Ухвала
від 10.10.2013 по справі 901/3262/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД АВТОНОМНОЇ РЕСПУБЛІКИ КРИМ

УХВАЛА

Підготовчого засідання

10.10.2013Справа № 901/3262/13 За заявою ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОТУМ»

про порушення справи про банкрутство

Суддя Гайворонський В.І.

Представники:

Від ліквідатора - Михайлов Ю.В., довіреність № ю.н. від 07.10.2013, представник

ОБСТАВИНИ СПРАВИ: Ліквідатор Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОТУМ» Сімаков О.О. звернувся до господарського суду Автономної Республіки Крим із заявою про порушення справи про банкрутство відносно Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОТУМ» мотивуючи своє звернення тим, що загальний розмір кредиторської заборгованості складає 416 500,00 грн., при цьому вартість усіх активів складає 0 грн.

Ухвалою від 01.10.2013 заява ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОТУМ» Сімакова О.О. прийнята до розгляду.

Розглянувши матеріали справи, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Згідно з Протоколом загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОТУМ» від 26 липня 2013 вирішено, що у зв'язку з подальшої економічною недоцільністю існування підприємства, припинити Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОТУМ» (код ЄДРПОУ 38204686, місцезнаходження 95007, Автономна Республіка Крим, м. Сімферополь, вул. Плотинна 9, офіс 108) шляхом його ліквідації у добровільному порядку, провести ліквідацію Товариства у встановленому законом порядку та терміни. Ліквідатором призначити Сімакову Ольгу Олександрівну.

У відповідності до ст. 105 ЦК України, та ст.. 60 ГК України після прийнятті рішення про припинення юридичної особи, власник повідомив про це державного реєстратора, який 31 липня 2013 вніс до Єдиного державного реєстру відомості про те, що юридична особа перебуває у процесі припинення (Спеціалізований друкований засіб масової інформації Бюлетень державної реєстрації № 256 (21) від 08 серпня 2013.

Згідно з частиною 1 статті 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

Відповідно до частини 1 статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

При цьому, відповідно до статей 7 та 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" застосовується спрощений порядок банкрутства, у якому загальні умови для ініціювання справи про банкрутства не є обов'язковими.

Враховуючи встановлення факту неоплатності боргів Товариством з обмеженою відповідальністю "Скарби Криму", суд не вбачає перешкод для порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Скарби Криму", ідентифікаційний код 37370215.

Керуючись статтями 12, 13, 16, 19, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОТУМ», ідентифікаційний код 38204686.

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів за зобов'язаннями, терміни виконання яких настали до дня введення мораторію згідно вимог частини 1 статті 19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

· забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

· забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

· не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

· зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

· не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

Суддя В.І. Гайворонський

Дата ухвалення рішення10.10.2013
Оприлюднено14.10.2013
Номер документу34051365
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —901/3262/13

Ухвала від 30.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 16.01.2014

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 19.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 09.12.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 27.11.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 10.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Постанова від 10.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

Ухвала від 01.10.2013

Господарське

Господарський суд Автономної Республіки Крим

В.І. Гайворонський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні