Ухвала
від 07.10.2013 по справі 813/5560/13-а
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (0322)-61-58-10

УХВАЛА

З питань зупинення провадження в адміністративній справі

07 жовтня 2013 року № 813/5560/13-а

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого - судді Сидор Н.Т.,

за участю секретаря судових засідань Цар Х.М.,

представника позивача ОСОБА_2,

представника відповідача Куксова В.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Львові клопотання представника позивача ОСОБА_2 про зупинення провадження в адміністративній справі за позовом Державної податкової інспекції у Залізничному районі міста Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області до товариства з обмеженою відповідальністю «Крейзі Таун» про стягнення податкового боргу,

в с т а н о в и в:

В провадженні Львівського окружного адміністративного суду знаходиться позовна заява Державної податкової інспекції у Залізничному районі міста Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області до товариства з обмеженою відповідальністю «Крейзі Таун» про стягнення податкового боргу.

В судовому засіданні представник позивача ОСОБА_2 заявила клопотання про зупинення провадження в даній адміністративній справі до набрання законної сили рішенням в іншій адміністративній справі № 813/6548/13-а за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Крейзі Таун» до Державної податкової інспекції у Залізничному районі міста Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області про скасування податкового повідомлення-рішення №0000331540 від 28.03.2013 року, яка перебуває в провадженні Львівського окружного адміністративного суду.

Дане клопотання обґрунтоване тим, що предметом розгляду адміністративної справи № 813/6548/13-а є оскарження податкового повідомлення-рішення №0000331540 від 28.03.2013 року, коли предметом даної адміністративної справи є стягнення податкового боргу за цим же податковим повідомленням-рішенням.

Розглянувши подане представником позивача клопотання про зупинення провадження в адміністративній справі, документи, подані на обґрунтування зазначеного клопотання, заслухавши думку учасників процесу, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно п.3 ч.1 ст.156 Кодексу адміністративного судочинства України суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі.

В провадженні Львівського окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа № 813/6548/13-а за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Крейзі Таун» до Державної податкової інспекції у Залізничному районі міста Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області про скасування податкового повідомлення-рішення №0000331540 від 28.03.2013 року.

Предметом розгляду даної адміністративної справи є стягнення податкового боргу, який виник за наслідками несплаченого грошового зобов'язання, визначеного в податковому повідомленні-рішенні, прийнятого Державною податковою інспекцією у Залізничному районі міста Львова Львівської області Державної податкової служби №0000331540 від 28.03.2013 року.

Відповідно до п.14.1.175 Податкового кодексу України, податковий борг - це сума узгодженого грошового зобов'язання (з врахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Згідно п.56.18 Податкового кодексу України, при зверненні платника податків до суду з позовом щодо визнання недійсним рішення контролюючого органу грошове зобов'язання вважається неузгодженим до дня набрання судовим рішенням законної сили.

Зважаючи на те, що податкове повідомлення-рішення оскаржене платником податку, то сума грошового зобов'язання, визначена у такому повідомленні-рішенні є неузгодженою, тому не може бути вирішено питання стягнення податкового боргу до моменту узгодження грошового зобов'язання, визначеного в податковому повідомленні-рішенні.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача ОСОБА_2 про зупинення провадження в даній адміністративній справі підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 156, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_2 про зупинення провадження в адміністративній справі задовольнити.

Провадження в адміністративній справі № 813/5560/13-а за позовом Державної податкової інспекції у Залізничному районі міста Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області до товариства з обмеженою відповідальністю «Крейзі Таун» про стягнення податкового боргу, зупинити до вирішення (набрання законної сили судовим рішенням) адміністративної справи № 813/6548/13-а за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Крейзі Таун» до Державної податкової інспекції у Залізничному районі міста Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області про скасування податкового повідомлення-рішення №0000331540 від 28.03.2013 року, яка розглядається у Львівському окружному адміністративному суді.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'яти днів з дня отримання повного тексту ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст ухвали складено та підписано 08.10.2013 року.

Суддя Сидор Н.Т.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.10.2013
Оприлюднено09.10.2013
Номер документу33969913
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/5560/13-а

Ухвала від 10.12.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Постанова від 10.12.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 07.10.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

Ухвала від 28.08.2013

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сидор Наталія Теодозіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні