Ухвала
від 16.10.2013 по справі 389/3932/13-ц
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16.10.2013

Справа № 389/393/13-ц

Провадження №6/389/70/13

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 жовтня 2013 року Знам'янський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого судді Ябчик Н.М.,

при секретарі Красіловській О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Знам'янка Кіровоградської області заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Знам'янська агропромислова компанія» про відстрочення виконання рішення по справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Знам'янська агропромислова компанія» про визнання додаткової угоди недійсною, зобов'язання повернути земельну ділянку та про стягнення моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В :

ТОВ «Знам»янська агропромислова компанія» звернулося до суду з заявою про відстрочення виконання рішення по справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Знам'янська агропромислова компанія» про визнання додаткової угоди недійсною, зобов'язання повернути земельну ділянку та про стягнення моральної шкоди.

Просить суд відстрочити виконання зазначеного рішення до 0.11.2013 року, оскільки виконання останнього ускладнюється проведенням осінньопольових робіт по збору врожаю.

Представник ТОВ «Агропромислова компанія» у судове засідання з'явився. Вимоги заяви щодо відстрочення виконання рішення суду від 06.06.2013 року підтримав.

Представник ОСОБА_1 у судове засідання з»явився. Проти задоволення заяви не заперечує.

Заслухавши думку учасників процесу та дослідивши матеріали справи, оглянувши матеріали цивільної справи №2/1107/1009/12, суд вважає, що заява про відстрочення виконання рішення суду задоволенню не підлягає за наступних підстав.

По справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ «Знам'янська агропромислова компанія» про визнання додаткової угоди недійсною, зобов'язання повернути земельну ділянку та про стягнення моральної шкоди судом 06.06.2013 року винесено рішення, в межах заявлених позовних вимог, а саме: визнано додаткову угоду №1 до договору про оренду землі б/н від 25.04.2007 року, укладену 19.09.2009 року між ОСОБА_1 та товариством з обмеженою відповідальністю «Знам'янська агропромислова компанія», зареєстровану Знам'янським районним відділом Кіровоградської регіональної філії ДП «Центр ДЗК при Держкомземі України» недійсною. Зобов'язано товариство з обмеженою відповідальністю «Знам'янська агропромислова компанія» повернути земельну ділянку ОСОБА_1 площею 5,27 га, яка розташована на території Богданівської сільської ради Знам»янського району Кіровоградської області, кадастровий номер 3522280400:02:000:0074. Стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю «Знам'янська агропромислова компанія» на користь ОСОБА_1 судові витрати, пов'язані з проведенням експертизи у розмірі 1765,44 грн., витрати, пов'язані з отриманням правової допомоги у розмірі 2000 грн. та 114,70 грн. судового збору.

Відповідно до ст. 373 ЦПК України, за наявності обставин, що утруднюють виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім'ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), за заявою державного виконавця або за заявою сторони суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає питання про відстрочку або розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання рішення в судовому засіданні з викликом сторін і у виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення.

Відповідно до роз'яснення, викладеного у п.10 постанови Пленуму Верховного Суду України від 26 грудня 2003 року №14 „Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження", при вирішенні заяв державного виконавця чи сторони про відстрочку або розстрочку виконання рішення потрібно мати на увазі, що їх задоволення можливе лише у виняткових випадках, які суд визначає виходячи з особливого характеру обставин, що ускладнюють або виключають виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім"ї, відсутність у нього майна, яке за рішенням суду має бути передане стягувачу, стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо).

При розгляді даної справи, судом не встановлено таких виняткових обставин, які б давали підставу для відстрочення виконання рішення суду, а тому суд вважає за необхідне відмовити Товариству в задоволенні заяви, оскільки наведені обставини не являються тими виключними обставинами, що надають правові підстави для відстрочення виконання судового рішення за правилами ст.373 ЦПК України.

На підставі викладеного та керуючись ст. 373 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви товариства з обмеженою відповідальністю «Знам'янська агропромислова компанія» про відстрочення виконання рішення і за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Знам'янська агропромислова компанія» про визнання додаткової угоди недійсною, зобов'язання повернути земельну ділянку та про стягнення моральної шкоди відмовити.

Ухвала може бути оскаржене до апеляційного суду Кіровоградської області шляхом подачі апеляційної скарги через даний суд протягом п'яти днів з дня її проголошення, а якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Знам"янського

міськрайонного суду

Кіровоградської області Ябчик Н.М.

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення16.10.2013
Оприлюднено17.10.2013
Номер документу34159489
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —389/3932/13-ц

Ухвала від 16.10.2013

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні