Ухвала
від 16.10.2013 по справі 5017/3665/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65058, м. Одеса, пр. Шевченка, 29


УХВАЛА

про затвердження звіту ліквідатора

та припинення провадження у справі про банкрутство

"16" жовтня 2013 р. Справа № 5017/3665/2012

За заявою: Управління Пенсійного фонду України ( надалі за текстом УПФУ ) в Кодимському районі Одеської області;

до Боржника: Колективного підприємства ( надалі за текстом КП ) „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" (66000, Одеська область, м. Кодима, вул. Чкалова 13, код ЄДРПОУ 01732706)

про визнання відсутнього боржника банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - РОВИНСЬКОГО О.Ю.

секретаря судового засідання - Щерблюка О.М.

за участю представників сторін:

ліквідатор: арбітражний керуючий Дарієнко В.Д., на підставі постанови суду від 16.01.2013 р., особа підтверджена паспортом;

від Кредитора : Спатерук А.В. - представник УПФУ в Кодимському районі Одеської області, на підставі довіреності від 11.12.2012 р. за № 5342/03;

СУТЬ СПОРУ: 19.12.2012 р. Заявник, УПФУ в Кодимському районі Одеської області, звернувся до господарського суду із заявою про визнання банкрутом відсутнього боржника - КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства", оскільки останній неспроможний виконати свої грошові зобов'язання щодо сплати заборгованості на загальну суму у розмірі 27 919 грн. 33 коп. після настання встановленого строку їх сплати.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 17.12.2012 р. порушено провадження у справі № 5017/3665/2012 про визнання відсутнього боржника КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" - банкрутом за спрощеною процедурою банкрутства, відповідно до ст. 52 Закону України "Про відновлення неплатоспроможності боржника або визнання його банкрутом"

Постановою господарського суду Одеської області від 16.01.2013 р. КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" визнано банкрутом, відносно нього відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором - арбітражного керуючого Дарієнко Віктора Дмитровича, діючого на підставі ліцензії Державного департаменту з питань банкрутства від 04.04.2011 р. серії АГ № 594783, якого зобов'язано провести дії відповідно до ст.ст. 22-26, 29-34, 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та після завершення усіх розрахунків із виявленими кредиторами надати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

Також, зазначеною постановою суду, УПФУ в Кодимському районі Одеської області визнано кредитором до КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" з грошовими вимогами на загальну суму у розмірі 27 919 грн. 33 коп.; у сумі 20 433 грн. 45 коп. з черговістю задоволення третя та шоста черга відповідно до ч. 3, 6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

13.09.2013 р. до господарського суду Одеської області від ліквідатора КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства", на виконання п. 5 постанови суду від 16.01.2013 р. та ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" на розгляд та затвердження надійшов звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута ( вх. № 27392/13 )

11.10.2013 р. до господарського суду Одеської області надійшла заява ( вх. № 3-1275 ) кредитора УПФУ в Кодимському районі Одеської області про зменшення розміру заявлених вимог у сумі 4 660 грн. 25 коп.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні наявні матеріали у справі, заяву кредитора, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Банкрута, господарський суд встановив, що звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, а провадження у справі припиненню з наступних підстав:

18.01.2013 р. набрав чинності Закон України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" № 2343-ХІІ в новій редакції від 22.12.2011 р. за № 4212-VI, згідно п. 1-1 ч. 1 розділу 10, що регулює прикінцеві та перехідні положення встановлено, що положення цього закону застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження в яких порушено після набрання чинності цим законом.

Також, відповідно до Перехідних положень Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011, № 4212-VI, положення цього Закону, що регулюють ліквідаційну процедуру, застосовуються господарськими судами під час розгляду справ про банкрутство, провадження у яких порушено до набрання чинності цим Законом, якщо на момент набрання ним чинності господарським судом не було прийнято постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури". Таким чином, в разі прийняття постанови про визнання банкрутом судом застосовуються положення Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" від 22.12.2011, № 4212-VI.

Враховуючи те, що УПФУ в Кодимському районі Одеської області звернулось до господарського суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" 19.02.2012 р., боржника визнано банкрутом 16.01.2013 р., тобто до набрання чинності Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за N 4212-VI, провадження у справі № 5017/3665/2012 та ліквідаційна процедура КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" здійснюються в межах Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за № 2343-ХІІ в редакції, що діяла до 18.01.2013 р.

Згідно ч. 2 ст. 22 розділу 3 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до частини третьої статті 24 Закону України (№2343-ХІІ) ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому Законом та іншими нормативно-правовими актами.

Відповідно до ст. 25 Закону України (№2343-ХІІ) до повноважень ліквідатора відноситься формування ліквідаційної маси, пред'явлення до третіх осіб вимог щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту, вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб, тощо.

За приписами статті 26 Закону України (№2343-ХІІ) ліквідаційну масу становлять усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або повного господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, за винятком об'єктів житлового фонду, в тому числі гуртожитків, дитячих дошкільних закладів та об'єктів комунальної інфраструктури, які в разі банкрутства підприємства передаються в порядку, встановленому законодавством, до комунальної власності відповідних територіальних громад без додаткових умов і фінансуються в установленому порядку.

Пунктом 6 ст. 31 Закону України (№2343-ХІІ) передбачено, що вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Згідно з ч.1 статті 32 Закону України (№2343-ХІІ) після завершення усіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: показники виявленої ліквідаційної маси (дані її інвентаризації); відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання - передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів.

Частиною 2 ст. 32 Закону України (№2343-ХІІ) передбачено, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Відповідно до ч. 5 ст. 32 Закону України (№2343-ХІІ), якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Отже письмовий звіт ліквідатора та поданий ним ліквідаційний баланс є підсумковими документами, які підтверджують належне та об'єктивне проведення ліквідатором всіх заходів ліквідаційної процедури, повне вжиття ним заходів по виявленню кредиторів та активів боржника, за результатом розгляду яких суд приймає рішення про можливість відновлення платоспроможності боржника або його ліквідацію та припинення провадження у справі.

З заяви УПФУ в Кодимському районі Одеської області про зменшення розміру заявлених вимог вбачається, що в ході виконавчого провадження кредитору - була здійснена часткова сплата боргу у розмірі 4 660 грн. 25 коп. та сума незадоволених грошових вимог УПФУ в Кодимському районі Одеської області складає 23 259 грн. 08 коп., що знайшло своє відображення у звіті ліквідатора та ліквідаційному балансі банкрута.

З наданого до господарського суду письмового звіту ліквідатора та його аналізу, вбачається, що в ході здійснених ліквідатором КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" заходів спрямованих на виявлення майнових активів банкрута, рухоме та нерухоме майно відсутнє. Дебіторської заборгованості не виявлено. Відкриті розрахункові рахунки у банківських та фінансових установах відсутні. КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" господарську діяльність не веде. Згідно з ліквідаційним балансом банкрута станом на 15.10.2013 р. у КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" відсутні будь-які активи та вбачаються виключно пасиви підприємства. В ході ліквідаційної процедури фактів доведення до банкрутства та фіктивного банкрутства КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" ліквідатором не виявлено. У зв'язку з відсутністю майнових активів та грошових коштів на рахунках КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" у банках та фінансових установах розрахунки з кредиторами не проводились.

З метою отримання відомостей, щодо зареєстрованого за Банкрутом рухомого та нерухомого майна, для встановлення об'єктивного майнового стану підприємства ліквідатором було направлено запити до Відділу Держземагенства у Кодимському районі Одеської області, КП „Кодимське районне бюро технічної інвентаризації", ВРЕР ДАІ з обслуговування м. Котовськ, Ананьївського, Балтського, Кодимського, Котовського та Красноокнянського районів ГУМВС України в Одеській області, Державної інспекції сільського господарства в Одеській області та отримано відповіді :

Відповідно до довідки ВРЕР ДАІ з обслуговування м. Котовськ, Ананьївського, Балтського, Кодимського, Котовського та Красноокнянського районів ГУМВС України в Одеській області від 13.03.2013 р. № 237 та РЕВ № 11 при УДАІ ГУМВС України в Одеській області від 15.10.2011 р. за № 1389 за Банкрутом - КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства", транспортні засоби не зареєстровані.

З довідки Відділу Держземагенства у Кодимському районі Одеської області від 01.02.2013 р. за № 12-12-05/160 вбачається, що станом на 31.12.2012 р. за КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" право власності на земельні ділянки та право постійного користування земельними ділянками не зареєстровані.

Згідно з наданими КП „Кодимське районне бюро технічної інвентаризації" відомостями від 01.02.2013 р. за № 49, за Банкрутом - КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства", станом на 31.01.2013 р. об'єктів нерухомого майна не зареєстровано ( т. 1 а.с. 115-132 ).

Державна інспекція сільського господарства в Одеській області, довідкою від 08.02.2013 р. за № 05-14/08/588 повідомила про відсутність зареєстрованої сільськогосподарської техніки за банкрутом - КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства".

Ліквідатором письмово повідомлено про визнання господарським судом відсутнього боржника КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" - банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника в тому числі державні органи, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю сплати обов'язкових платежів та зборів.

Згідно з доданими до звіту відповідей можливих кредиторів, на запити ліквідатора, вбачається, що у банкрута - КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" відсутня заборгованість перед : ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України ( лист Відділення виконавчої дирекції Фонду в Балтському районі Одеської області від 30.01.2013 р. за № 10 ); Державним центром зайнятості ( лист Кодимського районного центру зайнятості від 30.01.2013 р. за № 86/04-06 );

У процесі ліквідаційної процедури заяв від інших кредиторів до суду не надходило.

Таким чином, борг перед кредитором не погашено за відсутністю у боржника майнових активів.

Скарг на дії ліквідатора за час його роботи до господарського суду не надходило.

За таких обставин, господарський суд вважає за необхідне, затвердити звіт ліквідатора по справі № 5017/3665/2012 ліквідаційний баланс банкрута - КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" та зобов'язати державного реєстратора у порядку, передбаченому ст.ст. 33, 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців " від 15.05.2003 р. № 755-ІV, провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" й внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, а також передати органам статистики, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування повідомлення про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи для зняття КП „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" з обліку.

На підставі викладеного, керуючись п. 7 ст. 12, ст.ст. 24, 32, п. 6 ст. 40, ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п. 6 ст. 80, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд ,-

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора по справі № 5017/3665/2012 про визнання відсутнього боржника - Колективного підприємства „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" (66000, Одеська область, м. Кодима, вул. Чкалова 13, код ЄДРПОУ 01732706) - банкрутом.

2. Затвердити ліквідаційний баланс Колективне підприємство „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" (66000, Одеська область, м. Кодима, вул. Чкалова 13, код ЄДРПОУ 01732706);

3. Вимоги кредитора, незадоволені за відсутністю майна банкрута у розмірі23 259 грн. 08 коп., вважати погашеними.

4. Вимоги, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не розглядаються й вважаються погашеними відповідно до п. 5 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Скасувати мораторій на задоволення вимог кредиторів, введений ухвалою господарського суду від 17.12.2012 р.

6. Зобов'язати ліквідатора передати фінансово-господарські документи банкрута до архівних організацій для подальшого зберігання згідно із законодавством.

7. Державній реєстраційній службі Кодимського районного управління юстиції Одеської області на підставі судового рішення внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - Фермерського господарства „Лозован" (66821, Одеська область, Ширяєвський район, с. Бранкованове, код ЄДРПОУ 24536998) - у зв'язку з визнанням її банкрутом, про що повідомити господарський суд Одеської області.

8. Державній реєстраційній службі Кодимського районного управління юстиції Одеської області внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запис про судове рішення щодо припинення провадження у справі про банкрутство юридичної особи - Колективного підприємства „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" (66000, Одеська область, м. Кодима, вул. Чкалова 13, код ЄДРПОУ 01732706) та передати органам статистики, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування та юридичній особі - Колективного підприємства „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" (66000, Одеська область, м. Кодима, вул. Чкалова 13, код ЄДРПОУ 01732706) повідомлення про проведення державної реєстрації припинення та знаття з обліку.

9. Ліквідатору повідомити державний орган із питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

10. Припинити повноваження ліквідатора.

11. Провадження у справі № 5017/3665/2012 - припинити.

12. Копію ухвали надіслати: кредитору, ліквідатору, Державній реєстраційній службі Кодимського районного управління юстиції Одеської області (для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - Колективного підприємства „Хлібокомбінат Кодимського районного споживчого товариства" (66000, Одеська область, м. Кодима, вул. Чкалова 13, код ЄДРПОУ 01732706) , Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Одеській області.

Ухвала про припинення провадження у справі набирає законної сили з дня її ухвалення, відповідно до Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя Ровинський О.Ю.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення16.10.2013
Оприлюднено25.10.2013
Номер документу34337160
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5017/3665/2012

Ухвала від 16.10.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 09.10.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 30.09.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 16.09.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Постанова від 16.01.2013

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 17.12.2012

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні