Постанова
від 18.09.2013 по справі 826/14056/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

місто Київ

18 вересня 2013 року 08:30 №826/14056/13-а

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Літвінової А.В. розглянув в порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовомуправління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва до товариство з обмеженою відповідальністю Федерація професійних спілок України простягнення заборгованості у розмірі 11 428,03 грн., ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва про стягнення з товариства з обмеженою відповідальністю Федерація професійних спілок України суми простроченої заборгованості по внескам на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі 11 428,03 грн.

Позовні вимоги мотивовано тим, що відповідачем не сплачено суму єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у строки, встановлені частиною восьмою статті 9 Закону України Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування .

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 04.09.2013 в адміністративній справі №826/14056/13-а відкрито скорочене провадження та встановлено відповідачеві строк до 16.09.2013 для подання заперечення проти позову та всіх доказів на їх підтвердження, а також повідомлено, що у разі визнання позову він може у десятиденний строк з дня одержання ухвали подати до суду відповідну заяву про визнання позову.

Ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 04.09.2013 №826/14056/13-а надіслано на адресу, за якою товариство з обмеженою відповідальністю Федерація професійних спілок України внесено до Єдиного державного реєстру, але поштова кореспонденція повернулася до суду з відміткою про невручення відповідачеві у зв'язку з незнаходженням за вказаною адресою.

Із врахуванням приписів статті 35 та абзацу другого частини третьої статті 167 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвала вважається врученою відповідачеві.

Заперечення проти позову або заява про визнання позову від відповідача до суду не надходили.

Відповідно до статті 183 2 Кодексу адміністративного судочинства України скорочене провадження застосовується в адміністративних справах, зокрема, щодо стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження. Суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відповідачем обставини, за наявності достатніх підстав приймає законне та обґрунтоване судове рішення.

Оцінивши повідомлені позивачем обставини справи, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Федерація професійних спілок України зареєстровано в управлінні Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва як платник єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Згідно з обліковими даними особового рахунку товариства з обмеженою відповідальністю Федерація професійних спілок України , за відповідачем обліковується недоїмка зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі 11 428,03 грн.

Правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, умови та порядок його нарахування і сплати та повноваження органу, що здійснює його збір та ведення обліку визначено Законом України Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі за текстом - Закон).

Згідно з пунктом 3 розділу VIII Прикінцеві та перехідні положення Закону з дня набрання чинності цим Законом платники страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття, загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, вважаються платниками єдиного внеску.

Одночасно з викладеним, перелік осіб, які є платниками єдиного внеску на загальнообов'язкове соціальне страхування також визначено статтею 4 Закону.

Відповідно до пункту 1 частини другої статті 6 Закону платник єдиного внеску зобов'язаний, зокрема, своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок.

Так, відповідно до абзацу 1 частини восьмої статті 9 Закону платники єдиного внеску, крім платників, зазначених у пунктах 4 і 5 частини першої статті 4 цього Закону, зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця, крім гірничих підприємств, які зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 28 числа наступного місяця.

Згідно з абзацом 3 частини восьмої статті 9 Закону платники єдиного внеску, зазначені у пункті 4 частини першої статті 4 цього Закону, зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний рік, до 10 лютого наступного року, крім фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та членів сімей таких осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, які сплачують єдиний внесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується єдиний внесок.

Відповідно до частини одинадцятої статті 9 Закону у разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені цим Законом, а посадові особи, винні в порушенні законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом.

Відповідно до частини третьої статті 9 Закону обчислення єдиного внеску органами доходів і зборів у випадках, передбачених цим Законом, здійснюється на підставі актів перевірки правильності нарахування та сплати єдиного внеску, звітності, що подається платниками до органів доходів і зборів, бухгалтерських та інших документів, що підтверджують суми виплат (доходу), на суми яких (якого) відповідно до цього Закону нараховується єдиний внесок.

Відповідно до частини четвертої статті 25 Закону орган доходів і зборів у порядку, за формою та у строки, встановлені центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.

Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом.

Платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти календарних днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею.

У разі незгоди з розрахунком суми недоїмки платник єдиного внеску узгоджує її з органом доходів і зборів шляхом оскарження вимоги про сплату єдиного внеску в адміністративному або судовому порядку

Скарга на вимогу про сплату єдиного внеску подається до органу доходів і зборів вищого рівня у письмовій формі протягом десяти календарних днів, що настають за днем отримання платником єдиного внеску вимоги про сплату єдиного внеску, з повідомленням про це органу доходів і зборів, який прийняв вимогу про сплату єдиного внеску.

У випадках, зазначених в абзаці дев'ятому цієї частини, орган доходів і зборів також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки. При цьому заходи досудового врегулювання спорів, передбачені законом, не застосовуються.

Як вбачається з матеріалів справи, управлінням Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва на підставі облікових даних з картки особового рахунку товариства з обмеженою відповідальністю Федерація професійних спілок України - платника єдиного внеску, сформовано та надіслано на адресу відповідача вимогу від 01.07.2013 №Ю-3950/210.

Вимога від 01.07.2013 №Ю-3950/210 повернулася до управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі з відміткою про невручення товариству з обмеженою відповідальністю Федерація професійних спілок України , про що свідчить повідомлення пошти про невручення поштового відправлення у зв'язку з незнаходженням відповідача за вказаною адресою.

Враховуючи зазначене та те, що відповідачем не надано до суду доказів її оскарження ані в адміністративному, ані в судовому порядку, не надано доказів щодо погашення заборгованості по сплаті недоїмки, суд дійшов висновку про узгодженість боргу за вказаною вимогою.

Відповідно до облікових даних з картки особового рахунку товариства з обмеженою відповідальністю Федерація професійних спілок України відповідач має недоїмку у заявленому позивачем розмірі.

За результатами аналізу всіх наведених обставин у їх сукупності, суд дійшов висновку, що позовні вимоги управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись статтями 35, 69, 70, 71 та 158-163, 183 3 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю Федерація професійних спілок України (04050, місто Київ, вулиця Білоруська, 30 А, нежитлове приміщення №60, код ЄДРПОУ 36691051) на користь управління Пенсійного фонду України в Шевченківському районі міста Києва заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі 11 428,03 грн. (одинадцять тисяч чотириста двадцять вісім гривень 03 копійки).

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною. Постанова суду, прийнята в порядку скороченого провадження виконується негайно.

Суддя Літвінова А.В.

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.09.2013
Оприлюднено19.09.2013
Номер документу33573207
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/14056/13-а

Постанова від 18.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Ухвала від 04.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні