Ухвала
від 28.12.2006 по справі 10/б-626
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/Б-626

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"28" грудня 2006 р.Справа № 10/Б-626

 УХВАЛА

Господарський суд Тернопільської області

у складі   судді Півторака М.Є.             

Розглянув справу:

За заявою кредиторів: Управління Пенсійного фонду України в Бережанському районі, м. Бережани, вул. Шевченка, 13а Тернопільської області; Козівської міжрайонної державної податкової інспекції, смт. Козова, вул. Грушевського, 48 Тернопільської області; Бережанського районного центру зайнятості, робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, м. Бережани, вул. Лесі Українки, 16 Тернопільської області

До боржника: Приватного агропромислового підприємства „Нива”, с. Слов”ятин Бережанського району Тернопільської області

    За участю представників:

Кредиторів : Сидорович Н.О. –начальника юридичного відділу , довіреність; Наконечної М.В. –головного спеціаліста –юриста, доручення № 1001 від 01.08.2005 року

Боржника : Андрощука В.Я. –ліквідатора банкрута ; ліцензія серії АА № 779192 від 06.08.2004 року

В судовому засіданні представникам кредиторів та боржника роз'яснено процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 22,81-1  Господарського процесуального кодексу України .

Суть справи :

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 21 липня 2005 року за заявою Управління Пенсійного фонду України в Бережанському районі, м. Бережани, вул. Шевченка, 13а Тернопільської області; Козівської міжрайонної державної податкової інспекції, смт. Козова, вул. Грушевського, 48 Тернопільської області; Бережанського районного центру зайнятості, робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, м. Бережани, вул. Лесі Українки, 16 Тернопільської області порушено провадження у справі № 10/Б-626 про визнання банкрутом Приватного агропромислового підприємства „Нива”, с. Слов”ятин Бережанського району Тернопільської області.

Постановою господарського суду від 02 серпня  2005 року боржника визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог статті  52 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його  банкрутом  “; ліквідатором банкрута призначено Андрощука Василя Яковича,  жителя м. Бережани, вул. Січових Стрільців, 67/33 .

Пунктом 4 постанови суду встановлений строк  ліквідаційної процедури –12 місяців з дня винесення постанови  .

       На виконання вимог п. 4 постанови ліквідатор банкрута Андрощук В. Я., житель м. Бережани представив  суду на затвердження звіт ліквідатора за № 546 від 16.12.2006 року та ліквідаційний баланс станом на 01 грудня 2006 року, просить їх затвердити , ПАП „Нива”, с. Слов”ятин Бережанського району Тернопільської області ліквідувати як юридичну особу, а провадження у справі № 10/Б-626 припинити .

Представники кредиторів у судовому засіданні підтримали клопотання ліквідатора банкрута  про затвердження звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу, ліквідації боржника та  припинення  провадження  по справі № 10/Б-626.

Розглянувши матеріали справи , заслухавши представників кредиторів та  звіт ліквідатора банкрута , господарський суд встановив наступне :

          Статтею 32 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ встановлено, що за результатами роботи ліквідатора, останній подає господарському суду звіт та ліквідаційний баланс.

          Господарський суд після заслуховування звіту  ліквідатора виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу, а  у разі встановлення, що ліквідатор банкрута не належним чином виконував повноваження  надані йому Законом  -  призначає нового ліквідатора.

          Якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна після задоволення вимог кредиторів , господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Постановою господарського суду Тернопільської області від 02.08.2005 року по справі № 10/Б-626  визнано грошові вимоги:  Управління Пенсійного фонду України в Бережанському районі, м. Бережани, вул. Шевченка, 13а Тернопільської області в сумі  22053,75 грн.; Козівської міжрайонної державної податкової інспекції, смт. Козова, вул. Грушевського, 48 Тернопільської області в сумі  13518,95 грн.;  Бережанського районного центру зайнятості, робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, м. Бережани, вул. Лесі Українки, 16  Тернопільської області в сумі  1379,89 грн.

В порядку п. 5 статті 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” до ліквідатора банкрута з грошовими вимогами відносно боржника звернулися кредитори –відділення  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України  в Бережанському та Підгаєцькому районах Тернопільської області на суму 152,84 грн. та Відкрите акціонерне товариство «Тернопільобленерго», м. Тернопіль, вул. Енергетична, 2 на суму 296,54 грн.

Ліквідатором визнано грошові вимоги кредиторів на заявлені суми.

По результатах своєї роботи ліквідатор банкрута Анрощук В.Я. , м. Бережани  встановив, що у банкрута: Приватного агропромислового підприємства „Нива”, с. Слов”ятин Бережанського району Тернопільської області відсутні грошові кошти та будь-яке майно для погашення заборгованості перед кредиторами, що підтверджується Звітом ліквідатора за № 546 від 16 грудня 2006 року; довідкою Бережанського обласного комунального  міжрайонного бюро технічної інвентаризації № 365 від 21.11.2005 року, яка свідчить, що боржник  немає зареєстрованого права власності на нерухоме майно; Довідкою відділення ДАІ Бережанського РВ УМВСУ  № 174 від 10.11.2005 року, згідно якої  за ПАП «Нива»зареєстрованих транспортних засобів не має; Довідкою  Бережанського районного відділу земельних ресурсів № 242 від 07.03.2006 року , згідно якої земельна ділянка за боржником не рахується ; Довідкою Інспекції державного технічного нагляду  ОДА  по Бережанському районі № 553 від 06.12.2006 року, згідно  якої сільськогосподарська техніка за боржником не зареєстрована;   Довідкою Бережанського відділення  ТОД АППБ «Аваль»,  м. Тернопіль № 107 від 11.07.2006 року , згідно якої залишок коштів на рахунку  ПАП «Нива »відсутній, а тому грошові вимоги визнаних кредиторів -  неоплачені і  у відповідності до статті до п. 6 ст. 31 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ - зазначені вимоги вважаються погашеними.

Установчі документи,  печатка та  штамп  Приватного агропромислового підприємства „Нива”, с. Слов”ятин Бережанського району Тернопільської області  ліквідатору банкрута не передавались, а тому в газеті «Бережанське Віче», м. Бережани № 51(996)  від 08.12.2006 року було опубліковано оголошення про визнання їх недійсними .

Пунктом 6 частини першої статті 40 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ встановлено , що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство , якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченого статтею 32 Закону .

Враховуючи, що по результатах розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу у банкрута немає ні майна, ні коштів для погашення заборгованості перед кредиторами, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ по виявленню майнових активів банкрута, а тому звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, Приватне агропромислове підприємство „Нива”, с. Слов”ятин Бережанського району Тернопільської області суд ліквідовує як юридичну особу ,  провадження по справі №10/Б- 626 - припиняє в порядку статті 40 Закону України „ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Пунктом 5 статті 39 Закону України “ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців “ встановлено , якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи - банкрута, суд, що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи –банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи .

       На виконання зазначеного припису суд направляє ухвалу державному реєстратору Бережанської районної державної адміністрації, м. Бережани  для проведення державної реєстрації припинення Приватного агропромислового підприємства „Нива”, с. Слов”ятин Бережанського району Тернопільської області.

У відповідності до  п. 20   Інструкції “Про порядок відкриття, використання  і закриття рахунків у національній та  іноземній валютах”, затвердженої постановою правління НБУ № 492 від 12.11.2003 року, зареєстрованої в Міністерстві Юстиції України 17. 12. 2003 року за № 1372-15 поточні рахунки клієнтів банків на  підставі  рішення  відповідного органу, на який згідно із законом  покладено  функції  щодо  припинення  юридичної особи  –закриваються.

          На виконання зазначеного припису господарський суд направляє ухвалу  банківській установі для закриття рахунків банкрута –Приватного агропромислового підприємства “ Нива “ с. Слов”ятин Бережанського району  Тернопільської області.

На підставі наведеного, керуючись статтями 31, 32 , 40 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “,  статтею 39 Закону України “ Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців “ , статтями 22,25,43, 81-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд ,-

У Х В А Л И В  :

1.Затвердити звіт ліквідатора банкрута Андрощука В.Я. у  справі №10/Б-626  по Приватному агропромисловому підприємству „Нива”, с. Слов”ятин Бережанського району Тернопільської області, ідентифікаційний код 30787277  від 16 грудня 2006 року.

2.Затвердити ліквідаційний баланс у справі №10/Б-626  по Приватному агропромисловому підприємству „Нива”, с. Слов”ятин Бережанського району Тернопільської області, ідентифікаційний код 30787277, станом на 01 грудня 2006 року.

3.Вважати погашеними вимоги:

·          Управління Пенсійного фонду України в Бережанському районі, м. Бережани, вул. Шевченка, 13а Тернопільської області в сумі  22053,75 грн.;

·          Козівської міжрайонної державної податкової інспекції, смт. Козова, вул. Грушевського, 48 Тернопільської області в сумі  13518,95 грн.;  

·          Бережанського районного центру зайнятості, робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, м. Бережани, вул. Лесі Українки, 16  Тернопільської області в сумі  1379,89 грн.;

·          Відділення  виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України  в Бережанському та Підгаєцькому районах Тернопільської області, м. Бережани, вул. Руська, 2 Тернопілсьької області  в сумі 152,84 грн.;

·          Відкритого акціонерного товариства «Тернопільобленерго», м. Тернопіль, вул. Енергетична, 2 на суму 296,54 грн.

4. Ліквідувати Приватне агропромислове підприємство „Нива”, с. Слов”ятин Бережанського району Тернопільської області як юридичну особу  з 28 грудня 2006 року.

5. Провадження у справі № 10/Б- 626 - припинити .

6.Бережанському відділенню  ТОД АППБ «Аваль», м. Бережани   закрити рахунки Приватного агропромислового підприємства „Нива”, с. Слов”ятин Бережанського району Тернопільської області.

7. Дану хвалу направити кредиторам ;боржнику, банківській установі;  ліквідатору банкрута Андрощуку В.Я., жителю м. Бережани,  вул. Січових Стрільців, 67/33 Тернопільської області; Державному Реєстратору Бережанської районної  державної адміністрації, м. Бережани для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та  Тернопільському обласному сектору з питань банкрутства, м. Тернопіль, вул. Київська 3а.

Суддя                                                                                М.Є. Півторак

Дата ухвалення рішення28.12.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу336936
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/б-626

Ухвала від 28.12.2006

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні