Постанова
від 17.10.2013 по справі 804/11330/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 жовтня 2013 р. Справа № 804/11330/13-а Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі судді Златіна С.В. , розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративний позов Дніпропетровського прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в інтересах держави в особі Головної державної інспекції на автомобільному транспорті до Фермерського господарства "Золотий лан", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Територіальне управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Дніпропетровській області про стягнення заборгованості у розмірі 1700,00 грн , -

ВСТАНОВИВ :

22.08.2013 року Дніпропетровський прокурор з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в інтересах держави в особі: Головної державної інспекції на автомобільному транспорті звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Фермерського господарства «Золотий лан», третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, територіальне управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Дніпропетровській області про стягнення заборгованості у розмірі 1 700 грн. 00коп.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що 05.11.2012 року державними інспекторами територіального управління Головавтотрансінспекції у Дніпропетровській області проведено перевірку додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільний, під час якої встановлено порушення: надання послуг з перевезень вантажів без оформлення індивідуальної контрольної книжки водія, що є порушенням вимог ст.48 Закону України «Про автомобільний транспорт». На підставі ст. 60 Закону України «Про автомобільний транспорт» на відповідача накладено штраф у розмірі 1700,00 грн., який відповідачем у добровільному порядку сплачений не був, що і стало підставою для звернення прокурора із даним позовом до суду.

Ухвалою від 23.08.2013 року суддею Златіним С.В. відкрито провадження в адміністративній справі.

Прокурор про розгляд справи у скороченому провадженні за цим адміністративним позовом був повідомлений належним чином.

Позивач про розгляд справи у скороченому провадженні за цим адміністративним позовом був повідомлений належним чином.

Відповідач про розгляд справи у скороченому провадженні за цим адміністративним позовом повідомлявся належним чином, що підтверджується поштовим відправленням, яке повернулось на адресу суду 30.09.2013 року з відміткою поштового відділення про причину невручення, заперечень проти позову до суду не надав.

Згідно пункту 3 частини 5 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Дослідивши матеріали справи судом встановлено, що позов підлягає задоволенню із наступних підстав.

Відповідно до ст. 6 Закону України «Про автомобільний транспорт», центральний орган виконавчої влади з питань автомобільного транспорту забезпечує проведення державної політики на автомобільному транспорті через урядові органи державного управління на автомобільному транспорті, службу міжнародних автомобільних перевезень та місцеві органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування. У складі центрального органу виконавчої влади з питань автомобільного транспорту функціонують: урядовий орган державного управління з питань регулювання діяльності автомобільного транспорту; урядовий орган державного управління з питань контролю на автомобільному транспорті.

Судом встановлено, що 05.11.2012 року державними інспекторами територіального управління Головавтотрансінспекції у Дніпропетровській області проведено перевірку додержання вимог законодавства про автомобільний транспорт під час виконання перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом на ділянках дороги, під час якої було проведено перевірку транспортних засобів - номерний знак НОМЕР_1 та НОМЕР_2, водій ОСОБА_1.

В ході перевірки державними інспекторами було виявлено, надання послуг з перевезень вантажів без оформлення індивідуальної контрольної книжки водія на автомобільному транспорті, яке належить на праві власності ФГ «Золотий лан», що є порушенням ст. 48 Закону України «Про автомобільний транспорт» та тягне за собою відповідальність, передбачену абз. 3 ч. 1 ст. 60 цього Закону. За наслідками проведення перевірки складений акт № 068425 від 05.11.2012 року.

На підставі пунктів 25, 27 Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 08.11.2006 року № 1567 (далі - Порядок), справа про виявлене порушення розглянута виконуючим обов'язки начальника управління Головавтотрансінспекції у Дніпропетровській області. За результатами розгляду складена постанова про застосування фінансових санкції №154399 від 06.12.2012 року на суму 1700,00 грн., яка направлена на адресу відповідача.

Вказаний лист з постановою про застосування фінансових санкцій був повернутий поштою до ТУ Головавтотрансінспекції в Дніпропетровській області у зв'язку зі закінченням терміну зберігання поштової кореспонденції (копія наявна в матеріалах справи).

Згідно абз. 3 ч. 1 ст 60 ЗУ «Про автомобільний транспорт», за порушення законодавства про автомобільний транспорт до автомобільних перевізників застосовуються санкції за надання послуг з перевезень пасажирів та вантажів без оформлення документів, перелік яких визначений статтями 39 та 48 цього Закону, - штраф у розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На підставі чого на відповідача було накладено фінансові санкції у розмірі 1700,00 грн.

Згідно з п. 28 Порядку, фінансова санкція, повинна бути перерахована суб'єктом господарювання на зазначений у постанові рахунок не пізніше ніж протягом п'ятнадцяти днів після отримання ним копії постанови про застосування фінансових санкцій, про що повідомляється орган державного контролю, посадовою особою якого винесено відповідну постанову.

При винесенні уповноваженою особою постанови про застосування фінансових санкцій, до порушника застосовано розмір штрафу, який відповідає розміру, встановленому нормою Закону, що передбачає відповідальність за вказане правопорушення.

У адміністративному порядку постанова про накладення штрафних санкцій відповідачем оскаржена не була та фінансова санкція не сплачена у добровільному порядку.

Таким чином, суд дійшов висновку, що поданих доказів достатньо для встановлення обставин справи та для ухвалення судового рішення.

За наведених обставин позовні вимоги підлягають задоволенню.

Відповідно до ч.4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України судові витрати по справі з Відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст.94, 158-163, 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Дніпропетровського прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в інтересах держави в особі: Головної державної інспекції на автомобільному транспорті до Фермерського господарства «Золотий лан», третя особа яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, територіальне управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті у Дніпропетровській області про стягнення заборгованості у розмірі 1700 грн. 00коп. - задовольнити повністю.

Стягнути з Фермерського господарства «Золотий лан» (52010, Дніпропетровська область, с. Балівка, код ЄДРПОУ 32964575) на користь Державного бюджету України (р/р 31118106799002, МФО 805012, код ЄДРПОУ 37988155, код штрафу 21081100, УДКУ у Дніпропетровській області) накладений за порушення вимог чинного законодавства України про автомобільний транспорт по постанові про застосування фінансових санкцій №154399 від 06.12.2012 року в сумі 1 700 грн. 00коп. (одна тисяча сімсот гривень 00коп.).

Постанова підлягає негайному виконанню відповідно до ч.6 ст.183-2 та ч.1 ст. 256 КАС України.

Постанова можу бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання копії постанови апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Суддя (підпис) З оригіналом згідно. Постанова не набрала законної сили станом на 17.10.2013 року СуддяС.В. Златін С.В. Златін

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.10.2013
Оприлюднено18.10.2013
Номер документу34173139
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/11330/13-а

Постанова від 17.10.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

Ухвала від 23.08.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Златін Станіслав Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні