання яких не приймалося.

Вирішуючи питання про те, наскільки допущені порушення стосовно скликання та проведення зборів учасників могли вплинути на прийняття загальними зборами рішення від 17.04.2013, суд прийшов до висновку, що у випадку присутності всіх учасників Товариства на зборах учасників могло би бути прийнято інше рішення. Даний висновок грунтується на тій обставині, що уже 19.04.13 відбулися ще одні збори учасників ТзОВ "Телерадіокомпанії "ТВА", на яких були присутні всі учасники, та було прийнято протилежне за змістом рішення, а саме про усунення Забродського В.І. від виконання обов'язків генерального директора Товариства (копія цього рішення міститься в матеріалах справи, а.с.75-78).

Прийняття на зборах учасників Товариства 17.04.13 оспорюваного рішення безпосередньо порушує права на участь в управлінні справами Товариства позивачів, оскільки вони безстроково наділені повноваженнями голови та секретаря загальних зборів учасників на підставі п. 9.9, 9.11 Статуту та рішення зборів учасників від 01.03.13. Відповідно могли правомірно розраховувати на реалізацію своїх прав шляхом участі в зборах учасників, голосування, винесення на розгляд зборів інших питань, ознайомлення з документами Товариства, ведення протоколу зборів, здійснення контролю за реалізацією рішень зборів і т.д. Натомість Козлан О.В. як секретаря зборів не було повідомлено про скликання збори учасників на 17.04.13, а Пишну Л.Г. зазначено як секретаря зборів, чим фактично позбавлено повноважень голови зборів без прийняття відповідного рішення зборів учасників.

Судом також досліджено питання представництва ТзОВ "Медіа група "Сіті" на зборах учасників 17.04.13 Забродським В.І.

Як зазначено в протоколі зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" від 17.04.13 Забродський В.І. діє як представник ТзОВ "Медіа група "Сіті" на підставі рішення зборів учасників ТзОВ "Медіа група "Сіті" від 17.04.13. Вказане рішення міститься в матеріалах справи (а.с.62). Так, відповідно до протоколу зборів учасників ТзОВ "Медіа група "Сіті" від 17.04.13 учасниками товариства, а саме Пишною Л.Г. та Забродським В.І. прийнято рішення щодо поновлення Забродського В.І. на посаді директора ТзОВ "Медіа група "Сіті" з 18.04.13 та уповноважено його здійснювати представництво інтересів товариства на загальних зборах учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" та ТзОВ "СІТІ ФІЛЬМ", надано право Забродському В.І. здійснювати дії від імені ТзОВ "Медіа група "Сіті" без довіреності, у тому числі підписувати договори.

Як підтверджується матеріалами справи згідно витягу з ЄДР станом 17.04.13 директором ТзОВ "Медіа група "Сіті" була Онуляк Г.М. (а.с.89).

При встановленні обставин справи судом з'ясовано, що довіреності для участі у зборах учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" Забродському В.І. не видавалося. Представник Забродського В.І. у судовому засіданні пояснив, що він діяв як представник на підставі акта юридичної особи, а саме рішення зборів учасників ТзОВ "Медіа група "Сіті" від 17.04.13., що не суперечить законодавству.

Однак, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що Забродський В.І. не мав права брати участь у зборах учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" 17.04.13 як представник ТзОВ "Медіа група "Сіті", оскільки його повноваження з представництва не були належним чином підтверджені.

Статтею 58 ЗУ "Про господарські товариства" встановлено, що вищим органом товариства з обмеженою відповідальністю є загальні збори учасників. Вони складаються з учасників товариства або призначених ними представників.

Відповідно до ст.237 ЦК України представництво виникає на підставі договору, закону, акта органу юридичної особи та з інших підстав, встановлених актами цивільного законодавства. Згідно з ч.2 ст.244 ЦК України представництво за довіреністю може грунтуватись на акті органу юридичної особи. Довіреністю є письмовий документ, що видається однією особою іншій особі для представництва перед третіми особами.

Статутом ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" (п.9.2) передбачено, що вищим органом управління Товариства є загальні збори, які формуються з представників учасників. Представницво учасника - юридичної особи - здійснюється керівником (директор, голова правління тощо), який діє у відповідності зі статутом учасника або уповноваженою учасником особою, що діє на підставі довіреності. Довіреність від учасника - юридичної особи має бути підписана керівником або іншим постійнодіючим органом цієї юридичної особи з додаванням печатки, якщо це вимагається засновницькими документами цієї юридичної особи та/або законодавством, якому підкоряється ця юридична особа.

Тобто, установчим документом ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" передбачено, що для участі у загальних зборах Товариства учасника - юридичну особу може представляти керівник або інша особа за довіреністю.

Відповідно до ст. 4 ЗУ "Про господарські товариства" до установчих документів можуть бути включені інші умови, що не суперечать законодавству України.

Умови представництва, що визначені п.9.2 статуту ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", не суперечать законодавству України, оскільки ст.244 ЦК України встановлено, представництво за довіреністю може грунтуватись на акті органу юридичної особи.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що Забродський В.І. не мав достатніх повноважень для участі на зборах учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" як представник ТзОВ "Медіа група "Сіті", оскільки станом на 17.04.13 він не був керівником цього товариства і не мав довіреності на здійснення таких дій.

Подібну правову позицію висловлено ВГСУ в постанові від 28.12.2010 у справі № 18/42 стосовно необхідності видачі довіреності на підставі акта органу юридичної особи.

В зв'язку з відсутністю належним чином підтверджених повноважень представника ТзОВ "Медіа група "Сіті" Забродського В.І. на зборах учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА" 17.04.13, дані збори слід вважати неправомочними, а отже і рішення, що прийняті на таких зборах, недійсним.

Відповідно до п.2.11 Рекомендацій Президії ВГСУ від 28.12.2007 "Про практику застосування законодавства у розгляді справ, що виникають з корпоративних відносин" під час вирішення спорів про визнання недійсними рішень загальних зборів недійсними суду слід з'ясовувати, чи відповідає оспорюване рішення вимогам чинного законодавства та/або компетенції органу, що прийняв це рішення, чи були загальні збори правомочними, чи було дотримано визначеного законом порядку скликання і проведення загальних зборів. Зокрема, підставами недійсності рішень загальних зборів є те, що рішення загальних зборів не відповідає нормам чинного законодавства, а також те, що рішення прийнято неправомочними загальними зборами.

Одночасно за приписами п.17 постанови пленуму ВСУ "Про практику розгляду судами корпоративних спорів" від 24.10.2008 судам необхідно враховувати, що рішення загальних зборів учасників (акціонерів) та інших органів господарського товариства є актами, оскільки ці рішення зумовлюють настання правових наслідків, спрямованих на регулювання господарських відносин, і мають обов'язковий характер для суб'єктів цих відносин.

У зв'язку з цим підставами для визнання недійсними рішень загальних зборів акціонерів (учасників) господарського товариства можуть бути:

- порушення вимог закону та/або установчих документів під час скликання та проведення загальних зборів товариства;

- позбавлення акціонера (учасника) товариства можливості взяти участь у загальних зборах;

- порушення прав чи законних інтересів акціонера (учасника) товариства рішенням загальних зборів.

Таким чином, рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ТВА", оформлене протоколом від 17 квітня 2013 року, слід визнати недійсним як таке, що прийнято неправомочними зборами учасників, з істотними порушеннями порядку скликання і проведення, що порушує права позивачів на участь в управлінні справами ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА".

Керуючись ст.12, 43, 82 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

позов задовольнити.

Визнати недійсним рішення загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "ТВА" (і.к. 14260868), оформлене протоколом від 17 квітня 2013 року.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Повне рішення складено 10.09.13

Суддя Кобрин О.М.

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


Кобрин О. М. 10.09.13

Дата ухвалення рішення05.09.2013
Оприлюднено12.09.2013
Номер документу33404891
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення учасників загальних зборів ТзОВ "Телерадіокомнанія "ТВА

Судовий реєстр по справі —909/751/13

Постанова від 17.02.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Саранюк В.I.

Ухвала від 03.02.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Саранюк В.I.

Постанова від 07.11.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Малех І.Б.

Ухвала від 31.10.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Малех І.Б.

Ухвала від 17.10.2013

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Малех І.Б.

Рішення від 05.09.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 18.07.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 27.06.2013

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні