Постанова
від 12.09.2013 по справі 801/8330/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

ПОСТАНОВА

Іменем України

м. Сімферополь

12 вересня 2013 р. 12:39 Справа №801/8330/13-а

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим у складі головуючого судді Латиніна Ю.А., при секретарі Захарової М.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Управління Пенсійного фонду України в Центральному районі м. Сімферополя АРК

до Республіканського підприємства "Сімферопольський завод фурнітурних виробів ім. М. Островського"

про стягнення

Суть спору: Управління Пенсійного фонду України в Центральному районі м. Сімферополя АРК до Окружного адміністративного суду АР Крим з адміністративним позовом до Республіканського підприємства "Сімферопольський завод фурнітурних виробів ім. М. Островського" про стягнення 11771,09 грн.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, надав клопотання про розгляд справи за його відсутності, на позовних вимог наполягав.

Представник відповідача до суду не з'явився, про час та місце судового засідання повідомлений належним чином. Будь-яких клопотань суду не направив, заперечень на позов не надав.

Суд вважає за можливе розглянути справу у відсутність представників сторін, керуючись ст. 128 КАС України, на підставі наявних доказів.

Розглянув матеріали справи, дослідив зібрані докази, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд -

ВСТАНОВИВ:

Республіканське підприємство "Сімферопольський завод фурнітурних виробів ім. М. Островського" зареєстрована в Республіканського підприємства "Сімферопольський завод фурнітурних виробів ім. М. Островського" та, відповідно, є платником єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Законом який визначає правові та організаційні засади забезпечення збору та обліку єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, умови та порядок його нарахування і сплати та повноваження органу, що здійснює його збір та ведення обліку є Закон України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування"(далі Закон).

Єдиним внеском на загальнообов'язкове державне соціальне страхування є, згідно з п. 2 ч. 1 ст. 1 Закону, консолідований страховий внесок, збір якого здійснюється до системи загальнообов'язкового державного соціального страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі з метою забезпечення захисту у випадках, передбачених законодавством, прав застрахованих осіб та членів їхніх сімей на отримання страхових виплат (послуг) за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування.

П. 1 ч. 1 ст. 4 Закону передбачено, що платниками єдиного внеску є роботодавці, а саме підприємства, установи та організації, інші юридичні особи, утворені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, які використовують працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, чи за цивільно-правовими договорами (крім цивільно-правового договору, укладеного з фізичною особою - підприємцем, якщо виконувані роботи (надавані послуги) відповідають видам діяльності, зазначеним у витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців), у тому - числі, філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ і організацій, інших юридичних осіб, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами.

Відповідно до пунктів 1, 4 частини другої статті 6 вказаного Закону платник єдиного внеску зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок; подавати звітність до територіального органу Пенсійного фонду у строки, в порядку та за формою, встановленими Пенсійним фондом за погодженням з відповідними фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування та центральним органом виконавчої влади у галузі статистики.

Згідно із частиною восьмою статті 9 цього Закону платники єдиного внеску зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період, не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом. Базовим звітним періодом для виду платника, до якого відноситься відповідач, є календарний місяць.

Республіканське підприємства "Сімферопольський завод фурнітурних виробів ім. М. Островського" до Управління Пенсійного фонду України в Центральному районі м. Сімферополя АРК подано звітність за червень 2013 року, згідно з таблицею 1. (Нарахування єдиного внеску) якого, загальна суму єдиного внеску, що підлягає сплаті за червень 2013 року складає 11771,09 грн.

Пенсійний фонд відповідно до покладених на нього ст. 12 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" завдань та функцій, зокрема, здійснює контроль за додержанням законодавства про збір та ведення обліку єдиного внеску, правильністю нарахування, обчислення, повнотою і своєчасністю сплати єдиного внеску.

У ч. 4 ст. 25 Закону визначено, що територіальний орган Пенсійного фонду у порядку, за формою і в строки, встановлені Пенсійним фондом за погодженням з центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, надсилає платникам єдиного внеску, які мають недоїмку, вимогу про її сплату.

Вимога про сплату недоїмки є виконавчим документом.

Платник єдиного внеску зобов'язаний протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги про сплату недоїмки сплатити суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею.

У разі якщо платник єдиного внеску протягом десяти робочих днів з дня надходження вимоги не сплатив зазначені у вимозі суми недоїмки та штрафів разом з нарахованою пенею, не узгодив вимогу з органом Пенсійного фонду, не оскаржив вимогу в судовому порядку або не сплатив узгоджену суму недоїмки протягом десяти робочих днів з дня надходження узгодженої вимоги, територіальний орган Пенсійного фонду надсилає в порядку, встановленому законом, до підрозділу державної виконавчої служби вимогу про сплату недоїмки.

У випадках, зазначених в абзаці шостому цієї частини, територіальний орган Пенсійного фонду також має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки. При цьому заходи досудового врегулювання спорів, передбачені законом, не застосовуються.

Позивачем на адресу відповідача направлено вимогу про сплату боргу № Ю-1722 від 04.07.2012 року.

Суму недоїмки, зазначену у вимозі про сплату боргу № № Ю-1722 від 04.07.2012 року відповідачем не сплачено, вимогу в судовому порядку не оскаржено, у зв'язку з чим, станом на день розгляду справи заборгованість відповідача зі сплати єдиного внеску за червень 2013 року складає 11771,09 грн.

Станом на день розгляду справи заборгованість з єдиного внеску та відповідачем не сплачена.

Відповідач у порядку, передбаченому ст. 71 КАС України, не надав доказів сплати заборгованості з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі 11771,09 грн.

Враховуючи зазначене вище, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст.94 КАС України, у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються. Враховуючи, що позивач не здійснював судових витрат по справі, судові витрати стягненню з відповідача не підлягають.

Під час судового засідання, яке відбулось 12.09.2013р. були оголошені вступна та резолютивна частини постанови. Відповідно до ст. 163 КАС України постанову складено 17.09.2013 року.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 94, 160-163 КАС України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити у повному обсязі.

Стягнути з Підсобного господарства «Ялтинське» Управління справами Апарату Верховної Ради України (97513, Сімферопольський район, смт. Гвардійське, вул. Путилінська,18, ЄДРПОУ 13793462) на користь Управління Пенсійного фонду України в Сімферопольському районі АР Крим (м. Сімферополь, вул. Дм. Ульянова, 6, на р/р 2560870447612 в КРУ ВАТ «Державний ощадний банк України», МФО 324805, ЄДРПОУ 22259661) 6815,19 грн. заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за березень 2012 року, у тому числі:

- 5735,88 на р/р 37191022000124,

- 347,00 на р/р 37198070000124,

- 600,52 на р/р 37196083000124,

- 26,00 на р/р 37195084000124,

- 105,79 на р/р 37195073000124.

Постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її проголошення. Якщо проголошено вступну та резолютивну частину постанови або справу розглянуто у порядку письмового провадження, постанова набирає законної сили через 10 днів з дня її отримання у разі неподання апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Севастопольського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим протягом 10 днів з дня проголошення. У разі проголошення вступної та резолютивної частини постанови або розгляду справи у порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Севастопольського апеляційного адміністративного суду.

Латинін Ю.А.

Дата ухвалення рішення12.09.2013
Оприлюднено24.09.2013
Номер документу33641485
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —801/8330/13-а

Постанова від 12.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Латинін Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні