Постанова
від 30.10.2013 по справі 805/13841/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 жовтня 2013 р. Справа №805/13841/13-а

приміщення суду за адресою: 83052, м.Донецьк, вул. 50-ої Гвардійської дивізії, 17

час прийняття постанови: 10:49 год.

Донецький окружний адміністративний суд в складі:

головуючого - судді Галатіної О.О.

при секретарі Болдирєві Б.О.

за участю:

представника позивача - Доллінер О.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання за адресою: м. Донецьк, вул. 50-ї Гвардійської дивізії, 17 адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донецьке автотранспортне підприємство» про стягнення коштів платника податків з рахунків у банках,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донецьке автотранспортне підприємство» про стягнення коштів платника податків з рахунків у банках, мотивуючи вимоги тим, що відповідач є юридичною особою та здійснює господарську діяльність на підставі свідоцтва про державну реєстрацію. Відповідач також перебуває на податковому обліку, як платник податків в ДПІ у Кіровському районі м. Донецька. У відповідача наявна заборгованість з плати за землю в сумі 455 658,15 грн., яка виникла згідно самостійно поданої декларації № 9000319347 від 11.01.2013 року. Вказану суму боргу позивач просить стягнути з відповідача з рахунків у банках.

В судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги, просив задовольнити їх у повному обсязі.

Представник відповідача в судове засідання не прибув. Про дату, час та місце судового засідання повідомлявся належним чином.

Суд визнав за можливе розглянути справу за відсутністю представника відповідача.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає позов таким, що підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що підприємство відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю «Донецьке автотранспортне підприємство» є юридичною особою, ЄДРПОУ 31128782.

Відповідач перебуває на податковому обліку в ДПІ у Кіровському районі м. Донецька ГУ Міндоходів у Донецькій області, як платник податків.

У відповідача наявний податковий борг з плати за землю сумі 455 658,15 грн., який виник внаслідок самостійного визначення відповідачем сум податку у податковій декларації № 9000319347 від 11.01.2013 року.

У вказаній декларації позивач самостійно визначив платіж річний платіж у сумі 486 118,92 грн., а щомісячний платіж у сумі - 40 509,91грн.

Разом з тим, з урахуванням часткової сплати сум податку, заборгованість відповідача з плати за землю станом на 11.01.2013 року складає - 455 658,15 грн.

Згідно п. 3 ч. 1 ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування", платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані, зокрема, сплачувати належні суми податків і зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законами терміни.

Згідно з п. 286.2 ст. 282 Податкового кодексу України платники плати за землю самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і до 1 лютого поточного року подають відповідному органу державної податкової служби за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 цього Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Відповідно п. 287.3 ст. 287 Податкового кодексу України податкове зобов'язання щодо плати за землю, визначене у податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками власниками та землекористувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця.

Отже, судом встановлено, що позивач самостійно визначив суму податку у податковій декларації та не сплатив у встановлений законом строк.

Відповідно до ст.67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори відповідно до законів України.

Положеннями ст. 95 Податкового кодексу України встановлено, що орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі. Стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам державної податкової служби, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 8, 9, 10, 11, 159, 160, 161, 162, 163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов Державної податкової інспекції у Кіровському районі м. Донецька Головного управління Міндоходів у Донецькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Донецьке автотранспортне підприємство» про стягнення коштів платника податків з рахунків у банках - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Донецьке автотранспортне підприємство» з рахунків у банках, обслуговуючих такого платника податків заборгованість з плати за землю у розмірі 455 658 (чотириста п'ятдесят п'ять тисяч шістсот п'ятдесят вісім) грн. 15 коп. на користь держави.

Постанову ухвалено у нарадчій кімнаті та проголошено її повний текст у судовому засіданні 30 жовтня 2013 року.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд з одночасним надісланням апеляційної скарги особою, яка її подає, до Донецького апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі складання постанови в повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Галатіна О.О.

Дата ухвалення рішення30.10.2013
Оприлюднено07.11.2013
Номер документу34540702
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/13841/13-а

Ухвала від 30.09.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

Постанова від 30.10.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Галатіна О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні