Ухвала
від 27.09.2013 по справі 901/3200/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

27.09.2013Справа № 02-09/901/3200/13

Суддя господарського суду Автономної Республіки Крим Шаратов Ю.А. , розглянувши матеріали заяви

Ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» Космачевського Юрія Івановича

(провулок Молодих підпільників, м. Сімферополь, АР Крим, 95050)

до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія»

(провулок Молодих підпільників, м. Сімферополь, АР Крим, 95050, ідентифікаційний номер 32785952)

про порушення справи про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

26.07.2013 ліквідатор Космачевськи Ю.І. звернувся до Господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство відносно боржника ТОВ «Кримська хімічна компанія».

Відповідно до частин другої та сьомої статті 11 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» до заяви про порушення справи про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом він не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази того, що сума безспірних вимог кредитора (кредиторів) сукупно становить не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, якщо інше не передбачено цим Законом; рішення суду про задоволення вимог кредитора, що набрало законної сили; відповідна постанова органу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора; докази того, що сума вимог кредитора (кредиторів) не забезпечена повністю заставою майна боржника (за наявності застави); копія виконавчого документа; докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Заявником разом із заявою надано копію квитанції № QS19503787 від 16.09.2013 про сплату судового збору у розмірі 5 735,00 грн., про що також зазначено в додатку до заяви.

Проте, платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до заяви і мають містити відомості про те, яка саме заява оплачується судовим збором. Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо), цих документів не можуть бути належним доказом сплати судового збору (пункт 2.21 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України» від 21.02.2013 № 7).

Відповідно до пунктів 2, 3 та 4 частини першої статті 15 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо: заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому законі; не подано доказів щодо сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі; заявник-кредитор не подав доказів неспроможності боржника виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами в розмірі, визначеному частиною третьою статті 10 цього закону, протягом трьох місяців після відкриття виконавчого провадження, якщо інше не передбачено цим законом.

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 63 Господарського процесуального кодексу України суд повертає заяву без розгляду, якщо не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Суд вважає за необхідне звернути увагу заявника на те, що згідно з частиною третьою статті 63 Господарського процесуального кодексу України та частиною другою статті 15 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» повернення заяви про порушення провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку.

На підставі викладеного, керуючись Законом України «Про судовий збір», статтями 11, 15 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», пунктом четвертим частини першої та частиною третьою статті 63, статтями 86, 93, 106 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Повернути заяву (вх. № 901/4576/13 від 26.09.2013) ліквідатору Космачевському Юрію Івановичу про порушення справи про банкрутство відносно боржника Товариства з обмеженою відповідальністю «Кримська хімічна компанія» без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Севастопольського апеляційного господарського суду через господарський суд Автономної Республіки Крим шляхом подачі апеляційної скарги в строки передбачені статтею 93 ГПК України.

Суддя Ю.А. Шаратов

СудГосподарський суд Автономної Республіки Крим
Дата ухвалення рішення27.09.2013
Оприлюднено30.09.2013
Номер документу33746643
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —901/3200/13

Ухвала від 27.09.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

Ю.А. Шаратов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні