Ухвала
від 17.10.2013 по справі 916/1006/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"17" жовтня 2013 р. Справа № 916/1006/13

За заявою товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" (68000, Одеська обл. м. Іллічівськ, вул. Транспортна, 9 код ЄДРПОУ 38167299) про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" (68000, Одеська обл. м. Іллічівськ, вул. Транспортна, 9 код ЄДРПОУ 38167299)

Суддя Бахарєв Б.О.

Представники сторін:

Від кредиторів: не з'явились;

Ліквідатор: арбітражний керуючий Селезньов О.В. (свідоцтво, постанова)

Суть спору: про банкрутство.

Товариство з обмеженою відповідальністю „Тягур" звернулось до суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур", посилаючись на те, що задоволення вимог одного кредитора призведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника перед іншими кредиторами.

Ухвалою від 16.04.2013р. заяву прийнято до розгляду, призначено до розгляду у підготовчому засіданні суду.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 20.05.2013 р. порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" зобов'язано товариство з обмеженою відповідальністю „Тягур" подати до офіційних друкованих органах оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур".

Об'ява опублікована в газеті "Урядовий кур'єр", N 92, 25.05.2013 р.

Відповідно до п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Протягом тридцяти днів з дня оприлюднення оголошення до господарського суду Одеської області з заявами про визнання кредитором товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" в порядку ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" звернулись наступні кредитори: товариство з обмеженою відповідальністю „Каскад-Юг" з грошовими вимогами до боржника у сумі 400000 грн., Фермерське господарство „Зоря-2" з грошовими вимогами до боржника у сумі 748560 грн.

Відповідно до ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд зобов'язаний прийняти заяву кредитора, подану з дотриманням вимог цього Закону та Господарського процесуального кодексу України, про що виноситься ухвала, в якій зазначається дата розгляду заяви.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 25.06.2013р. прийнято заяву фермерського господарства „Зоря - 2" та товариства з обмеженою відповідальністю „Каскад - Юг" про визнання кредиторами товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" до розгляду в засіданні суду.

Боржником визнано вимоги кредиторів фермерського господарства „Зоря - 2" та товариства з обмеженою відповідальністю „Каскад - Юг" у повному обсязі, що підтверджується листами від 21.06.2013р.

На виконання ухвали господарського суду Одеської області від 20.05.2013р. розпорядником майна боржника надано до господарського суду реєстр вимог кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" та клопотання про його затвердження.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 04.07.2013 р. затверджено реєстр кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" у розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості задоволення вимог, зобов'язано розпорядника майна організувати проведення зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів у відповідності зі ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", на якому вирішити питання відносно подальшого розгляду справи (ліквідація, мирова угода, санація), відповідні протоколи зборів кредиторів та комітету кредиторів надати суду.

До господарського суду та розпорядника майна пропозицій щодо санації (план санації) від фізичних осіб та (або) юридичних осіб, які бажали б взяти участь у санації боржника (інвестори) не надходило.

На виконання вимог ухвали господарського суду Одеської області від 04.07.2013 р. та ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядником майна проведені збори кредиторів, на яких обрано комітет кредиторів.

12.07.2013 р. проведені збори комітету кредиторів, на яких прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Селезньова О. В.

Відповідно до вимог ч. 8 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом;

Відповідно до ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом. Під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Постановою господарського суду Одеської області від 01.08.2013 року товариство з обмеженою відповідальністю „Тягур" визнано банкрутом, відносно нього відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором Боржника призначено арбітражного керуючого Селезньова О.О., якого зобов'язано провести ліквідаційні заходи, передбачені Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та після завершення усіх розрахунків з кредиторами надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

Об'ява про визнання товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" опубліковано в газеті „Урядовий кур'єр", №144 від 10.08.13 року.

03.10.2013 р. до господарського суду Одеської області звернулась Державна податкова інспекція у м. Іллічівську ГУ Міндоходів в Одеській області з грошовими вимогами до боржника на суму 188 974,87грн.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 11.10.2013р. прийнято заяву Державної податкової інспекції у м. Іллічівську Головного управління Міндоходів в Одеській області про визнання кредитором товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" з грошовими вимогами на суму 188974,87 грн. до розгляду в засіданні суду.

Вимоги ДПІ у м. Іллічівську ГУ Міндоходів в Одеській області визнані ліквідатором у повному обсязі, що підтверджується листом від 07.10.2013р.

Комітетом кредиторів товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" прийнято рішення щодо затвердження звіту ліквідатора, ліквідаційного балансу, ліквідації банкрута, що підтверджується протоколом засідання комітету кредиторів №3 від 10.10.2013р.

На виконання постанови господарського суду Одеської області за результатами роботи ліквідатором надано суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута з підтверджуючими документами, які свідчать про відсутність у банкрута майна, грошових коштів, транспортних засобів та інших активів, у зв'язку з чим неможливе погашення грошових вимог кредитора в порядку ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

За таких обставин, суд керуючись п.6 ст.83 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідує товариство з обмеженою відповідальністю „Тягур" та припиняє провадження у справі.

Керуючись, п.6 ст.83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" (68000, Одеська обл. м. Іллічівськ, вул. Транспортна, 9, код ЄДРПОУ 38167299).

2. Ліквідувати юридичну особу товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" (68000, Одеська обл. м. Іллічівськ, вул. Транспортна, 9, код ЄДРПОУ 38167299).

3. Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними.

4. Зобов'язати ліквідатора провести заходи щодо ліквідації підприємства, забезпечити збереженість архівних документів банкрута і, за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою ним архівною установою, визначити місце подальшого їх зберігання у відповідності з ч.2 ст.48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", про що повідомити суд.

5. Повноваження ліквідатора припинити.

6. Провадження у справі припинити.

Копію ухвали надіслати: ліквідатору, кредиторам, відділу з питань банкрутства головного управління юстиції в одеській області, державному реєстратору м. Іллічівськ.

Суддя Бахарєв Б.О.

Дата ухвалення рішення17.10.2013
Оприлюднено24.10.2013
Номер документу34273723
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство товариства з обмеженою відповідальністю „Тягур" (68000, Одеська обл. м. Іллічівськ, вул. Транспортна, 9 код ЄДРПОУ 38167299)

Судовий реєстр по справі —916/1006/13

Ухвала від 17.10.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 11.10.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 11.10.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 04.07.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 25.06.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 20.05.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні