Постанова
від 09.09.2013 по справі 646/5852/13-п
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Справа № 646/5852/13-п Суддя 1 інст. -Чудновський Д.О.

Провадження № 33/790/523/13 Доповідач Савченко І.Б.

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 серпня 2013 року м. Харків

Суддя апеляційного суду Харківської області Савченко І.Б., з участю особи , яку притягнуто до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, розглянув у відкритому судовому засіданні в приміщенні апеляційного суду Харківської області апеляційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Червоно заводського районного суду м. Харкова від 12.07.2013 року, згідно якої

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ст.Удобна Отраднінського району Краснодарського краю Росії, громадянина України, працюючого директором ТОВ «Трубоснаб», зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1

визнано винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.41 КУпАП та піддано адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі 510 грн.,-

В С Т А Н О В И В:

Як зазначено в постанові суду 6 червня 2013 року під час перевірки Територіальною держаною інспекцією з питань праці у Харківській області встановлено порушення на ТОВ «Трубоснаб» законодавства про працю, а саме : тарифна сітка сформована без урахування міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень розмірів тарифних ставок (посадових окладів). Згідно штатного розкладу від 01.02.13р. , затвердженого наказом директора ОСОБА_1 від 31.01.13р. , дизайнеру графічних робіт , бухгалтеру , менеджерам встановлений оклад в розмірі законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати , як за простий некваліфікований труд, а саме 1147 грн. Зазначене є порушенням вимог ст.96 КЗпП України .

Не погодившись із постановою районного суду, ОСОБА_1 подав апеляційну скаргу в якій просить постанову районного суду від 12.07.2013р. скасувати а провадження по справі закрити в зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення. Суть обґрунтування апеляційної скарги ОСОБА_1 зводиться до того, що ТОВ «Трубоснаб» самостійно визначає свою організаційну структуру , встановлює чисельність працівників та штатний розклад. Розмір заробітної плати залежить від складності та умов виконуваної роботи, професійно-ділових якостей працівника , результатів його праці та господарської діяльності підприємства. Оскільки ТОВ «Трубоснаб» не є державним підприємством чи бюджетною установою , а є комерційним підприємством з приватною формою власності , зміст штатного розкладу , затвердженого на підприємстві , не регламентовано нормами діючого законодавства України.

Вислухавши пояснення ОСОБА_1, який підтримав апеляційну скаргу та вивчивши матеріали справи, вважаю, що апеляційна скарга не підлягає задоволенню з урахуванням наступного.

Вимоги КЗпП України та Закону України «Про оплату праці», порушення яких було встановлено інспекцією праці , поширюються на трудові правовідносини с питань оплати праці , які складаються між робітником та роботодавцем , незалежно від форми власності підприємства та його господарської форми.

При таких обставинах апеляційний суд вважає скаргу ОСОБА_1 необґрунтованою , а тому не знаходить підстав для її задоволення.

Керуючись ст.294 Кодексу України про адміністративні правопорушення ,-

ПОСТАНОВИВ:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 залишити без задоволення, а постанову Червонозаводського районного суду м. Харкова від 12 липня 2013 року про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч.1 ст. 41 КУпАП залишити без змін.

Постанова є остаточною й оскарженню не підлягає.

Суддя апеляційного суду

Харківської області І.Б.Савченко

СудАпеляційний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення09.09.2013
Оприлюднено26.09.2013
Номер документу33705428
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —646/5852/13-п

Постанова від 09.09.2013

Адмінправопорушення

Апеляційний суд Харківської області

Савченко І.Б. І. Б.

Постанова від 12.07.2013

Адмінправопорушення

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Чудовський Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні