Постанова
від 02.09.2013 по справі 804/8159/13-а
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 вересня 2013 р. Справа № 804/8159/13-а Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Букіна Л.Є., розглянувши в порядку скороченого провадження у місті Дніпропетровську адміністративну справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська до Приватного підприємства «Галан-Буд» про стягнення коштів за податковим боргом,-

ВСТАНОВИВ :

Державна податкова інспекція у Ленінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби (далі - позивач, ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська) звернулась до Дніпропетровського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Галан-Буд» (далі - відповідач, ТОВ «Галан-Буд») з позовними вимогами про стягнення податкового боргу в сумі 1839,38 грн.

В обґрунтування позову зазначено, що відповідач має несплачену заборгованість в сумі 1839,38 грн. згідно із Податковим Кодексом України (далі - ПК України).

Відповідач заперечень на позовну заяву не надав. Ухвалу про відкриття провадження у справі направлено на адресу відповідача, що вказана у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, рекомендованим поштовим відправленням, але конверт повернуто на адресу суду у зв'язку із неврученням. Згідно частини 4 статті 33 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Суд вважає, що вжив усі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача про розгляд справи та реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів. За таких підстав, суд вважає за можливе розглянути справу за наявними у ній матеріалами, оскільки при підготовці справи до розгляду дотримано вимоги Кодексу адміністративного судочинства України щодо належного повідомлення сторін у справі про розгляд справи.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

З матеріалів справи вбачається, що ТОВ «Галан-Буд» (код ЄДРПОУ 36094109) узяте на облік в органах державної податкової служби 11.01.2012 року за № 69, як платник податків до ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська.

ТОВ «Галан-Буд» у порушення вимог ПК України має податковий борг перед бюджетом в сумі 1839,38 грн., який у добровільному порядку не сплачує.

Судом встановлено, матеріалами справи підтверджено, що працівниками ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська проведена камеральна перевірка даних, задекларованих у податковій звітності з податку на додану вартість за вересень 2012 року, жовтень 2012 року.

За результатами перевірки складено акт від 29.11.2012 року № 1649/15-2/36094109 щодо неподання (несвоєчасне подання) податкової звітності з податку на додану вартість за вересень 2012 року, фактично податкова декларація з податку на додану вартість не подана, граничний строк подання 20.10.2012 року; за жовтень 2012 року фактично податкова декларація з податку на додану вартість не подана, граничний строк подання 20.11.2012 року.

У відповідності до пп. 49.18.1 п.49.18. ст..49 ПК України податкові декларації, крім випадків, передбачених цим Кодексом, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю (у тому числі в разі сплати місячних авансових внесків) - протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Згідно пп. 203.1. ст. 203 ПК України податкова декларація подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Відповідно п. 120.1 ст. 120 ПК України неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов'язаними нараховувати та сплачувати податки, збори податкових декларацій (розрахунків),

тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення,

тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Згідно акту перевірки від 29.11.2012 року до відповідача було застосовано штрафні санкції відповідно до податкового повідомлення-рішення від 29.11.2012 року № 0003341502 в розмірі 170 грн.

За результатами перевірки прийнято податкове повідомлення-рішенні від 10.12.2012 року № 0003961502, яким збільшено суму грошового зобов'язання за штрафними (фінансовими) санкціями в розмірі 2040 грн.

Зазначене податкове повідомлення-рішення направлено на адресу ТОВ «Галан-Буд». Конверт, копію якого долучено до матеріалів справи, повернувся до ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська у зв'язку із неврученням.

Відповідачем податкове зобов'язання з податку на додану вартість по строку сплати року сплачено частково, внаслідок чого податковий борг відповідача склав 1839,38 грн.

Таким чином, сума грошового зобов'язання за штрафними санкціями в розмірі 1839,38 грн. є узгодженою та не сплаченою у встановленим законодавством строк, як наслідок ця сума є податковим боргом.

Відповідно п. 57.3 ст. 57 ПК України у разі визначення грошового зобов'язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у підпунктах 54.3.1-54.3.6 пункту 54.3 статті 54 цього Кодексу, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу.

У разі оскарження рішення контролюючого органу про нараховану суму грошового зобов'язання платник податків зобов'язаний самостійно погасити узгоджену суму, а також пеню та штрафні санкції за їх наявності протягом 10 календарних днів, наступних за днем такого узгодження.

Згідно п.59.1 ст. 59 ПК України у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська сформована податкова вимога від 29.12.2012 року № 640 на суму грошового зобов'язання 1839,38 грн. Вимога направлена на адресу відповідача та конверт повернувся до ДПІ у Ленінському районі м. Дніпропетровська у зв'язку із неврученням.

Таким чином, суд вважає правомірним стягнення з відповідача заборгованості в сумі 1839,38 оскільки доказів добровільного погашення сум заборгованості відповідачем не надано.

Керуючись статтями 158-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Ленінському районі м. Дніпропетровська Дніпропетровської області Державної податкової служби до Товариства з обмеженою відповідальністю «Галан-Буд» про стягнення податкового боргу - задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Галан-Буд» з рахунків у банках, обслуговуючих Товариство з обмеженою відповідальністю «Галан-Буд», на користь бюджету згідно бюджетної класифікації в рахунок погашення податкового боргу у сумі 1839,38 (одна тисяча вісімсот тридцять дев'ять) грн. 38 коп.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною відповідно до статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку. Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки. Строк для подання апеляційної скарги стороною або іншою особою, яка брала участь у справі, обчислюється з моменту отримання копії постанови.

Суддя Л.Є. Букіна

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.09.2013
Оприлюднено31.10.2013
Номер документу34446518
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/8159/13-а

Постанова від 02.09.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

Ухвала від 02.07.2013

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Букіна Лілія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні