Ухвала
від 17.09.2013 по справі 6/1-б-11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78, 42-06-22, 32-11-36


У Х В А Л А

"17" вересня 2013 р. Справа № 6/1-Б-11

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пригуза П.Д. при секретарі Рубанику О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Державної податкової інспекції в м. Нова Каховка, ідентифікаційний код 21296200, вул. Горького, 11-а, м. Нова Каховка Херсонської області,

до: Комунального підприємства "Наше місто", ідентифікаційний код 32218159, вул. Дзержинського 43, м. Нова Каховка Херсонської області,

про банкрутство,

за участю представників:

від кредиторів: Новокаховська ОДПІ ГУ Міндоходів у Херсонській області - Познякова О.В., довіреність № 831/10/21-02-10 від 27.08.2013 р.; КП "Міський водоканал" - Бондар Л.В., довіреність від 28.05.2013 р.; КП "Новокаховське управління комунального господарства" - Мартюшев С.С., доручення № 15 від 09.01.2013 р.;

від боржника: ліквідатор - арбітражний керуючий Молош О.І.;

в с т а н о в и в:

Справу про банкрутство боржника КП "Наше місто", далі боржник, порушено ухвалою господарського суду від 15.12.2010 року.

Ухвалою від 05.05.2011 року судом затверджено реєстр вимог кредиторів.

Постановою господарського суду від 20.05.2011 року боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатора.

Ухвалою від 17.01.2012 року господарським судом призначено арбітражного керуючого Молоша Олега Івановича ліквідатором банкрута.

Боржник є юридичною особою права комунальної власності Новокаховської міської ради, здійснював підприємницьку діяльність, зареєстрований в ЄДР за № 32218159, державну реєстрацію боржника здійснено Новокаховським міськвиконкомом 04.12.2002 року та відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", є суб'єктом банкрутства.

Від Новокаховської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Херсонській області надійшло клопотання про заміну сторони у справі в порядку, визначеному ст. 25 ГПК України. Клопотання мотивується тим, що відповідно до положень Постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 р. № 229 "Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів" здійснено процедуру реорганізації ДПІ у м. Нова Каховка, яка є ініціюючим кредитором у даній справі, шляхом приєднання до територіальних органів Міністерства доходів і зборів, а саме утворено Новокаховську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Херсонській області. Зазначеною постановою визначено, що територіальні органи міністерства доходів і зборів є правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби.

Розглянувши клопотання Новокаховської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Херсонській області суд задовольняє його з наступних підстав.

Згідно ст. 25 ГПК України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Ліквідатором Молошом О.І. подано до суду звіт та ліквідаційний баланс та інші додатки з клопотанням про їх затвердження, про ліквідацію банкрута та припинення провадження у справі.

Ліквідатор у судовому засіданні підтримав клопотання, просить затвердити звіт ліквідатора про витрати, а також затвердити звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс, ліквідувати банкрута та провадження у справі припинити у зв'язку з відсутністю майна для задоволення вимог кредиторів.

Заслухавши звіт ліквідатора, думки представників учасників провадження та голови комітету кредиторів з приводу звіту про виконану роботу ліквідатором, розглянувши подані ліквідатором додатки до звіту та дослідивши матеріали справи, враховуючи думку комітету кредиторів, суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 32 Закону про банкрутство після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс з відповідними додатками.

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону про банкрутство господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу. Згідно частини 2 зазначеної статті якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна боржника, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому ст. 32 Закону про банкрутство є підставою для припинення провадження у справі згідно п. 6 ч. 1 ст. 40 цього Закону.

Відповідно до ч. 5 ст. 31 Закону про банкрутство вимоги, заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, не розглядаються і вважаються погашеними.

Згідно ч. 6 ст. 31 Закону про банкрутство вимоги, які не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Як вбачається із звіту ліквідатора та доданих матеріалів ліквідатором здійснено розшук майна банкрута, досліджено дебіторську заборгованість боржника, вжито заходів щодо її стягнення та списання безнадійної заборгованості. Рішенням Новокаховської міської ради були виділені кошти для погашення заборгованості по заробітній платі колишніх працівників КП "Наше місто".

За рахунок отриманої дебіторської заборгованості та отриманої допомоги від Новокаховської міської ради ліквідатором погашено витрати ліквідаційної процедури, оплату послуг ліквідатора та заробітну плату першої черги задоволення згідно ст. 31 Закону про банкрутство.

Відповідно до доданого ліквідатором реєстру вимог кредиторів конкурсні вимоги затверджені судом залишились не погашеними.

Як видно із доданого до звіту реєстру вимог кредиторів незадоволеними за відсутністю майна боржника залишилися вимоги кредиторів: Новокаховська ОДПІ ГУ Міндоходів у Херсонській області у сумі 7 041 458,61 грн.; Новокаховський МЦЗ у сумі 69913,27 грн.; ВВД ФСС НВВ та ПЗУ у м. Нова Каховка в розмірі 160 105,98 грн.; ХОВВД ФСС з ТВП у сумі 12 775,90 грн.; ПП ОСОБА_5 на суму 21 177,14 грн.; КП "Міський водоканал" на суму 85 697,72 грн.; Профспілкова організація КП "Наше місто" в сумі 11 018,00 грн.; КП "Новокаховське управління комунального господарства" у сумі 158 511,55 грн. та УПФУ в м. Нова Каховка у сумі 1 334,80 грн.

Згідно з наданим ліквідатором балансом банкрута активів банкрута не залишилося, вимоги кредиторів не задоволені у зв'язку з недостатністю майна.

Також ліквідатор клопоче про затвердження йому витрат понесених в ліквідаційній процедурі за період здійснення його повноважень у сумі 126 786,64 грн.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши ліквідатора та представників кредиторів суд прийшов до висновку про часткове задоволення клопотання ліквідатора про затвердження йому витрат з наступних підстав.

Як вбачається з поданих документів усі витрати ліквідатора затверджені комітетом кредиторів у сумі 126 786,64 грн. Однак у ліквідаційній процедурі витрати ліквідатора відшкодовано частково у розмірі 68 029,76 грн. за рахунок коштів боржника, отриманих в ліквідаційній процедурі.

Відповідно до п. 12 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Пунктом 16 ст. 6-1 Закону про банкрутство передбачено, що звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду. Ухвала може бути оскаржена у встановленому порядку.

Отже, за рахунок продажу майна боржника ліквідатору було задоволено його витрати у сумі 68 029,76 грн., не погашеними залишились витрати на суму 58 756,88 грн., які неможливо погасити у зв'язку з відсутністю майнових активів боржника.

Отже, ліквідатором надано до суду звіт, ліквідаційний баланс та документи, що підтверджують відсутність активів у боржника.

Таким чином, у зв'язку з відсутністю майна, грошові вимоги усіх кредиторів, які залишилися не задоволеними, вважаються погашеними.

Представник комітету кредиторів висловив думку про повне виконання ліквідатором своїх обов'язків у ліквідаційній процедурі, вважає, що звіт і ліквідаційний баланс можуть бути затвердженими.

За таких обставин звіт ліквідатора і ліквідаційний баланс банкрута підлягають затвердженню, юридична особа - ліквідації і виключенню з Єдиного державного реєстру.

У зв'язку із затвердженням звіту і ліквідаційного балансу провадження у справі припиняється.

Відповідно до ч. 5 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" рішення суду про ліквідацію юридичної особи - банкрута направляється державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи - банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

На підставі викладеного, керуючись ч.ч. 5, 6 ст. 31, ст. 32, п. 6 ч. 1 ст. 40, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 25, 86 ГПК України, суд, -

у х в а л и в:

1. Здійснити процесуальне правонаступництво. Залучити до участі у справі Новокаховську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Херсонській області, ідентифікаційний код 38740152 замість правового попередника Державної податкової інспекції в м. Нова Каховка, ідентифікаційний код 21296200.

2. Затвердити звіт ліквідатора про відшкодування витрат на суму 68 029,76 грн.

3. Затвердити звіт ліквідатора Молоша О.І. та ліквідаційний баланс Комунального підприємства "Наше місто", ідентифікаційний код 32218159, вул. Дзержинського 43, м. Нова Каховка Херсонської області.

4. Ліквідувати юридичну особу банкрута - Комунального підприємства "Наше місто", вул. Дзержинського 43, м. Нова Каховка Херсонської області, ідентифікаційний код 32218159.

5. Вимоги усіх кредиторів визнати погашеними.

6. Провадження у справі припинити.

7. Ухвалу надіслати: кредиторам; ліквідатору; державному реєстратору; Головному управлінню юстиції у Херсонській області, Херсонському обласному управлінню статистики.

Суддя П.Д. Пригуза

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення17.09.2013
Оприлюднено24.09.2013
Номер документу33591056
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/1-б-11

Ухвала від 17.09.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 03.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 02.04.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 20.12.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 21.08.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 17.05.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 13.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 17.01.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

Ухвала від 22.12.2011

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пригуза П.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні