Ухвала
від 28.10.2013 по справі 7/56-08
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

28.10.13р. Справа № 7/56-08

За заявою: Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області, м. Дніпропетровськ

про відстрочку виконання рішення господарського суду Дніпропетровської області від 18.09.08р.

У СПРАВІ:

за позовом Української психіатричної лікарні з суворим наглядом, (м. Дніпропетровськ)

до Державної установи "Дніпропетровський слідчий ізолятор", (м. Дніпропетровськ)

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Дніпропетровській області, (м. Дніпропетровськ)

за участю: Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області

про усунення перешкод в користуванні приміщенням

Суддя Дубінін І.Ю.

Представники:

Від заявника (ДВС): не з'явився

від позивача: Москалець А.П. - представник (дов. № 12 від 20.03.13р.)

від відповідача: Хвінбен А.О. - представник (дов. № 3/10-323 від 07.10.13р.)

від третьої особи: не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

Рішенням господарського суду Дніпропетровської області від 18.09.08р. у справі № 7/56-08 задоволено позов Української психіатричної лікарні з суворим наглядом, вирішено усунути перешкоди в користуванні приміщенням Української психіатричної лікарні з суворим наглядом шляхом виселення в місячний термін з дня набрання рішенням законної сили Державної установи "Дніпропетровський слідчий ізолятор" з першого поверху лікувального лікувального корпусу за літ.Б-4 загальною площею 611,4 кв.м. (391,9 кв.м. + 219,5 кв.м.) та з приміщення на другому поверсі правого крила лікувального корпусу за літ. Б-4 площею 246,6 кв.м. Української психіатричної лікарні з суворим наглядом, розташованих за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Чичеріна, 84.

Рішення господарського суду набрало законної сили.

На виконання вищевказаного рішення 06.10.08р. видано наказ про примусове виконання.

20.08. 13р. Відділ примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області звернувся до господарського суду Дніпропетровської області з заявою (№ 2814/16396 від 29.07.13р.) про відстрочку виконання рішення суду, яке підлягає примусовому виконанню.

Заява мотивована тим, що в провадженні відділу ПВР УДВС ГУЮ у Дніпропетровській області перебуває виконавче провадження з примусового виконання вимог наказу господарського суду Дніпропетровської області по справі № 7/56-08 виданого 12.02.09р. про усунення перешкоди в користуванні приміщення Української психіатричної лікарні з суворим наглядом шляхом виселення в місячний термін з дня набрання рішенням законної сили Державної установи "Дніпропетровський слідчий ізолятор" з першого поверху лікувального корпусу за літ.Б-4 загальною площею 611,4 кв.м. (391,9 кв.м. + 219,5 кв.м.) та з приміщення на другому поверсі правого крила лікувального корпусу за літ. Б-4 площею 246,6 кв.м. Української психіатричної лікарні з суворим наглядом, розташованих за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Чичеріна, 84, яке було відкрито 21.04.11р.

ВДВС вказує на те, що тривалий час рішення суду не виконується, у зв'язку зі специфічністю ситуації та статусу боржника, що ускладнює фактичне виконання боржником вимог вищезазначеного виконавчого документу.

Згідно листа від 24.05.13р. за підписом начальника Управлінням Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області В.М. Кузьменка, на теперішній час створюються умови з метою повного фактичного виконання рішення суду, а саме:

- перенесення лікувального закладу з приміщень психіатричної лікарні буде здійснено у 9-те корпусне відділення;

- для створення належних санітарних та побутових умов відповідно до Державних будівельних норм України для закладів охорони здоровя в ДСІЗО на даний час ремонтується звільнені приміщення. 23.04.13р. начальником ДСІЗО затверджено локальний кошторис на ремонт режимного корпусу;

- головою ДПтС затверджується проект наказу про перетворення БЛ ДСІЗО, яким на керівництво управління ДПтС України в Дніпропетровській області покладено обов'язок організації розташування новоствореної лікарні при ДСІЗО;

- за наслідками виконання вказаного наказу, чоловічу лікарню, що розташовано в приміщенні Української психіатричної лікарні з суворим наглядом за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Чичеріна, 84, буде ліквідовано та приміщення стягувача за виконавчим провадженням будуть вивільнено.

Закінчення процедури перетворення та переведення хворих засуджених до інших лікарень, згідно вищенаведеного листа начальника УДПтС України в Дніпропетровській області, має бути закінчено до 31 грудня 2013 року.

З огляду на викладене, державний виконавець просить суд надати відстрочку для виконання рішення господарського суду Дніпропетровської області по справі № 7/56-08 про усунення перешкоди в користуванні приміщенням Української психіатричної лікарні з суворим наглядом шляхом виселення в місячний термін з дня набрання рішенням законної сили Державної установи "Дніпропетровський слідчий ізолятор" з першого поверху лікувального корпусу за літ.Б-4 загальною площею 611,4 кв.м (391,9 кв.м + 219,5 кв.м) та з приміщення на другому поверсі правого крила лікувального корпусу за літ. Б-4 площею 246,6 кв.м Української психіатричної лікарні з суворим наглядом, розташованих за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Чичеріна, 84, до 31 грудня 2013 року.

В судовому засіданні від представника позивача надані письмові пояснення, в яких Українська психіатрична лікарня з суворим наглядом проти заяви про відстрочення виконання судового рішення заперечує та вказує на те, що дане судове рішення було ухвалене в 2008 році і Боржнику неодноразово судом надавалась відстрочка та розстрочка виконання судового рішення. Однак за 5 років боржником не було виконано судове рішення та не було передано навіть частини приміщень.

Третя особа у судове засідання не з'явилась, витребувані судом документи не надала, але була належним чином повідомлена про час і місце судового засідання.

Представник від ДВС не з'явився, але надіслав до суду клопотання, в якому просить розгляд даного питання провести без участі уповноваженого представника.

Відповідно до ст. 121 Господарського процесуального кодексу України, при наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, за заявою сторони, державного виконавця, прокурора чи його заступника або за своєю ініціативою господарський суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з викликом сторін, прокурора чи його заступника і у виняткових випадках, залежно від обставин справи, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, ухвали, постанови, змінити спосіб та порядок їх виконання.

Розглянувши подану заяву, суд вважає її такою, що не підлягає прийняттю до розгляду з огляду на наступне.

В мотивувальній частині своєї заяви державний виконавець фактично цитує лисі начальника управління Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області датований 24.05.2013 року. Однак, зважаючи на різницю в часі між зверненням і розглядом заяви, жодних доказів про фактично проведені заходи з виконання рішення суду не надано.

Державний виконавець посилається на проект наказу про перепрофілювання лікарні шляхом створення чоловічої лікарні. Однак доказів того чи підписано на цей час проект наказу в матеріалах справи відсутні.

Також, ні заявником ні боржником не надано доказів того, що даний проект наказу відповідно до правил діловодства пройшов погодження у службах Боржника, третьої особи у справі якій підпорядкований боржник, направлений до головного управління ДПТС для підписання його керівником Департаменту.

Крім того, відсутні будь які відомості про погодження кошторису необхідного для проведення ремонтних робіт - управлінням ДПТС, якому підпорядкований боржник, а також наявність чи виділення коштів для виконання таких робіт.

В акті державного виконавця доданого до заяви не вбачається будь яких даних про перевірку виконання наказу. Складено фактично повторний акт про неможливість виконання.

В судовому засіданні представник боржника не зміг довести суду, тих фактів та обставин, що мають настати до 31.12.2013 року, щоб надали змогу виконати рішення суду у вказаний строк, а також, не було доведено того, що наданий час у вигляді відстрочки призведе до виконання судового рішення.

Отже будь яких доказів того, що рішення виконується чи буде виконуватись внаслідок наданої відстрочки виконання ані заявником ані боржником не надано.

Відповідно до ст. 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування (ст. 34 Господарського процесуального кодексу України).

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне відмовити Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області в задоволенні заяви про відстрочку виконання рішення господарського суду Дніпропетровської області від 18.09.08р., оскільки стороною не доведено, що протягом відстрочки - до 31.12.13р. буде звільнене спірне приміщення.

Керуючись ст.ст. 33, 34, 86, 121 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Відмовити Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Дніпропетровській області в задоволенні заяви про відстрочку виконання рішення господарського суду Дніпропетровської області від 18.09.08р. по справі № 7/56-08.

Суддя І.Ю. Дубінін

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення28.10.2013
Оприлюднено30.10.2013
Номер документу34423978
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/56-08

Ухвала від 23.06.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Коваль Любов Анатоліївна

Ухвала від 27.08.2014

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Антонік Сергій Георгійович

Ухвала від 28.07.2014

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Крутовських Володимир Іванович

Ухвала від 27.02.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова Валентина Іванівна

Ухвала від 20.01.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Ухвала від 11.01.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Петрова Валентина Іванівна

Ухвала від 09.01.2014

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Євстигнеєва Надія Михайлівна

Постанова від 18.12.2013

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Дармін Михайло Олександрович

Ухвала від 25.11.2013

Господарське

Дніпропетровський апеляційний господарський суд

Дармін Михайло Олександрович

Ухвала від 28.10.2013

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні