Ухвала
від 23.09.2013 по справі 259/8854/13-к
КУЙБИШЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДОНЕЦЬКА

Справа № 259/8854/13-к

Провадження № 1-кс/259/774/2013

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"23" вересня 2013 р. м.Донецьк

Слідчий суддя - суддя Куйбишевського районного суду м. Донецька Добнєв С.С., при секретарі Юркіній Ю.Є., за участю слідчого СУ фінансових розслідувань ДПІ у Куйбишевському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області Гордієнко Д.В., прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури донецької області Пліс І.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СУ фінансових розслідувань ДПІ у Куйбишевському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області, узгоджене з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Донецької області про обшук, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СУ фінансових розслідувань ДПІ у Куйбишевському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області Гордієнко Д. В. 23.09.2013 року звернувся до з вищевказаним клопотанням в якому просить надати дозвіл на проведення обшуку приміщення за адресою: м. Донецьк, вул. Сєченова, б.40д.

Подання мотивоване таким.

ТОВ «Спрінтер - Донецьк» (код ЄДРПОУ 32329665) в період з 01.11.2012 по 31.12.2012 перебуває на податковому обліку в ДПІ у Куйбишевському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області, юридична адреса: м. Донецьк, вул.Куйбишева, 58; директор - ОСОБА_3, головний бухгалтер - ОСОБА_4) в силу покладених на них обов'язків, будучи відповідальними за достовірність, повноту, своєчасність нарахування та сплату податків, зборів, інших обов'язкових платежів до бюджету та державних цільових фондів, а також за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, забезпечення контролю за відображенням фінансово-господарської діяльності підприємства та за повноту і достовірність інформації відображеної у звітних документах, діючи умисно, шляхом проведення безтоварних операцій по придбанню соняшникової олії у «транзитного» підприємства ТОВ «Корса Групп» занизили податок на прибуток підприємства на суму 1 408 561,56 грн. тазанизили податок на додану вартість, який підлягає нарахуванню та сплаті в бюджет на суму 1 341 487,20 грн, у результаті чого ухилились від сплати податків в особливо великому розмірі на загальну суму 2 750 048,76 грн.

Сума збитків, завданих державі противоправними діями посадових осіб ТОВ «Спринтер-Донецьк», у розмірі 2 750 048,76 грн. підтверджується висновком відділу фінансових розслідувань управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ Міндоходів у Донецькій області №48/05-99-16-02-11/32329665 від 30.08.2013.

Правова кваліфікація кримінального правопорушення - ч. 3 ст. 212 КК України.

Повідомлення про підозру щодо конкретних осіб, якими скоєно злочин за даним кримінальним провадженням не виносилось у зв'язку з тим, що наявність зібраних доказів по кримінальному провадженню не достатня для повідомлення особі про підозру.

В ході досудового слідства встановлено, що оригінали первинної документації по фінансово-господарським взаємовідносинам ТОВ «Спринтер-Донецьк» з ТОВ «Корса-Групп», у тому числі документи бухгалтерського, податкового та чорнового обліку даного підприємства, а також комп'ютерна техніка та інші речі, предмети і документи, які мають значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженні, відшукання та вилучення яких необхідно для досягнення мети отримання необхідних слідству відомостей, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин вчинення кримінального правопорушення, що встановлюються під час даного кримінального провадження, можливо знаходяться у складському приміщенні ТОВ «Спринтер-Донецьк», яке розташоване у будівлі за адресою: м. Донецьк, вул. Сєченова, 40д, що підтверджується рапортом оперативного співробітника ГОВ ДПІ у Куйбишевському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області.

Будівля, яка розташована за адресою: м. Донецьк, вул. Сєченова, б.40д, належить на праві власності ТОВ «Спринтер-Донецьк».

Таким чином, слідчий вважає, що є достатньо підстав вважати, що, що документи, речі, предмети та матеріальні цінності, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а також те, що існує реальна загроза зміни або знищення зазначених документів, речей, предметів та матеріальних цінностей, можливо знаходяться у будівлі, розташованої за адресою: м. Донецьк, вул. Сєченова, б.40д, у зв'язку з чим просить надати дозвіл на проведення обшуку вказаного примушення.

Встановити вищевказані факти іншим шляхом не надається можливим у зв'язку з тим, що відомості, які мають доказове значення, фактично являються чорновою бухгалтерією та існує реальна загроза їх знищення з метою переховування злочинної діяльності та осіб, які її здійснювали.

В судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали заявлене клопотання.

В судовому засіданні встановлено, що ТОВ «Спрінтер - Донецьк» в період з 01.11.2012 по 31.12.2012 перебуває на податковому обліку в ДПІ у Куйбишевському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області, юридична адреса: м. Донецьк, вул.Куйбишева, 58; директор - ОСОБА_3, головний бухгалтер - ОСОБА_4) в силу покладених на них обов'язків, будучи відповідальними за достовірність, повноту, своєчасність нарахування та сплату податків, зборів, інших обов'язкових платежів до бюджету та державних цільових фондів, а також за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, забезпечення контролю за відображенням фінансово-господарської діяльності підприємства та за повноту і достовірність інформації відображеної у звітних документах, діючи умисно, шляхом проведення безтоварних операцій по придбанню соняшникової олії у «транзитного» підприємства ТОВ «Корса Групп» занизили податок на прибуток підприємства на суму 1 408 561,56 грн. тазанизили податок на додану вартість, який підлягає нарахуванню та сплаті в бюджет на суму 1 341 487,20 грн, у результаті чого ухилились від сплати податків в особливо великому розмірі на загальну суму 2 750 048,76 грн.

Сума збитків, завданих державі противоправними діями посадових осіб ТОВ «Спринтер-Донецьк», у розмірі 2 750 048,76 грн. підтверджується висновком відділу фінансових розслідувань управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ Міндоходів у Донецькій області №48/05-99-16-02-11/32329665 від 30.08.2013.

За даним фактом 30 серпня 2013рок було розпочато розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України. ( номер з Єдиного реєстру досудових розслідувань № 32013050840000009 від 30.08.2013р.).

По кримінальному провадженню підозра не оголошена.

Згідно до рапорту опер уповноваженого ГОВ ДПІ у Куйбишевському районі м.Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області старшого лейтенанта податкової міліції В.А.Долгова., фінансова-господарська документація зберігається за адресою: м. Донецьк, вул. Сеченова, 40д (складські приміщення).

Згідно даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, наданих Реєстраційною службою Ворошиловського районного управління юстиції у місті Донецьку за довідкою № 9007458 від 05.09.2013, будівля, яка розташована за адресою: м. Донецьк, вул. Сєченова, б.40д, належить на праві власності ТОВ «Спринтер-Донецьк».

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе, зокрема, наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

З огляду на викладене та враховуючи, що в матеріалах клопотання слідчого є достатньо підстав вважати, що зазначені у клопотанні документи та предмети, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні дійсно можуть перебувати в приміщення за адресою: приміщення за адресою: м. Донецьк, вул. Сєченова, б.40д, що належить на праві власності ТОВ «Спринтер-Донецьк».

Таким чином, дослідивши клопотання та проаналізувавши обставини наведені вище вважаю, що клопотання обґрунтоване, слідчим доведена наявність достатніх підстав вважати, що документи та предмети, що пов'язанні зі скоєнням кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України, які мають значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню, а також які можуть бути доказами по вказаному кримінальному правопорушенню, можуть знаходитися в приміщення за адресою: м. Донецьк, вул. Сєченова, б.40д, що належить на праві власності ТОВ «Спринтер-Донецьк».

Тому клопотання необхідно задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.234, 235 КПК України,

У Х В А Л И В:

Надати дозвіл на проведення обшуку в будівлі, розташованої за адресою: м. Донецьк, вул. Сєченова, б.40д, з метою відшукання і вилучення первинних документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Спринтер-Донецьк» (код ЄДРПОУ 32329665) та речей, предметів і матеріальних цінностей, які можуть мати значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженні, а саме:

- оригіналів первинної документації по фінансово-господарським взаємовідносинам ТОВ «Спринтер-Донецьк» (код ЄДРПОУ 32329665) з ТОВ «Корса Групп» (код ЄДРПОУ 38316824) за період з 01.11.2012р. по теперішній час, у тому числі: договорів (контрактів) та додатків до них, специфікацій, додаткових угод, ділової переписки, накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, актів прийому-передачі товарів (робіт, послуг), рахунків (рахунків-фактур), довіреностей, посвідчень якості, касових чеків, платіжних доручень, банківських виписок;

- документів по фактичному придбанню та руху товарно-матеріальних цінностей;

- чорнових бухгалтерських записів;

- чорнових записів, в яких міститься інформація щодо вчинення даного злочину;

- комп'ютерної техніки та електронних носіїв інформації (магнітні носії інформації, диски для лазерних систем

зчитування, USB-флеш-накопичувачі, флеш-карти), на яких можуть зберігатися в електронному виді документи

по фінансово-господарській діяльності ТОВ «Спринтер-Донецьк»;

- грошових коштів, речей та цінності, які здобуті злочинним шляхом

- чекових книжок, платіжних карток та інших платіжних документів;

Копію ухвали направити слідчому СУ фінансових розслідувань ДПІ у Куйбишевському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області Гордієнко Д.В. для виконання, прокурору відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції прокуратури Донецької області Пліс І.О. для відома.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення23.09.2013
Оприлюднено10.10.2013
Номер документу33981881
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук

Судовий реєстр по справі —259/8854/13-к

Ухвала від 23.09.2013

Кримінальне

Куйбишевський районний суд м.Донецька

Добнєв С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні