Постанова
від 05.02.2009 по справі 2-а-12377/08/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

u

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМ ІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, те л. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 лютого 2009 р. Справа № 2-а-12377/08/2170

Кат. 6.6.2

Херсонський окружний адмі ністративний суд у складі:

головуючого судді - Бездра бко О.І.,

при секретарі - Луговій Т.П.,

за участю представника поз ивача - Іващенко Р.М.

розглянувши у відкритому с удовому засіданні адміністр ативну справу за позовом дер жавної податкової інспекції у м. Херсоні до товариства з о бмеженою відповідальністю "Е нергія" про припинення юриди чної особи,

встановив:

Державна податкова інсп екція у м.Херсоні звернулась до суду з позовом до товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Енергія" про припинення юридичної особи.

Відповідач письмових запе речень на позов не надав, в суд ове засідання не прибув, про п ричини неявки суд не повідом ив. Суд вважає за можливе розг лядати справу без його участ і на підставі наявних у справ і доказів.

Представник позивача у суд овому засіданні позовні вимо ги підтримав у повному обсяз і, просив суд припинити підпр иємницьку діяльність товари ства з обмеженою відповідаль ністю "Енергія" та направити копію постанови державному р еєстратору. Пояснив, що відпо відач не подає до державної п одаткової інспекції у м.Херс оні бухгалтерську звітніст ь та податкові декларації. По датковий борг відсутній. Це є підставою для припинення пі дприємницької діяльності юр идичної особи.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и матеріали справи, суд дійшо в висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з на ступних підстав.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Енергія" заре єстроване як суб' єкт підпр иємницької діяльності юриди чна особа 10.07.2001р. Місцезнаходже ння: м.Херсон, вул. Будьонного , 20-А.

Як платник податку відпові дач знаходиться на обліку в д ержавній податковій інспекц ії у м.Херсоні. Відповідно дов ідок, наданих ДПІ, відповідач більше року не подає деклара ції про доходи та не має подат кової заборгованості.

Згідно до вимог ст. 9 Закону У країни "Про систему оподатку вання" відповідач як платник податків зобов"язаний надат и податковим органам деклара ції про доходи, бухгалтерськ у звітність, інші необхідні д окументи, пов"язані із обчисл енням та сплатою податків і з борів, сплачувати податки та інші обов"язкові платежі в по рядку і в розмірах, встановле них законом. Строки подання п одаткових декларацій встано влені ст. 4 Закону України "Про порядок погашення зобов"яза нь платників податків перед бюджетом та державними цільо вими фондами".

Згідно ст. 38 Закону України “ Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців”підставою для п остановлення судового рішен ня про припинення підприємни цької діяльності юридичної о соби є неподання протягом ро ку органам державної податко вої служби податкових деклар ацій, документів фінансової звітності відповідно до зако ну.

Оскільки відповідач поруш ив встановлені законодавств ом вимоги щодо подання декла рацій та звітності до податк ових органів, суд погоджуєть ся з вимогами позивача про пр ипинення підприємницької ді яльності товариства з обмеж еною відповідальністю "Енерг ія".

Керуючись ст. ст. 2, 11, 70, 71, 86, 159-163 КАС України, ст. 9 Закону України “ Про систему оподаткування", с т.4 Закону України " Про порядо к погашення зобов' язань пла тників податків перед бюджет ом та державними цільовими ф ондами”, ст. 46 Закону України “ Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб - підприємців”, -

постановив:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відп овідальністю "Енергія", код ЄДРПОУ 31560633.

Копію постанови на правити державному реєстрат ору.

Постанова може бути оска ржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного а дміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний строк з дня ї ї проголошення заяви про апе ляційне оскарження і подання після цього протягом 20 днів а пеляційної скарги, з подачею її копій відповідно до кільк ості осіб, які беруть участь у справі.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оків подання заяви про апеля ційне оскарження та апеляцій ної скарги, якщо вони не були п одані у встановлені строки. У разі подання апеляційної ск арги постанова, якщо її не ска совано, набирає законної сил и після закінчення апеляцій ного розгляду справи.

Суддя Бездрабко О.І.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.02.2009
Оприлюднено12.11.2009
Номер документу3401990
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-12377/08/2170

Постанова від 05.02.2009

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні