Постанова
від 24.09.2013 по справі 5023/3461/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"24" вересня 2013 р. Справа № 5023/3461/12

вх. № 3461/12

Суддя господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Юрченко О.А.

За участю представників сторін:

розпорядника майна-керівника боржника - Сасіна К.О., свід. № 126 від 06.02.2013 р.

представника АТ "Банк Золоті Ворота" - Трапщина Г.М., дов. № 7 від 03.01.2012 р

Розглянувши справу за заявою

ПАТ "Банк Золоті ворота" м. Харків

до ТОВ "Хаст", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Кредитор - ПАТ "Банк "Золоті Ворота" звернувся до суду з заявою про визнання ТОВ "ХАСТ" банкрутом на тій підставі, що протягом більш ніж трьох місяців боржник не виконує грошові зобов'язання в загальній сумі 866645,49 грн., яка підтверджується наданими до суду документами, в тому числі рішенням господарського суду Харківської області від 17.12.2009 р. по справі № 57/191-09.

Ухвалою суду від 27.11.2012 р. задоволено клопотання розпорядника майна, відсторонено керівника боржника - Чуєва В.І. від посади, покладено виконання обов'язків керівника боржника на розпорядника майна Сасіну К.О.

Ухвалою суду від 04.07.2013 р. затверджено реєстр вимог кредиторів, зобов'язано розпорядника майна сповістити кредиторів, відповідно до реєстру вимог кредиторів, про дату, час та місце проведення зборів, які відбудуться не пізніше 14.07.2013 р., повідомити кредиторів про кількість голосів, які належать кожному кредитору при прийнятті рішення на загальних зборах (засіданні комітету) кредиторів, зобов'язано розпорядника майна, керівника підприємства боржника, кредиторів, відповідно до ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провести збори кредиторів, де вирішити питання передбачені вказаною статтею Закону, у тому числі утворити комітет кредиторів і прийняти обґрунтоване рішення про відкриття процедури санації боржника, про відкриття ліквідаційної процедури чи по підписанню мирової угоди з посиланням на фактичні обставини, що привели до прийняття такого рішення. Прийняте кредиторами або комітетом кредиторів обґрунтоване рішення, разом з протоколом загальних зборів кредиторів і протоколом засідання комітету кредиторів в триденний строк після прийняття рішення надати суду. Призначене судове засідання на 13.06.2013 р.

Через канцелярію суду 23.09.2013 р. розпорядник майна-керівник боржника надала суду докази скликання та проведення зборів кредиторів (протокол від 02.09.2013 р.) та засідання комітету кредиторів (протокол від 02.09.2013 р.), на якому прийнято рішення про ліквідацію боржника та звернення до суду з клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором ТОВ "Хаст" арбітражного керуючого Сасіну К.О., яка виконувала повноваження розпорядника майна боржника.

В судовому засіданні 24.09.2013 р. розпорядник майна зазначила про незадовільний стан підприємства боржника та неможливість погашення вимог кредиторів, а також надала заяву на участь у справі в якості ліквідатора, в якій повідомила, про те, що вона не є зацікавленою особою щодо боржника та кредитора, а також не належить до жодної категорії осіб зазначених в ст. 97 Закону..

Зважаючи на незадовільний фінансовий стан підприємства, а також на те, що заяв від інвесторів та пропозицій щодо укладання мирової угоди ані від боржника, ані від кредиторів не надходило, комітет кредиторів на своєму засіданні прийняв рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури згідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в новій редакції (далі - Закон України).

Відповідно до п.1.1 Перехідних положень Закону України, положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури

Суд, заслухавши доповідь розпорядника майна, враховуючи збори кредиторів повноважними, а також розглянувши надані суду протоколи загальних зборів та засідання комітету кредиторів враховуючи, що фінансовий стан підприємства за час, що пройшов з моменту порушення провадження по справі і введення мораторію, не поліпшується, і на засіданні комітету кредиторів прийшли до висновку про недоцільність санації боржника і про необхідність визнання боржника банкрутом, і відкриття ліквідаційної процедури, вважає за можливе визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Враховуючи клопотання комітету кредиторів, суд вважає за можливе призначити ліквідатором ТОВ "ХАСТ" арбітражного керуючого Сасіну Катерину Олексіївну (свідоцтво № 126 від 06.02.2012 р., ідентифікаційний номер 3190015702, адреса: Сумська область, м.Охтирка, пров.Правдинський, буд.15,кв.45).

Керуючись ст.ст.27, 37-, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "ХАСТ" (код 35477252), яке зареєстровано виконавчим комітетом Харківської міської ради 10.10.2007 р. за адресою: 61047, м.Харків, проїзд Електровозний, б.79 - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури:

господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом;

скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі;

виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Авантаж-ЛТД" (код 24123730) арбітражного керуючого Сасіну Катерину Олексіївну (свідоцтво № 126 від 06.02.2012 р., ідентифікаційний номер 3190015702, адреса: Сумська область, м.Охтирка, пров.Правдинський, буд.15,кв.45).

Зобов'язати ліквідатора відповідно до п.3 ст. 38 Закону України та п.1-1 Перехідних положень Закону України, здійснити в офіційних друкованих органах офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, яке має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Зобов"язати ліквідатора закрити всі рахунки банкрута в установах банку і відкрити або переоформити один основний рахунок для проведення розрахунків з кредиторами, виконати інші дії, передбачені ст.ст.37-48 Закону і надавати комітету кредиторів і суду не рідше одного разу на місяць звіти про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів банкрута, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

Зобов'язати ліквідатора в строк до 13.06.2014 року виконати ліквідаційну процедуру та після завершення всіх розрахунків з кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню.

Постанову суду направити кредиторам, боржнику, ліквідатору, Державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ВДВС головного управління юстиції в Харківській області.

Суддя Усатий В.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення24.09.2013
Оприлюднено04.10.2013
Номер документу33898968
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/3461/12

Ухвала від 26.02.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 27.11.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 04.11.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 04.11.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 29.07.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 09.10.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 25.09.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 14.08.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 18.06.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 07.04.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні