Постанова
від 21.10.2013 по справі 802/4127/13-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Вінниця

21 жовтня 2013 р. Справа № 802/4127/13-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Яремчук Костянтин Олександрович, розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці до публічного акціонерного товариства "Теплий дім" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

03 жовтня 2013 року до Вінницького окружного адміністративного суду з адміністративним позовом звернулось управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці до публічного акціонерного товариства "Теплий дім" про стягнення заборгованості.

Обґрунтовуючи позовні вимоги, позивач зазначив, що за відповідачем рахується заборгованість по невідшкодованих фактичних витратах на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 в загальному розмірі 10278 грн. 28 коп. Враховуючи викладене, орган Пенсійного фонду звернувся до суду щодо стягнення зазначеного боргу з відповідача.

В судове засідання представник позивача не з'явився, однак від нього на адресу суду надійшла заява про розгляд справи за його відсутності.

Представник відповідача в судове засідання також не з'явився, хоча про час, дату та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

Враховуючи положення частини 4 статті 122 та частини 6 статті 128 КАС України, суд вважає за можливе здійснити розгляд справи в порядку письмового провадження.

Дослідивши адміністративну справу, оцінивши надані докази, суд дійшов висновку, що позов підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Як свідчать матеріали справи, публічне акціонерне товариство "Теплий дім" перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в місті Вінниці.

Відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та підпункту 6.1 пункту 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19 грудня 2003 року, відшкодуванню підлягають фактичні витрати Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які працювали або працюють на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці за Списком № 2 у розмірі 100%.

З матеріалів справи видно, що громадянам ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 були призначені пенсії відповідно до статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" на пільгових умовах за Списком №2.

Відповідно до пункту 6.4 зазначеної вище Інструкції розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

Пунктом 6.8 Інструкції передбачено, що підприємства та організації зобов'язані щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду України зазначену у повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як видно із наявного у справі розрахунку заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгової пенсії (а.с.6), а також розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пенсій ОСОБА_2, ОСОБА_1, ОСОБА_3 (а.с.15-17), заборгованість відповідача з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій становить 10278 грн. 28 коп.

Відповідач в добровільному порядку заборгованість не сплатив.

Таким чином, виплачені управлінням Пенсійного фонду України в місті Вінниці кошти в розмірі 10278 грн. 28 коп. підлягають відшкодуванню відповідачем.

При винесенні рішення суд також враховує те, що відповідачем не надано доказів в спростування позовних вимог.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що вимоги позивача відповідають дійсним обставинам справи, а тому позов підлягає задоволенню.

Оскільки спір вирішено на користь суб'єкта владних повноважень, звільненого від сплати судового збору, а також за відсутності витрат позивача - суб'єкта владних повноважень, пов'язаних із залученням свідків та проведенням судових експертиз, судові витрати (судовий збір) стягненню з відповідача не підлягають (ст. 94 КАС України).

Керуючись ст.ст. 70, 71, 79, 86, 94, 128, 158, 162, 163, 167, 255, 257 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з публічного акціонерного товариства "Теплий дім" (вул. Промислова, 4, м. Вінниця, 21100, р/р 260073012679, ФВЦВ "Промінвестбанку", МФО 302571, код ЄДРПОУ 01331696) на користь управління Пенсійного фонду України в місті Вінниці (Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, р/р 25607323420103 ОПЕРВ ПАТ "Державний ощадбанк", МФО 302076, код ЄДРПОУ 37979905) заборгованість по невідшкодованих фактичних витратах на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, в загальному розмірі 10278 грн. 28 коп. (десять тисяч двісті сімдесят вісім гривень двадцять вісім копійок).

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Суддя Яремчук Костянтин Олександрович

Дата ухвалення рішення21.10.2013
Оприлюднено29.10.2013
Номер документу34400159
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/4127/13-а

Постанова від 21.10.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 04.10.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні