Ухвала
від 31.10.2013 по справі 812/9066/13-а
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

31 жовтня 2013 року Справа № 812/9066/13-а

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Чернявська Т.І., перевіривши матеріали адміністративного позову

територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Луганській області

до малого приватного підприємства «Виробничо-комерційна фірма Стронг»

про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду шляхом повного зупинення роботи підприємства,

ВСТАНОВИВ:

31 жовтня 2013 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Луганській області до малого приватного підприємства «ВКФ «СТРОНГ» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду шляхом повного зупинення роботи підприємства, а саме ведення гірничих робіт МПП «Виробничо-комерційна фірма Стронг», код ЄДРПОУ 31142346, КВЕД 05.10, адреса: 94210, Луганська область, м. Алчевськ, вул. Красних партизан, буд. 3-а, у зв'язку з загрозою життю та здоров'ю людей.

Відповідно до частини 2 статті 107 Кодексу адміністративного судочинства України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі.

Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства, позовна заява підсудна Луганському окружному адміністративному суду.

Зазначена позовна заява відповідає вимогам статей 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження у адміністративній справі не вбачається, тому вважаю за можливе відкрити провадження у цій справі.

Відповідно до пункту 5 частини 1 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо застосування у випадках, передбачених законом, заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), якщо вони можуть бути застосовані виключно за судовим рішенням.

Зазначеною нормою встановлено право суду застосовувати скорочене провадження при розгляді справ за вимогами, з якими в даному випадку звернулось територіальне управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Луганській області до малого приватного підприємства «Виробничо-комерційна фірма Стронг». З урахуванням доданих матеріалів та характеру спірних правовідносин, суд вважає за необхідне не застосовувати скорочене провадження при розгляді зазначеної справи, а розглянути справу за загальними правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до статті 120 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про обов'язковість особистої участі сторін чи третіх осіб у судовому засіданні.

Керуючись статтями 6, 104, 105, 106, 107, 120, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом територіального управління Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у Луганській області до малого приватного підприємства «Виробничо-комерційна фірма Стронг» про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду шляхом повного зупинення роботи підприємства.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 05 листопада 2013 року о 12 год. 00 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: м. Луганськ, вул. Поштова, 1, І поверх, зала судових засідань № 2.

Позивачу - надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду у судовому засіданні та засвідчення суддею копій письмових доказів.

Відповідачу - запропонувати надати заперечення проти позову та документи на підтвердження своїх доводів або заяву про визнання адміністративного позову, надати в матеріали справи статут підприємства, виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, довідку органу статистики з Єдиного Державного реєстру підприємств та організацій України (копії в матеріали справи, оригінали для огляду у судовому засіданні та засвідчення суддею копій письмових доказів).

Справа розглядатиметься суддею Чернявською Т.І. одноособово.

Визнати явку повноважних представників сторін у судове засідання обов'язковою.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

СуддяТ.І. Чернявська

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.10.2013
Оприлюднено05.11.2013
Номер документу34469051
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/9066/13-а

Постанова від 08.11.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

Ухвала від 31.10.2013

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.І. Чернявська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні