Ухвала
від 21.10.2013 по справі 912/70/13-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кіровоградської області

У Х В А Л А

21 жовтня 2013 року Справа № 912/70/13-г

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Поліщук Г.Б. розглянув матеріали справи № 912/70/13-г за заявою

кредитора - управління Пенсійного фонду України в м.Кіровограді, 25009, м.Кіровоград, вул.50 років Жовтня, 4,

до боржника - товариства з обмеженою відповідальністю "Турселл-Шоп", 25006, м.Кіровоград, вул. Карла Маркса, 84, кім. 304,

про банкрутство відсутнього боржника

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора - участі не брали;

від банкрута - ліквідатор арбітражний керуючий Кундас В.А.

ВСТАНОВИВ:

Постановою від 14.03.2013 року господарський суд Кіровоградської області визнав товариство з обмеженою відповідальністю "Турселл-Шоп" банкрутом; відкрив ліквідаційну процедуру щодо банкрута товариства з обмеженою відповідальністю "Турселл-Шоп"; призначив ліквідатором банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Турселл-Шоп" арбітражного керуючого Кундас В.А.

На адресу господарського суду 11.09.2013 року надійшло клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Кундас В.А. від 11.09.2013 року про затвердження арбітражному керуючому Кундас В.А. оплати послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання нею повноважень ліквідатора ТОВ "Турселл-Шоп" з моменту призначення за рахунок майна банкрута.

Ухвалою від 13.09.2013 року господарський суд клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Кундас В.А. призначив до розгляду в судовому засіданні на 21.10.2013 року о 15 год. 00 хв., зобов'язавши ліквідатора подати до суду копії письмових повідомлень про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом власника боржника та усіх відомих кредиторів, відомості (інформацію) про виконану роботу по проведенню ліквідаційної процедури, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута. Крім того, даною ухвалою господарський суд зобов'язав кредиторів подати письмово викладену позицію щодо клопотання ліквідатора. Явку ліквідатора та представників кредиторів в судове засідання визнано обов'язковою.

На виконання вимог ухвали господарського суду від 13.09.2013 року кредиторами - УПФУ в м.Кіровограді та Кіровоградською ОДПІ подано до господарського суду листи про відсутність заперечень щодо клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Кундас В.А. щодо встановлення оплати праці ліквідатора за рахунок майна банкрута.

Згідно абз. 3 ч. 4 ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (в редакції до 19.01.2013 року, далі - Закон) арбітражний керуючий має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Відповідно до ч. 12 ст. 3-1 Закону оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Виходячи з особливостей банкрутства відсутнього боржника, встановленого ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язкове створення комітету кредиторів боржника у спрощеній процедурі банкрутства не передбачено.

Таким чином, господарський суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ліквідатора арбітражного керуючого Кундас В.А. та встановити розмір оплати послуг за здійснення арбітражним керуючим Кундас В.А. повноважень ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Турселл-Шоп".

До господарського суду 24.09.2013 року надійшло клопотання № 7355/10/11-23-100 від 23.09.2013 року Кіровоградської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області про заміну кредитора - Кіровоградської ОДПІ Кіровоградської області ДПС у даній справі на Кіровоградську ОДПІ Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області, що є правонаступником згідно установчих документів.

До клопотання кредитора додано засвідчені копії виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, відповідно до якої за ідентифікаційним кодом 38758683, за адресою: 25009, Кіровоградська область, місто Кіровоград, вулиця Глінки, будинок 2 зареєстровано Кіровоградську ОДПІ Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області та копію передавального акту активів і пасивів Кіровоградської ОДПІ Кіровоградської області ДПС (37096882), яка реорганізовується у зв'язку з утворенням Кіровоградської ОДПІ Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області від 20.08.2013 року.

Відповідно до ст. 25 Господарського процесуального кодексу України у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені у судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

За таких обставин, господарський суд вважає за необхідне здійснити заміну правонаступника Кіровоградської ОДПІ Кіровоградської області ДПС на Кіровоградську ОДПІ Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області.

Ліквідатором арбітражним керуючим Кундас В.А. подано до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю "Турселл-Шоп".

Відповідно до ч. 1 ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту та ліквідаційного балансу.

Враховуючи викладене, господарський суд вважає за необхідне призначи звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута до розгляду в судовому засіданні та витребувати докази, необхідні для їх затвердження.

Керуючись ч.ч. 14, 15 ст. 3-1, ст.ст. 5, 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. ст. 4-1, 25, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Здійснити заміну Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції її правонаступником Кіровоградською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області.

2. Клопотання ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Турселл-Шоп" Кундас В.А. від 11.09.2013 року про затвердження розміру оплати послуг задовольнити.

3. Встановити та затвердити арбітражному керуючому Кундас В.А. оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання нею повноважень ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "Турселл-Шоп".

4. Розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута призначити на 12.11.2013 року об 11 год. 30 хв.

5. Зобов'язати ліквідатора не пізніше 08.11.2013 року подати до господарського суду звіт про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого.

6. Зобов'язати кредиторів не пізніше 08.11.2013 року подати до господарського суду письмову інформацію, в якій має бути викладена думка кредитора щодо можливості затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута або відмови в їх затвердженні з відповідним обґрунтуванням.

7. Явка ліквідатора та повноважних представників кредиторів у судове засідання є обов'язковою.

8. Примірники цієї ухвали направити кредиторам - управлінню Пенсійного фонду України в м. Кіровограді (25001, м.Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 4), Кіровоградській ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області (25009, м. Кіровоград, вул. Глінки, 2), банкруту (25006, м.Кіровоград, вул. Карла Маркса, 84, кім. 304), Головному управлінню юстиції у Кіровоградській області (25022, м. Кіровоград, пл. Кірова, 1, Будинок Рад), ліквідатору арбітражному керуючому Кундас В.А. (м.Кіровоград, вул. Кірова, буд. 73, кв. 10).

Суддя Г.Б. Поліщук

Дата ухвалення рішення21.10.2013
Оприлюднено24.10.2013
Номер документу34272937
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство відсутнього боржника

Судовий реєстр по справі —912/70/13-г

Ухвала від 13.09.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 28.02.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 31.01.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 12.11.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 21.10.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Постанова від 14.03.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

Ухвала від 17.01.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Поліщук Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні