Ухвала
від 11.10.2013 по справі 667/8310/13-ц
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

Справа № 667/8310/13-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 жовтня 2013 року Суддя Комсомольського районного суду м. Херсона Котьо І.В. дослідивши матеріали цивільної справи за позовом комунального підприємства «Олешки» Цюрупинської районної ради до ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія Херсон Плюс» про спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди, -

встановив:

Позивач подав до Комсомольського районного суду м. Херсона вище вказану позовну заяву.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі судом було встановлено, що дана цивільна справа не підсудна Комсомольському районному суду м. Херсона, оскільки позивачем при пред’явленні позову до відповідача були порушені вимоги ст. 109 ЦПК України щодо територіальної підсудності. Так як відповідно до вимог ст. 109 ЦПК України, позови до фізичної особи пред’являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її перебування. Позови до юридичних осіб пред’являються в суд за їхнім місцезнаходженням. В свою чергу згідно ч.1 ст. 113 ЦПК України, позови до кількох відповідачів, які проживають або знаходяться в різних місцях, пред’являються за місцем проживання або місцезнаходженням одного з відповідачів за вибором позивача. Однак, згідно інформації отриманої судом з адресної довідки виданої адресно-довідковим підрозділом УДМС України в Херсонській області 09 жовтня 2013 року, зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем проживання відповідача ОСОБА_1 є будинок № 1-а по вул. Робочій в с. Софіївка Білозерського району Херсонської області. При цьому, згідно змісту позовної заяви, місцезнаходженням відповідача ТОВ «Телерадіокомпанія Херсон Плюс» є адреси: АДРЕСА_1 та бульвар Мирний, 3, що в свою чергу згідно рішення Херсонської міської ради «Про затвердження Переліку геонімів (назв вулиць, проспектів, бульварів, площ, провулків тощо) міста Херсона, селищних та сільської рад, розташованих на території, яка входить до юрисдикції Херсонської міської ради» від 13 жовтня 2009 року № 1279 є адміністративною територією Суворовського району міста Херсона.

Відповідно до ст. 115 ЦПК України, якщо суддя, вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, встановить, що справа не підсудна цьому суду, заява повертається позивачеві для подання до належного суду, про що постановляється ухвала. Крім цього пункт 4 ч.3 ст. 121 ЦПК України, передбачає, що заява повертається у випадку, коли справа не підсудна цьому суду.

Таким чином, даний позов підлягає поверненню позивачеві для його подання до належного суду, яким згідно вимог ст.ст. 109, 113 ЦПК України є Суворовський районний суд м. Херсона або Білозерський районний суд Херсонської області.

Крім цього, згідно пункту 2 ч.1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» від 08 липня 2011 року № 3674-VI, сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги. При цьому, частина 2 згаданої статті Закону передбачає, що у випадку, установленому пунктом 2 частини першої цієї статті, судовий збір повертається повністю. У зв’язку з чим суд вважає за необхідне повністю повернути позивачеві сплачену ним суму судового збору.

Керуючись ст.ст. 79, 115, 121, 209-210 ЦПК України, ст. 7 Закону України «Про судовий збір» від 08 липня 2011 року № 3674-VI, суд -

Ухвалив:

Позовну заяву комунального підприємства «Олешки» Цюрупинської районної ради до ОСОБА_1, товариства з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія Херсон Плюс» про спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди повернути позивачеві для подання до належного суду.

Повернути комунальному підприємству «Олешки» Цюрупинської районної ради, р/р НОМЕР_1 у публічному акціонерному товаристві «ОСОБА_2 Аваль», код ЄДРПОУ 34988304, МФО 380805, яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 грошові кошти перераховані до бюджету як оплата судового збору, згідно до платіжного доручення № 698 Херсонської філії публічного акціонерного товариства Комерційний банк «ПриватБанк» від 26 вересня 2013 року, в сумі 1000 грн.

Виконання даної ухвали в частині повернення судового збору покласти на Управління Державної казначейської служби України у м. Херсоні Головного управління Державної казначейської служби України у Херсонській області, яке знаходиться за адресою: 73026 м. Херсон, пров. Козацький, 10.

Ухвала в частині повернення судового збору оскарженню не підлягає.

Ухвала в частині повернення позовної заяви позивачеві може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Херсонської області через суд першої інстанції, яким є Комсомольський районний суд м. Херсона, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п’яти днів з дня її проголошення.

Суддя ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення11.10.2013
Оприлюднено17.01.2014
Номер документу34232648
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —667/8310/13-ц

Ухвала від 11.10.2013

Цивільне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Котьо І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні