Постанова
від 12.09.2013 по справі 910/14245/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44 тел. 284-18-98


ПОСТАНОВА

іменем України

про визнання боржника банкрутом

12.09.13 cправа № 910/14245/13

За заявою товариства з обмеженою відповідальністю "ІДІАЛ" (код ЄДРПОУ 36285192)

про банкрутство

Суддя Пасько М.В.

Представники:

від заявника (боржника) Збіглей Н.В. - предст. за дов. - предст. за дов.

Присутні: Щербань О.М. - арбітражний керуючий

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ІДІАЛ" (код ЄДРПОУ 36285192) в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою господарського суду міста Києва від 05.08.13 заяву товариства з обмеженою відповідальністю "ІДІАЛ" про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду, призначено розгляд справи на 13.08.13, зобов'язано арбітражного керуючого Щербаня О.М. надати суду до 12.08.13 заяву про участь у справі.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 13.08.13 порушено провадження у справі № 910/14245/13 про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "ІДІАЛ", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів з 13.08.13 та призначено наступне судове засідання на 12.09.13.

14.08.13 від арбітражного керуючого Щербаня О.М. надійшла заява про участь у справі в якості ліквідатора банкрута.

У судовому засіданні 12.09.13 дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

Загальними зборами учасників товариства з обмеженою відповідальністю "ІДІАЛ" було прийнято рішення про ліквідацію останнього та призначено ліквідатором Хмелюк Інну Миколаївну.

Вказане рішення оформлене протоколом б/н загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю "ІДІАЛ" від 19.09.13.

На підтвердження вказаних обставин суду було подано рішення власника про ліквідацію підприємства, докази звернення до державного реєстратора, податкового органу та фондів загальнообов'язкового соціального страхування з відповідним повідомленням та для з'ясування питання про наявність заборгованості перед бюджетом та позабюджетними державними цільовими фондами, довідки державних реєстраційних органів, що здійснюють реєстрацію майнових активів (різного роду рухомого та нерухомого майна), матеріали інвентаризації, довідки з банківських установ тощо.

Відповідно до вимог ст. 105 Цивільного кодексу України в Бюлетені державної реєстрації № 226 (26) від 28.09.12 було опубліковано оголошення про припинення даної юридичної особи.

Після публікації оголошення про припинення підприємницької діяльності ліквідаційною комісією було проведено інвентаризацію основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, документів, розрахунків та інших статей балансу боржника та встановлено, що коштів та майнових активів недостатньо для погашення кредиторської заборгованості.

Крім того ліквідаційною комісією встановлено, що загальна сума кредиторської заборгованості складає 456 000, 00 грн., а активів для її погашення недостатньо.

У зв'язку з викладеним ліквідаційною комісією товариства з обмеженою відповідальністю "ІДІАЛ" 01.07.13 було прийнято рішення про звернення до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Частиною 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора у порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна.

Представник заявника (боржника) у судовому засіданні підтримав обставини викладені у заяві про порушення справи про банкрутство та просив суд призначити ліквідатором ліквідатора Хмелюк І.М.

Суд, розглянувши кандидатуру Хмелюк І.М. встановив наступне.

Відповідно до п. 5 абз. 36.7 інформаційного листа Вищого господарського Суду України № 01-06/606/2013 від 28.03.13 призначення голови ліквідаційної комісії ліквідатором боржника, що ліквідується власником, здійснюється господарським судом у виняткових випадках (в залежності від конкретних обставин справи), оскільки голова ліквідаційної комісії (ліквідатор) підпадає під ознаки заінтересованої особи стосовно боржника і відповідно до частини шостої ст. 95 Закону несе солідарну відповідальність за незадоволення вимог кредиторів.

З огляду на викладене, суд не вбачає можливості для призначення Хмелюк І.М. ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "ІДІАЛ".

Крім того, відповідно до ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора банкрута визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України. Під час прийняття заяви про порушення справи про банкрутство суд в ухвалі зобов'язує визначеного автоматизованою системою арбітражного керуючого надати заяву на участь у даній справі та, у разі неотримання судом від нього такої заяви, ліквідатор банкрута призначається судом без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство було визначено кандидатуру арбітражного керуючого Щербаня Олексія Миколайовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 70 від 13.02.13, адреса для листування: 01030, м. Київ-30, а/с 157) для призначення ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "ІДІАЛ", заява про участь якого надійшла до господарського суду міста Києва 14.08.13.

З огляду на викладене, суд визнав за доцільне призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "ІДІАЛ" арбітражного керуючого Щербаня О.М., а кандидатуру Хмелюк І.М. - відхилити.

Враховуючи наявні у матеріалах справи докази щодо недостатності майна боржника для задоволення вимог його кредиторів, господарський суд приходить до висновку щодо наявності підстав для визнання боржника банкрутом та відкриття процедури ліквідації.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1, 37, 95, 114 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", Господарський суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ:

1.Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "ІДІАЛ" (03045, м. Київ, вул. Набережно-Корчуватська, 136, код ЄДРПОУ 36285192) банкрутом.

2.Відкрити ліквідаційну процедуру.

3.Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Щербаня Олексія Миколайовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 70 від 13.02.13, адреса для листування: 01030, м. Київ-30, а/с 157).

4. Підприємницьку діяльність банкрута завершити.

5.Строк виконання всіх грошових зобов'язань вважати таким, що настав 12.09.2013 р.

6.Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості банкрута з 12.09.2013 р.

7.Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 12.09.2013 р.

8.Зобов'язати ліквідатора у п'ятиденний строк з дня прийняття постанови про визнання боржника банкрутом подати до офіційного друкованого органу Верховної Ради України чи Кабінету Міністрів України оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури з метою виявлення, встановлення кредиторів відсутнього боржника та повідомлення їх (кредиторів) про визнання відсутнього боржника банкрутом. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом, найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство, дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

9.Зобов'язати ліквідатора надати суду докази публікації оголошення в офіційному друкованому органі про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури протягом двох тижнів з моменту опублікування (оригінал примірника газети).

10.Зобов'язати ліквідатора у разі отримання ним заяв з вимогами до банкрута письмово повідомити про це суд.

11.Зобов'язати Державного реєстратора за місцем знаходження боржника внести до Єдиного державного реєстру запис про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про ліквідатора боржника

12.Ліквідатору надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора.

13.Призначити судове засідання для розгляду поданого ліквідатором звіту та ліквідаційного балансу боржника на 11.09.14 на 10-00 .

14. Кандидатуру Хмелюк І.М. про призначення ліквідатором у справі № 910/14245/13 - відхилити.

15.Постанову направити сторонам, ліквідатору та державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідне судове рішення (п 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців").

Суддя М.В. Пасько

Дата ухвалення рішення12.09.2013
Оприлюднено25.09.2013
Номер документу33678585
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/14245/13

Ухвала від 22.01.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 16.10.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Постанова від 12.09.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 13.08.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

Ухвала від 05.08.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пасько М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні