Вирок
від 16.09.2013 по справі 263/9347/13-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МАРІУПОЛЯ

справа 263/9347/13-к

В И Р О К провадження 1кп/263/399/2013

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 вересня 2013 року місто Маріуполь

Жовтневий районний суд міста Маріуполя під головуванням судді Ікорської Є.С. при секретарі Андрійчук М.В. за участю прокурора Кайдаш К.О., розглянувши у підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження №12013050770002813 за обвинуваченням

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця м.Маріуполя, громадянина України, не одруженого, не працюючого, раніше не судимого, що мешкає за адресою: АДРЕСА_1,

у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.358 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

11 вересня 2012 року ОСОБА_1 умисно, з корисливих мотивів, перебуваючи в приміщенні ПАТ «ІМЕКСБАНК», розташованому за адресою: пр.Металургів, 29 в Жовтневому районі м.Маріуполя, з метою отримання кредиту надав завідомо підроблений документ, відомості в якому не відповідали дійсності, а саме - довідку про зарплату від 06.09.2012 р. на його ім'я, видану ППВП «Азовспецтехсервіс» (ЄДРПОУ 31419375), де ОСОБА_1 ніколи не працював, доходи не отримував і податків не сплачував.

Вказані дії ОСОБА_1 органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 4 ст. 358 КК України як використання завідомо підробленого документа.

06 вересня 2013 року між прокурором прокуратури Жовтневого району міста Маріуполя Кайдаш К.О., якій на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у даному кримінальному провадженні, та ОСОБА_1 в порядку, передбаченому ст. ст. 468 , 469 та 472 КПК України , укладено угоду про визнання винуватості.

Згідно з даною угодою прокурор та обвинувачений ОСОБА_1 дійшли згоди щодо формулювання підозри, всіх істотних для даного кримінального провадження обставин та правової кваліфікації дій підозрюваного ОСОБА_1 за ч. 4 ст. 358 КК України , обвинувачений у повному обсязі сформульованої підозри беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні даного кримінального правопорушення. Також сторонами угоди визначено узгоджене ними покарання, яке ОСОБА_1 повинен понести за вчинене кримінальне правопорушення, а саме у виді штрафу в розмірі 850 грн., та отримана згода обвинуваченого на його призначення. В угоді передбачені наслідки її укладення, затвердження та невиконання, які роз'яснені обвинуваченому.

Розглядаючи в порядку п. 1 ч. 3 ст. 314 КПК України питання про можливість затвердження даної угоди про визнання винуватості, суд виходить з наступного.

Відповідно до правил ст. ст. 468 , 469 КПК України у кримінальному провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам, може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Прокурор в судовому засіданні, вважаючи, що при укладенні даної угоди дотримані вимоги і правила КПК та КК України , просив цю угоду затвердити і призначити обвинуваченому узгоджену в угоді міру покарання та інші передбачені угодою заходи.

Обвинувачений в судовому засіданні також просив вказану угоду з прокурором затвердити і призначити узгоджену в ній міру покарання та інші передбачені угодою заходи, при цьому беззастережно визнав себе винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України , в обсязі підозри, дав згоду на застосування узгодженого виду та розміру покарання, а також інших заходів у разі затвердження угоди, заявивши, що здатен реально виконати взяті на себе відповідно до угоди зобов'язання.

Злочин, у вчиненні якого ОСОБА_1 беззастережно визнав себе винуватим, згідно із ст. 12 КК України є злочином невеликої тяжкості, від якого потерпілих немає.

Суд шляхом проведення опитування сторін кримінального провадження переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді. При цьому судом з`ясовано, що ОСОБА_1 повністю усвідомлює зміст укладеної з прокурором угоди про визнання винуватості, характер обвинувачення, щодо якого визнає себе винуватим, цілком розуміє свої права, визначені п. 1 ч. 4 ст. 474 КПК України , а також наслідки укладення, затвердження даної угоди, передбачені ч. 2 ст. 473 КПК України , та наслідки її не виконання, передбачені ст. 476 КПК України .

Враховуючи викладене, оскільки умови угоди про визнання винуватості між прокурором прокуратури Жовтневого району міста Маріуполя Кайдаш К.О. та обвинуваченим ОСОБА_1 відповідають вимогам КПК та КК України , суд, врахувавши заслухані доводи сторін кримінального провадження, дійшов висновку про наявність всіх правових підстав для затвердження цієї угоди.

За таких обставин суд вважає доведеним в підготовчому судовому засіданні те, що ОСОБА_1 скоїв використання завідомо підробленого документа, а тому ці його дії кваліфікує за ч. 4 ст. 358 КК України , за якою належить призначити ОСОБА_1 узгоджену сторонами угоди про визнання винуватості міру покарання.

Керуючись ст. ст. 314 , 373 , 374 та 475 КПК України , суд,-

ЗАСУДИВ:

Затвердити угоду від 06 вересня 2013 року про визнання винуватості між прокурором Кайдаш К.О. та обвинуваченим ОСОБА_1 .

ОСОБА_1 визнати винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України , за якою призначити йому узгоджене сторонами угоди про визнання винуватості від 06 вересня 2013 року покарання у виді штрафу в розмірі 850 гривень.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст. 394 КПК України , до Апеляційного суду Донецької області через Жовтневий районний суд міста Маріуполя шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Вирок, якщо інше не передбачено цим Кодексом, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Суддя: Є.С. Ікорська

Дата ухвалення рішення16.09.2013
Оприлюднено21.10.2013
Номер документу33485028
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —263/9347/13-к

Ухвала від 11.09.2013

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Ікорська Є. С.

Вирок від 16.09.2013

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Ікорська Є. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні