Ухвала
від 25.10.2013 по справі 130/3206/13-к
ЖМЕРИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/130/231/2013 р.

Справа № 130/3206/13-к р.

У Х В А Л А

25.10.2013м. Жмеринка

Слідчий суддя Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області Шепель К.А.,

з участю старшого слідчого СВ Жмеринського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1,

розглянувши клопотання слідчого СВ Жмеринського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1 про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В:

14 липня 2011 року між директором Жмеринського психоневрологічного будинку - інтернату ОСОБА_2 та директором ВТП «Поділля» ОСОБА_3 про виконання капітального ремонту даху житлового корпусу № 2 Жмеринського психоневрологічного будинку - інтернату. За умовами договору, вартість робіт становила 263542 гривень. Під час виконання капітального ремонту даху ОСОБА_3 шляхом внесення завідомо неправдивих відомостей до актів виконаних робіт, а саме завищення кількості витраченого матеріалу, а також підроблення накладної ФОП "ОСОБА_4В." № 17 від 02 серпня 2011, було показано факт придбання Пінопуліоритану компоненту А і Б (ППУ) в кількості 1412,2 кг за ціною 70.01 загальною вартістю 98868 гривень. Відповідно на розрахунковий рахунок № 26007308628, відкритий в ПАТ "ОСОБА_5 Аваль" на ім’я ОСОБА_4, здійснювалось перерахування безготівкових коштів, які в подальшому було знято (конвертовано) у готівку.

Встановлено, що на протязі тривалого часу документами, печаткою, реквізитами, розрахунковим рахунком ФОП "ОСОБА_4В." користувався директор ВТП «Поділля» та головний бухгалтер ВТП «Поділля» ОСОБА_6. Для здійснення фінансово-господарської діяльності службові особи ВТП "Поділля" проводили розрахунки та отримували готівкою кошти через наступний рахунок: № НОМЕР_1 відкритому у АТ «ОСОБА_5 Аваль», який належить ВТП «Поділля» ( код ЄРДПОУ 23064675).

Враховуючи те, що інформація стосовно руху коштів по вказаному рахунку та супутні документи, в яких містяться відомості щодо обліку, дат, сум перерахованих коштів, мають по справі значення для встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення, можуть використовуватись в подальшому як докази, а також іншими способами довести обставини справи не представляється можливим, тому для подальшого їх вивчення, аналізу, та можливості зміни і знищення, доцільно провести вилучення документів, в яких містяться відомості про рух коштів вище вказаного рахунку ВТП "Поділля".

Відповідно до ч.1 ст. 107 КПК України рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування, в тому числі під час розгляду питань слідчим суддею, приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. За клопотанням учасників процесуальної дії застосування технічних засобів фіксування є обов’язковим.

Оскільки ніхто з учасників процесуальної дії не заявляв клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів, то така фіксація не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий підтримала клопотання, зазначила, що дана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та може бути використана як доказ в кримінальному провадженні, який неможливо отримати іншим шляхом. Просила задовольнити клопотання.

Представник банку в судове засідання не з'явився, хоча був належним чином повідомлений про час, дату та місце судового засідання.

До клопотання слідчий додала витяг з кримінального провадження № 12013010130000971, копю договору, копію підсумкової відомості, копію накладної та протокол допиту свідка.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали кримінального провадження, приходжу до такого.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

П.5 ст.162 КПК України зазначає, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Таким чином, інформація, до якої просить надати тимчасовий доступ слідчий, містить охоронювану законом таємницю відповідно до ст.162 КПК України.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом (ч.6 ст.163 КПК України).

Згідно вимог ч.6 та 7 ст.163 цього ж Кодексу, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п’ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Клопотанням слідчого та доданими до нього матеріалами в судовому засіданні доведено можливість використання як доказів інформації, що міститься в відомостях, які знаходяться у АТ "ОСОБА_7 Аваль", та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також, що існує достатня підстава вважати, що без вилучення даної інформації існує реальна загроза її зміни або знищення.

Тому, вважаю, що клопотання є підставним та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 159, 162, 163 КПК України, -

У Х В А Л И В:

клопотання слідчого СВ Жмеринського РВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1 про дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до оригіналів документів стосовно інформації ВТП "Поділля" ( код ЄРДПОУ 23064675), Вінницька область, смт. Томашпіль, яка містить банківську таємницю, з можливістю ознайомлення та вилучення в АТ "ОСОБА_5 Аваль" (МФО - 380805, код - 23064675), адреса: 01011, м. Київ, ул. Лєскова, 9, стосовно наступних відомостей:

- про рух грошових коштів по рахунках ВТП "Поділля" ( код ЄРДПОУ 23064675) - № НОМЕР_1 в прибутковій і видатковій частині із зазначенням дати, повною розшифровкою контрагентів і призначення платежів за період з 01 липня 2011 р. по 01 січня 2013 р.;

- документів, які стосуються відкриття та обслуговування вказаного вище рахунку, відкритого ВТП "Поділля" ( код ЄРДПОУ 23064675), а саме:

- документів обліково-реєстраційної справи;

- статуту (установчого договору);

- карточок із зразками підписів і відбитком печатки встановленого зразка;

- заяв на відкриття рахунків;

- договорів на розрахунково-касове обслуговування клієнта;

- копії свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб’єкта підприємницької діяльності - юридичної особи, завіреного нотаріально;

- ксерокопій паспортів уповноважених осіб;

- оригіналів довіреностей на право вчинення юридичних дій від імені директора ВТП "Поділля" ( код ЄРДПОУ 23064675);

- договорів найму чи іншого документа про призначення на посаду директора ВТП "Поділля" ( код ЄРДПОУ 23064675)

- оригіналу довіреності завіреної нотаріально на ім’я особи, яка має право на відкриття і розпорядження рахунками;

- заяви на видачу чекових книжок;

- документів, які засвідчують видачу і отримання чекових книжок із зазначенням серійного номера першого і останнього чеку кожної чекової книги, які отримувались підприємством за період з 01 січня 2011 р. по 01 січня 2013 р.;

- заяв клієнта на встановлення системи "Клієнт-Банк";

- договору на обслуговування системи "Клієнт-Банк";

- акту про введення системи "Клієнт-Банк" в експлуатацію;

- документів, які засвідчують встановлення системи "Клієнт-Банк";

- документів, які засвідчують генерацію та повторну генерацію електронного ключа і електронних підписів клієнта, включаючи документи, які підтверджують факт видачі вказаних електронних ключів;

- інших документів, які знаходяться в справі з юридичного оформлення рахунків клієнта банку;

- платіжних доручень на перерахування грошових коштів за період з 01 січня 2011 р. по 01 січня 2013 р.;

- чеків на отримання готівки за період з 01 січня 2011 р. по 01 січня 2013 р., а також всіх інших документів, що стали підставою для відкриття та використання вказаних рахунків.

Строк дії ухвали до 25 листопада 2013 р.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Про виконання ухвали інформувати слідчого суддю.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Шепель К.А.

Дата ухвалення рішення25.10.2013
Оприлюднено17.01.2014
Номер документу34348182
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —130/3206/13-к

Ухвала від 25.10.2013

Кримінальне

Жмеринський міськрайонний суд Вінницької області

Шепель К. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні