Постанова
від 22.08.2013 по справі 804/10023/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 серпня 2013 р. Справа № 804/10023/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Ніколайчук С.В. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов державної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю "БУДТОРГ-СЕРВІС" про припинення юридичної особи , -

ВСТАНОВИВ :

23.07.2012 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов державної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська (далі ДПІ у АНД районі) до товариства з обмеженою відповідальністю «БУДТОРГ-СЕРВІС» (далі ТОВ «БУДТОРГ-СЕРВІС»), в якому позивач просить припинити юридичну особу ТОВ «БУДТОРГ-СЕРВІС».

В обґрунтування заявлених вимог позивач зазначив, що у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців ТОВ «БУДТОРГ-СЕРВІС» внесено інформацію щодо відсутності юридичної особи за вказаною юридичною адресою.

Статтею 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо припинення за зверненнями суб'єкта владних повноважень юридичних осіб чи фізичних осіб-підприємців у випадках, передбачених законом.

Ухвалою суду від 26.07.2013 року відкрито скорочене провадження в адміністративній справі №804/10023/13-а.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги не підлягають задоволенню з наступних підстав:

товариство з обмеженою відповідальністю «БУДТОРГ-СЕРВІС» включено до ЄДРПОУ і присвоєно ідентифікаційний код 35807334.

Відповідач перебуває на обліку у державній податковій інспекції у Амур-Нижньодніпровського району м. Дніпропетровська як платник податків та інших обов'язкових платежів.

Приписами п.16.1.11 ст.16 Податкового кодексу України встановлено, що платник податків зобов'язаний повідомляти контролюючі органи про зміну місцезнаходження юридичної особи та зміну місця проживання фізичної особи - підприємця.

Частинами 11, 12, 14 ст. 19 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15 травня 2003 року № 755-IV встановлено, що юридична особа зобов'язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.

У разі ненадходження в установлений частиною одинадцятою цієї статті строк реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор зобов'язаний надіслати поштовим відправленням протягом п'яти робочих днів з дати, встановленої для подання реєстраційної картки, юридичній особі повідомлення щодо необхідності подання державному реєстратору зазначеної реєстраційної картки.

У разі надходження державному реєстратору від органу державної податкової служби повідомлення встановленого зразка про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням державний реєстратор зобов'язаний надіслати поштовим відправленням протягом п'яти робочих днів з дати надходження зазначеного повідомлення юридичній особі повідомлення щодо необхідності подання державному реєстратору реєстраційної картки.

У разі неподання юридичною особою протягом місяця з дати надходження їй відповідного повідомлення реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність підтвердження зазначених відомостей датою, яка встановлена для чергового подання реєстраційної картки про підтвердження відомостей про юридичну особу.

Якщо державному реєстратору повернуто поштове відправлення, державний реєстратор повинен внести до Єдиного державного реєстру запис про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням.

Пунктом 11.10 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 09.12.2011 №1588 (зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29 грудня 2011 року за №1562/20300), передбачено, що якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та у разі за наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно суб'єкта господарювання - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про припинення юридичної особи.

Згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців державним реєстратором було внесено до Єдиного державного реєстру запис про відсутність ТОВ «БУДТОРГ-СЕРВІС» за адресою: 49000, Дніпропетровська область, м. Дніпропетровськ, Амур-Нижньодніпровський район, вул. Варварівська, 24.

При цьому, як вбачається з матеріалів справи, станом на момент підготовки позову заборгованості перед бюджетом відповідач не має, керівником податкового органу винесено розпорядження від 04.06.2013р. №19-р про звернення до суду щодо припинення юридичної особи - ТОВ «БУДТОРГ-СЕРВІС» (знаходиться у справі).

Відповідно до п.20.1.12 ст.20 Податкового кодексу України у випадках, встановлених законом, органи державної податкової служби мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи.

Відповідно до частини 1 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

З огляду на вищевикладене, суд дійшов висновку про обґрунтованість позовних вимог та їх задоволення, оскільки до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено запис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, що підтверджується відповідним витягом.

Керуючись ст.ст.158-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов державної податкової інспекції у Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю «БУДТОРГ-СЕРВІС» про припинення юридичної особи - задоволити.

Припинити юридичну особу товариства з обмеженою відповідальністю «БУДТОРГ-СЕРВІС» (код ЄДРПОУ 35807334).

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною відповідно достатті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, та підлягає негайному виконанню.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки. Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Суддя С.В. Ніколайчук

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.08.2013
Оприлюднено08.10.2013
Номер документу33929037
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/10023/13-а

Постанова від 22.08.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

Ухвала від 26.07.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Ніколайчук Світлана Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні