Ухвала
від 17.10.2013 по справі 904/7570/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

17.10.13р. Справа № 904/7570/13

За заявою ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "УКРФЕРРОТРЕЙД", м. Дніпропетровськ

до боржника товариства з обмеженою відповідальністю "УКРФЕРРОТРЕЙД", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, проспект Калініна, буд. 5 (код ЄДРПОУ 33907198)

про визнання банкрутом

Суддя Бондарєв Е.М.

Представники сторін:

Від боржника: - Поляков А.О., єдиний учасник;

- Песиголовець М.Л., довіреність від 14.10.13р., представник ліквідатора

СУТЬ СПРАВИ:

30.09.13р. надійшла заява голови ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "УКРФЕРРОТРЕЙД", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, проспект Калініна, буд. 5 (код ЄДРПОУ 33907198) про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "УКРФЕРРОТРЕЙД", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, проспект Калініна, буд. 5 (код ЄДРПОУ 33907198) згідно зі ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою від 04.10.13р. заява про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "УКРФЕРРОТРЕЙД", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, проспект Калініна, буд. 5 (код ЄДРПОУ 33907198) прийнята до розгляду, підготовче засідання призначено на 22.10.13р.

17.10.13р. від єдиного учасника товариства з обмеженою відповідальністю "УКРФЕРРОТРЕЙД", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, проспект Калініна, буд. 5 (код ЄДРПОУ 33907198) до суду надійшло письмове пояснення в якому останній пояснив, що ним прийнято рішення про припинення діяльності товариства з обмеженою відповідальністю "УКРФЕРРОТРЕЙД", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, проспект Калініна, буд. 5 (код ЄДРПОУ 33907198) у зв'язку з відсутністю передумов для подальшої фінансово - господарської діяльності.

Судом пояснення єдиного учасника товариства з обмеженою відповідальністю "УКРФЕРРОТРЕЙД", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, проспект Калініна, буд. 5 (код ЄДРПОУ 33907198) прийняті до відома.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши у судовому засіданні єдиного учасника та представника ліквідатора, господарський суд встановив наступне.

Відповідно до ст. 110 Цивільного кодексу України якщо вартість майна юридичної особи є недостатньою для задоволення вимог кредиторів, юридична особа здійснює всі необхідні дії, встановлені законом про відновлення платоспроможності або визнання банкрутом.

Згідно з ч.1 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадку якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Із доданих до заяви документів господарським судом встановлено, що 11.07.13р. єдиним учасником товариства з обмеженою відповідальністю "УКРФЕРРОТРЕЙД", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, проспект Калініна, буд. 5 (код ЄДРПОУ 33907198) прийнято рішення про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації та призначено ліквідатором Полякова Андрія Олександровича.

Рішенням єдиного учасника №3/13 від 25.09.13р. припинення повноваження ліквідатора Полякова Артема Олександровича та призначено ліквідатором Штельманчука Михайла Сергійовича.

Після прийняття рішення про ліквідацію головою ліквідаційної комісії була встановлена неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі, що зобов'язує ліквідатора звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство.

Підстав для відмови у порушенні провадження у справі про банкрутство господарським судом не встановлено.

Проміжний ліквідаційний баланс складено станом на 26.09.13р., рішенням єдиного учасника №4/13 від 27.09.13р. проміжний ліквідаційний баланс затверджено єдиним учасником товариства з обмеженою відповідальністю "УКРФЕРРОТРЕЙД", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, проспект Калініна, буд. 5 (код ЄДРПОУ 33907198). Згідно цього балансу кредиторська заборгованість становить 403 250 грн.; дебіторська заборгованість, основні засоби, товарно - матеріальні цінності, нематеріальні активи та грошові кошти - відсутні, що свідчить про наявність ознак неоплатності боржника, та є підставою для порушення провадження у справі про банкрутство за ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Згідно з ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майном. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється у судовому засіданні, що проводиться не пізніше 14 днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Для розгляду питання щодо визнання боржника банкрутом, призначення ліквідатора суд вважає за необхідне призначити розгляд справи у судовому засіданні за участю голови ліквідаційної комісії та засновника (учасника) боржника.

Виходячи із положень ст. 78 Податкового кодексу України копію ухвали про порушення провадження у справі слід направити до органу державної податкової служби за місцезнаходженням банкрута для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів) та вжиття інших заходів, передбачених чинним законодавством. Матеріали за результатами перевірки направити для доручення до справи про банкрутство.

Керуючись ст. 16, 19, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

Порушити провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "УКРФЕРРОТРЕЙД", м. Дніпропетровськ, Красногвардійський район, проспект Калініна, буд. 5 (код ЄДРПОУ 33907198).

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів із наслідками, передбаченими ст.19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Призначити підготовче засідання суду на 22.10.13р. о 11:45год., в приміщенні господарського суду Дніпропетровської області в кабінеті №16 за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Куйбишева, 1а.

Визнати обов'язковою явку у судове засідання голову ліквідаційної комісії.

Копію ухвали надіслати: боржнику; Красногвардійському ВДВС Дніпропетровського МУЮ, Державному реєстратору Реєстраційної служби Дніпропетровського МУЮ, Красногвардійський районний суд м. Дніпропетровська, Дніпропетровський окружним адміністративний суд.

Копію ухвали направити ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області за місцезнаходженням боржника для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів) та вжиття інших заходів передбачених чинним законодавством. Матеріали за результатами перевірки податковий орган має направити до суду для долучення до справи про банкрутство.

Ухвала про порушення провадження у справі набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч.4 ст. 8, ч.3 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91 Господарського процесуального кодексу України з врахуванням особливостей, передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" відповідно до ст. 8 цього Закону.

Суддя Е.М. Бондарєв

Дата ухвалення рішення17.10.2013
Оприлюднено21.10.2013

Судовий реєстр по справі —904/7570/13

Ухвала від 22.11.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 15.11.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 11.03.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 11.02.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 22.01.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Ухвала від 30.12.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Примак Сергій Анатолійович

Постанова від 22.10.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 17.10.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

Ухвала від 04.10.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бондарєв Едуард Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні