Ухвала
від 25.12.2006 по справі 10/б-357
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/Б-357

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"25" грудня 2006 р.Справа № 10/Б-357

 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Півторака М.Є.             

Розглянув справу:

За заявою: Акціонерно –комерційного банку соціального розвитку “Укрсоцбанк“, м. Київ від імені якого діє Тернопільська обласна філія банку, м. Тернопіль, вул. Качали 5

До боржника: Приватного малого підприємства “Дім“, м. Тернопіль, вул. Горбачовського, 16/2

    За участю представників :

Кредитора : Грицик А.П. –начальника сектору по роботі з “ проблемною “ заборгованістю ТФ АКБ “ Укрсоцбанк “ , довіреність № 3101 від 16.10.2006 року ; Калачник Н.Я. –юрисконсульта УПФ України в м. Тернополі , довіреність № 9718/04 від 20.11.2006 року ; Балагури У.В. –старшого ДПІ відділу погашення прострочених податкових зобовязань

Боржника : Дідич К. В. –ліквідатора банкрута , ліцензія серії АВ № 158340 від 23.10.2005 року , ухвала суду від 16.11.2006 року

Представникам сторін роз'яснено процесуальні права та обов'язки відповідно до статей 22,81-1 Господарського процесуального кодексу України .

          За  відсутністю відповідного клопотання сторін  технічна фіксація судового процесу не здійснюється.

Суть справи:  

Постановою господарського суду від 15 червня 2004 року приватне мале підприємство “Дім“ м. Тернопіль визнано банкрутом ; відкрито ліквідаційну процедуру та призначено його ліквідатором Дідича Володимира Євгеновича , жителя м. Тернопіль вул. Коперніка 3 ; встановлено строк  ліквідаційної процедури –12 місяців.

Ухвалою суду від 07 червня 2005 року  по справі затверджено умови мирової угоди, укладеної між комітетом кредиторів та Приватним малим підприємством “ Дім “ м. Тернопіль 18 квітня 2005 року та припинено провадження у справі.

Ухвалою суду від 19 липня 2006 року розірвано  мирову угоду по справі № 10/Б-357, укладену між  комітетом кредиторів та Приватним малим підприємством “ Дім “ м. Тернопіль вул. Горбачовського 16/2 та  затверджену ухвалою господарського суду  від 07 червня 2005 року  , поновлено провадження у даній справі;  поновлено ліквідаційну процедуру банкрута,   встановлено її строк - 12 місяців з дня винесення ухвали та призначено ліквідатором банкрута Дідича Володимира Євгеновича, м. Тернопіль, вул. Руська, 17, Ліцензія серії АБ № 16174  від 27.12. 2004 року.

Ухвалою господарського суду від 16 листопада 2006 року припинено повноваження ліквідатора Приватного малого підприємства “Дім“, м. Тернопіль, вул. Горбачовського, 16/2 Дідича Володимира Євгеновича, м. Тернопіль та  призначено ліквідатором Дідич Катерину Віталіївну, м. Тернопіль, вул. Руська, 17, Ліцензія серії АВ № 158340 від 25.10.2006 року.

На виконання вимог ухвали суду від 19 липня 2006 року ліквідатор банкрута Дідич К.В., м. Тернопіль представила суду звіт ліквідатора  за № 01-10/Б-357 від 30.11.06р. та ліквідаційний баланс станом на 30 листопада 2006 року, просить їх затвердити, Приватне мале підприємство “Дім“, м. Тернопіль ліквідувати як юридичну особу та припинити провадження у справі 10/Б-357.

Присутні у судовому засіданні представники кредиторів підтримали пропозицію ліквідатора Дідич К.В. про затвердження  звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу; ліквідації боржника та  припинення  провадження  по справі № 10/Б-357.

Розглянувши матеріали справи , заслухавши звіт ліквідатора банкрута та  представників кредиторів, суд встановив наступне:

          Статтею 32 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ встановлено, що за результатами роботи ліквідатора, останній подає господарському суду звіт та ліквідаційний баланс.

          Господарський суд після заслуховування звіту  ліквідатора виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, а  у разі встановлення, що ліквідатор банкрута не належним чином виконував повноваження  надані йому Законом  -  призначає нового ліквідатора.

          Якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна після задоволення вимог кредиторів , господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Ухвалою господарського суду  Тернопільської області  від 12 березня 2004 року  по справі № 10/Б-357 відносно боржника  визнано кредиторами :  Акціонерно –комерційний банк соціального розвитку «Укрсоцбанк», м. Київ  від імені якого діє  Тернопільська філія АКБ «Укрсоцбанк»,  м. Тернопіль, вул. Качали, 5 на суму 155 409 грн. 68 коп.; Державна податкова інспекція у м. Тернополі, м. Тернопіль, вул. Білецька, 1 на суму  5 023 грн. 37 коп.;  Управління Пенсійного фонду України в м. Тернополі, м. Тернопіль, вул. Руська, 17 на суму 170 грн.;  Виконавча дирекція Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування  з тимчасової втрати працездатності, м. Тернопіль, вул. Танцорова, 51 на суму 2 910 грн. 44 коп.; Відкрите акціонерне товариство «Тернопільобленерго», м. Тернопіль, вул. Енергетична, 2 на суму 2 710 грн. 57 коп.

По результатах своєї роботи ліквідатор Дідич К. В.,  м. Тернопіль встановила , що у банкрута : Приватного малого підприємства “Дім“, м. Тернопіль, вул. Горбачовського, 16/2 відсутнє будь - яке майно та грошові кошти для погашення заборгованості перед кредиторами, що підтверджується Звітом ліквідатора за № 01-10/Б-357 від 30.11.2006 року; Довідкою  ВДАІ  УМВСУ в Тернопільській області № 13/2864 від 15.08.2006 року ; Довідкою ТОВ «Міське бюро технічної інвентаризації»№ 3143/07-2, яка свідчить , що боржник немає зареєстрованого права власності на нерухоме майно; Довідкою Інспекції Держтехнагляду Тернопільської обласної державної адміністрації за  № 91 від 02.08.2006 року,  згідно якої за боржником не рахується с/г техніка ; Довідкою Тернопільського міського  управління  земельних ресурсів, згідно якої земельна ділянка за боржником не рахується; згідно даних ліквідатора боржник по справі має відкриті рахунки в ТОФ АКБ «Укрсоцбанку», м. Тернопіль, в ФВАТ «Укрексімбанку», м. Тернопіль, в Тернопільському міському  відділенні № 6350  ВАТ «Державний Ощадний банк України», м. Тернопіль, в ТОД  АППБ «Аваль», м. Тернопіль , залишок  коштів на яких відсутній , що підтверджується відповідними довідками банківських установ, а тому грошові вимоги визнаних  кредиторів - неоплачені і у відповідності до п. 6 ст. 31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ - вважаються погашеними.

          

          Як встановлено у судовому засіданні , органами управління ПМП  “Дім“, м. Тернопіль ліквідатору  Дідич К.В. реєстраційні , установчі та інші документи , печатка та кутові штампи банкрута  не передавались, а тому у газеті  «RIA ПЛЮС», м. Тернопіль  № 30 від 28.07.2004 року  було опубліковано оголошення про визнання їх недійсними.

Згідно п. 6 статті 40 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство , якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку , передбаченому статтею 32 Закону .

Таким чином, враховуючи, що по результатах розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу у банкрута немає ні майна, ні коштів для  погашення заборгованості перед кредиторами, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ по виявленню майнових активів банкрута, а тому звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають  затвердженню,  Приватне мале підприємство “Дім“, м. Тернопіль, вул. Горбачовського, 16/2  суд ліквідовує як юридичну особу  та припиняє  провадження по справі № 10/Б-357 в порядку статті 40 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “.

Пунктом 5 статті 39 Закону України “ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців “ встановлено , що у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства , яка встановлена законом , судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута , суд що виніс відповідне рішення , в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи –банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи .

          На виконання зазначеного припису суд направляє ухвалу державному реєстратору Тернопільської міської ради, м. Тернопіль  для проведення державної реєстрації припинення Приватного малого підприємства “Дім“, м. Тернопіль, вул. Горбачовського, 16/2.

У відповідності до  п. 20   Інструкції “Про порядок відкриття, використання  і закриття рахунків у національній та  іноземній валютах”, затвердженої постановою правління НБУ № 492 від 12.11.2003 року, зареєстрованої в Міністерстві Юстиції України 17. 12. 2003 року за № 1372-15 поточні рахунки клієнтів банків на  підставі  рішення  відповідного органу, на який згідно із законом  покладено  функції  щодо  припинення  юридичної особи  –закриваються.

          На виконання зазначеного припису господарський суд направляє ухвалу  банківським установам для закриття  рахунків банкрута -  Приватного малого підприємства “Дім“, м. Тернопіль, вул. Горбачовського, 16/2.

В процесі розгляду справи суд встановив , що згідно Наказу ДПА у Тернопільській області № 127 від 18.05.2004 року державну податкову  інспекцію у м. Тернополі з 01.08.2004 року  реорганізовано у  Тернопільську об'єднану державну податкову інспекцію, м. Тернопіль.

Приймаючи до уваги , що згідно статті 25 ГПК України в разі вибуття однієї з сторін у спірному або встановленому рішенням господарського суду правовідношенні внаслідок реорганізації підприємства чи організації господарський суд здійснює заміну цієї сторони її правонаступником, вказуючи про це в рішенні або ухвалі; правонаступництво можливе на будь –якій стадії судового процесу

А тому суд проводить заміну Державної податкової інспекції у м. Тернополі   її правонаступником –Тернопільською об'єднаною державною податковою інспекцією, м. Тернопіль.

На підставі наведеного, керуючись статтями 31, 32 , 40 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “,  статтею 39 Закону України “ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців “ , статтями 22,25,43, 81-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд ,-

У Х В А Л И В  :

1. Замінити Державну податкову інспекцію у м. Тернополі , м. Тернопіль її правонаступником –Тернопільською об'єднаною державною податковою інспекцією, м. Тернопіль.

2.Затвердити звіт ліквідатора Дідич К.В. у справі № 10/Б-357  по Приватному малому підприємству “Дім“, м. Тернопіль, вул. Горбачовського, 16/2 від 30 листопада 2006 року .

3.Затвердити ліквідаційний баланс у  справі № 10/Б- 357 по  Приватному малому підприємству “Дім“, м. Тернопіль, вул. Горбачовського, 16/2  , ідентифікаційний код 14044320, станом на 30 листопада  2006 року.

4.Вважати погашеними вимоги кредиторів по справі :

- Акціонерно –комерційного банку соціального розвитку «Укрсоцбанк», м. Київ  від імені якого діє Тернопільська філія АКБ «Укрсоцбанк»,  м. Тернопіль, вул. Качали, 5 на суму 155 409 грн. 68 коп.;

- Тернопільської об'єднаної державної податкової інспекції, м. Тернопіль, вул. Білецька, 1 на суму  5 023 грн. 37 коп.;  

- Управління Пенсійного фонду України в м. Тернополі , м. Тернопіль, вул. Руська, 17 на суму 170 грн.;  

- Виконавчої дирекції Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування  з тимчасової втрати працездатності, м. Тернопіль, вул. Танцорова, 51 на суму 2 910 грн. 44 коп.;

- Відкритого акціонерного товариства «Тернопільобленерго», м. Тернопіль, вул. Енергетична, 2 на суму 2 710 грн. 57 коп.

5. Приватне мале підприємство “Дім“, м. Тернопіль, вул. Горбачовського, 16/2 ліквідувати як юридичну особу з 25 грудня 2006 року.

6.Провадження у справі № 10/Б-357 - припинити .

7.Банківським установам: ТОФ АКБ «Укрсоцбанку», м. Тернопіль, ФВАТ «Укрексімбанку», м. Тернопіль,  Тернопільському міському  відділенні № 6350  ВАТ «Державний Ощадний банк України», м. Тернопіль, ТОД  АППБ «Аваль», м. Тернопіль закрити рахунки Приватного  малого підприємства “Дім“, м. Тернопіль, вул. Горбачовського, 16/28.

8. Ухвалу направити боржнику, кредиторам;  банківським установам, ліквідатору банкрута Дідич К.В., м. Тернопіль, вул. Руська, 17; Державному Реєстратору Тернопільської міської ради для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи  ;Тернопільському обласному сектору з питань банкрутства, м. Тернопіль, вул. Київська, 3а .

Суддя                                                                                М.Є. Півторак

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення25.12.2006
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу336925
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/б-357

Ухвала від 25.12.2006

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні