Постанова
від 17.10.2013 по справі 495/8271/13-к
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/8271/13-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.10.2013 м. Білгород-Дністровський Слідчий суддя Білгород-Дністровскького міськрайонного суду Одеської області Акулова М.І., при секретарі Граціотові О.О., за участю старшого прокурора Бойчука М.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Білгород-Дністровський клопотання старшого прокурора Білгород-Дністровської міжрайонної прокуратури Одеської області Бойчука М.М. про тимчасовий доступ до речей і документів , -

В С Т А Н О В И В:

До Білгород-Дністровскького міськрайонного суду Одеської області з клопотанням звернувся старший прокурор Білгород-Дністровської міжрайонної прокуратури Одеської області Бойчук М.М. про тимчасовий доступ до речей і документів, вказуючи, що в провадженні СВ Білгород-Дністровського МВ ГУ МВС України в Одеській області знаходяться матеріали досудового розслідування внесеного 03.10.2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за фактом фіктивного підприємництва, передбаченого ст. 205 ч.1 КК України.

Вказуючи, що ТОВ «Агроскепітал» (код ЄРДПОУ 38222820) зареєстровано в органах державної влади Білгород-Дністровським міськрайонним управлінням юстиції 18.06.2012 за №15521020000001735, за місцезнаходженням: 67700, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, вул. Шевченка, 1, директором підприємства є ОСОБА_2

Проте, перевіркою проведеною Білгород-Дністровською ОДПІ установлено відсутність у підприємства умов для здійснення фінансово-господарської діяльності, а саме: відсутність суб'єкта господарювання та його посадових осіб за місцезнаходженням підприємства; відсутність виробничих потужностей та трудових ресурсів, не підтверджено реальність здійснення фінансово-господарської діяльності основних постачальників ТОВ «Меблі Світ», ТОВ «Авто Євро Діагностика», ТОВ «Інфініті центр».

Підставою для початку вищеназваного кримінального провадження став рапорт старшого прокурора Білгород-Дністровської міжрайонної прокуратури Бойчука М.М. про наявність ознак фіктивного підприємництва в діяльності ТОВ "Агроскепітал".

Досудовим розслідуванням установлено, що ТОВ "Агроскепітал" (код ЄРДПОУ 38222820) зареєстровано в органах державної влади Білгород-Дністровським міськрайонним управлінням юстиції 18.06.2012 за №15521020000001735, за місцезнаходженням: 67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Шевченка, 1, Одеська область, директором підприємства є ОСОБА_2

Таким чином під час досудового розслідування виникла необхідність вилучення у приватного нотаріуса ОСОБА_4 документів на підставі яких здійснювалось нотаріальні дії щодо посвідчення підпису ОСОБА_2 у протоколі №1 загальних зборів засновників товариства з обмеженою відповідальністю "Агроскепітал" від 16.06.2012, яку зареєстровано в реєстрі за №1540 та документів на підставі яких здійснювалось посвідчення підпису ОСОБА_2 у статуті ТОВ "Агроскепітал", яку зареєстровано в реєстрі за №1542.

Вищеназвані оригінали документів знаходяться в будівлях нотаріальної контори, за адресою: АДРЕСА_1.

Згідно ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

У відповідності ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З огляду на наявність достатніх підстав уважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації, розгляд даного клопотання необхідно проводити без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Вивчивши матеріали клопотання, вислухавши старшого прокурора Білгород-Дністровської міжрайонної прокуратури Бойчука М.М. підтримавши клопотання, враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що оригінали вищезазначених документів мають суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, суд вважає, що клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів та їх виїмки являється обґрунтованим та підлягає задоволенню у повному обсязі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 36, 93, 156-160, 163-166, 309, 369-372, КПК України, суд -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого прокурора Білгород-Дністровської міжрайонної прокуратури Одеської області Бойчука М.М. про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Білгород-Дністровського МВ ГУ МВС України в Одеській області Шаркевичу Ярославу Вікторовичу, оперуповноваженим СДСБЕЗ Білгород-Дністровського МВ ГУ МВС України в Одеській області : Сидорко Андрію Васильовичу, Ростову Євгену Олександровичу, Шеремету Олександр Анатолійовичу вилучити (провести виїмку) в будівлі нотаріальної контори приватного нотаріуса ОСОБА_4 по АДРЕСА_1, документів на підставі яких здійснювались нотаріальні дії щодо посвідчення підпису ОСОБА_2 у протоколі №1 загальних зборів засновників товариства з обмеженою відповідальністю "Агроскепітал" від 16.06.2012, яку зареєстровано в реєстрі за №1540 та документів на підставі яких здійснювалось посвідчення підпису ОСОБА_2 у статуті ТОВ "Агроскепітал", яку зареєстровано в реєстрі за №1542.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Роз'яснити, що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів набирає законної сили з моменту її оголошення.

Ухвала є обов'язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Відповідно до ч. 3 ст. 309 КПК України ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти ухвали можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя :М. І. Акулова

Дата ухвалення рішення17.10.2013
Оприлюднено04.12.2013
Номер документу34196277
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —495/8271/13-к

Постанова від 17.10.2013

Кримінальне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Акулова М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні