Ухвала
від 28.10.2013 по справі 255/13307/13-к
ВОРОШИЛОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ДОНЕЦЬКА

28.10.2013

255/13307/13-к

УХВАЛА

Іменем України

28 жовтня 2013 року слідчий суддя Ворошиловського районного суду м. Донецька Переверзева Л.І., розглянувши клопотання старшого слідчого СВ «ОВС та ОГ, ЗО» СУ ГУМВС України в Донецькій області ОСОБА_1 про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

До Ворошиловського районного суду м. Донецька надійшло клопотання старшого слідчого СВ «ОВС та ОГ, ЗО» СУ ГУМВС України в Донецькій області ОСОБА_1 про арешт майна.

Згідно вказаного клопотання, в період з 03.08.2012 до даного часу, невстановлені особи, діючи за попередньою змовою групою осіб та повторно, спільно та узгоджено між собою, з метою прикриття незаконної діяльності, яка пов'язана з наданням суб'єктам господарчої діяльності Донецької області послуг по конвертації безготівкових коштів у готівку, від імені померлого 03.08.2012 ОСОБА_2, як керівника та засновника підприємства, систематично підробляють офіційні документи, які видаються підприємством - документи фінансової звітності ТОВ «СТЄОЛАН» ЄДРПОУ 37841382, зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, реквізити, печатки, штампи та банківські рахунки якого використовується членами злочинної групи, для здійснення вказаної незаконної діяльності, шляхом здійснення безтоварних господарчих та фінансових операцій.

Крім того, досудовим слідством по провадженню встановлено, що в період з січня 2011 року по теперішній час, на території Донецької області, група зазначених невстановлених осіб, з метою прикриття незаконної діяльності з конвертації безготівкових грошових коштів у готівку та отримання від такої діяльності незаконного прибутку, зареєстрували і придбали зареєстровані на території Донецької області суб'єкти підприємницької діяльності (юридичні особи), у тому числі ТОВ «СТЄОЛАН» ЄДРПОУ 37841382, ТОВ «ТРИГЛАВ-ГРУПП» ЄДРПОУ 38653217, ПП «ТИХА ГОДИНА» ЄДРПОУ 36694047, ТОВ «СЛАВ-БАЗИС», ЄДРПОУ 38015102, ПП «СЄЛЄН» ЄДРПОУ 36267194, ПП «НАША ФІРМА» ЄДРПОУ 36167056, ТОВ «КОНОН ТРЕЙД» ЄДРПОУ 38176628, ТОВ «ЛАГУНА» ЄДРПОУ 24819147, а також інші суб'єкти підприємницької діяльності, при цьому не мали намірів здійснювати законну і заявлену господарську діяльність створених та набутих підприємств.

У цей же період часу, вказані особи, фактично самостійно розпоряджаючись створеними та придбаними суб'єктами підприємницької діяльності (юридичними особами), систематично підробляючи офіційні документи фінансової звітності підприємств, а також інші первинні документи, використовуючи реквізити, печатки, штампи та відкриті ними для зазначених підприємств рахунки в банківських установах, проводять між собою, а також з іншими господарюючими суб'єктами, безтоварні фінансово-господарські операції, з метою переведення безготівкових грошових коштів у готівку.

На підставі інформації наданої оперативним підрозділом встановлено, що до скоєння зазначеного кримінального правопорушення причетні ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, які на території комплексу будівель та споруд за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Маяковського, 3, а також на території цілого комплексу бази за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Островського, 8, створили офіси конвертаційного центру, у яких за допомогою комп'ютерної техніки та телекомунікаційних мереж, реквізитів, печаток та штампів зазначених та інших підприємств, здійснюють безтоварні господарчі і фінансові операції, складають та зберігають перераховані вище підроблені документи, акумулюють та розподіляють конвертовані у готівку гроші.

27.09.2013, ухвалами слідчого судді Ленінського районного суду міста Донецька, наданий дозвіл на проведення обшуку приміщень та території комплексу будівель та споруд за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Маяковського, 3, а також дозвіл на проведення обшуку приміщень та території цілого комплексу бази за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Островського, 8, з метою відшукання та вилучення наступних речей та документів: документів фінансової звітності, первинних документів та документів синтетичного та аналітичного обліку ТОВ «СТЄОЛАН» ЄДРПОУ 37841382, ТОВ «ТРИГЛАВ-ГРУПП» ЄДРПОУ 38653217, ПП «ТИХА ГОДИНА» ЄДРПОУ 36694047, ТОВ «СЛАВ-БАЗИС», ЄДРПОУ 38015102, ПП «СЄЛЄН» ЄДРПОУ 36267194, ПП «НАША ФІРМА» ЄДРПОУ 36167056, ТОВ «КОНОН ТРЕЙД» ЄДРПОУ 38176628, ТОВ «ЛАГУНА» ЄДРПОУ 24819147, регістрів обліку господарчих операцій зазначених підприємств, реєстраційних та установчих документів перерахованих підприємств, їх печаток та штампів, комп'ютерної техніки та засобів накопичування інформації, у тому числі рукописних записів осіб, які використовується для складання та зберігання документів та інших відомостей щодо діяльності зазначених підприємств, а також фіксують зазначену незаконну діяльність, засобів зв'язку.

21.10.2013, в ході проведення обшуку комплексу будівель та споруд за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Маяковського, 3, які знаходяться у володінні ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, було виявлено та вилучено: круглі печатки та штампи ТОВ «ТРИГЛАВ-ГРУПП» ЄДРПОУ 38653217, ПП «ТИХА ГОДИНА» ЄДРПОУ 36694047, ТОВ «СЛАВ-БАЗИС», ЄДРПОУ 38015102, ТОВ «КОНОН ТРЕЙД» ЄДРПОУ 38176628, ТОВ «ЛАГУНА» ЄДРПОУ 24819147, первинні документи зазначених підприємств, комп'ютерна техніка та засоби накопичування інформації, засоби зв'язку, тобто речі і документи прямо зазначені в ухвалі суду на проведення обшуку.

Крім того, в ході проведення обшуку, разом з зазначеними речами та документами, які використовувалися для здійснення вказаної незаконної діяльності, пов'язаною з конвертацією безготівкових коштів в готівкові, шляхом здійснення безтоварних господарчих та фінансових операцій, були виявлені та вилучені наступні речі і документи: круглі печаті ФОП ОСОБА_7, який є засновником ГШ «ТИХА ГОДИНА», ПП «Донбаська юридична компанія», засновником якого є ОСОБА_5, ПП «АТРІ», засновником, керівником та головним бухгалтером якого є ОСОБА_5, ТОВ «ОЛ-МАРКЕТИНГ», засновником та керівником якого є ОСОБА_8; установчі та реєстраційні документи ТОВ «ОЛ-МАРКЕТИНГ»; платіжна банківська карта 4073642800005533 «Укрсиббанк» на ім'я ОСОБА_7; оптичний диск, на якому міститься пакет услуг дистанційного обслуговування рахунків ОСОБА_7

Допитані у якості свідків по провадженню ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6, відмовились давати показання та відповідати на запитання.

Допитаний у якості свідка ОСОБА_8, показав, що у червні 2013 року, до нього звернувся ОСОБА_4, який запропонував йому за грошову винагороду у розмірі 1200 грн., формально стати засновником та директором комерційного підприємства. ОСОБА_4 пояснив йому, що контролювати та керувати підприємством фактично буде він. Він погодився на дану пропозицію та при сприянні ОСОБА_4 зареєстрував на своє ім'я ТОВ «ОЛ-МАРКЕТИНГ» та відкрив банківський рахунок підприємства. ОСОБА_9 самостійно виготував печатку підприємства. Установчі і реєстраційні документи підприємства та його печатку ОСОБА_9 забрав собі. Також, останній установив на свій портативний ПК банківську систему клієнт-банк, яка давала йому можливість користуватися банківським рахунком підприємства. У діяльності підприємства він участі не приймав та з самого початку не збирався участувати у його діяльності. ТОВ «ОЛ-МАРКЕТИНГ» він зареєстрував лише по проханню ОСОБА_9 за грошову винагороду.

Слідчий у своєму клопотанні також зазначає, що в ході проведення обшуку був вилучений накопичувач інформації системи відео спостереження території комплексу. Зазначений накопичувач інформації зберіг у своїй пам'яті сліди зазначеного кримінального правопорушення. Так як, у пам'яті зазначеного накопичувача інформації, містяться відомості щодо особи осіб (клієнтів конвертаційного центру, осіб причетних до незаконної діяльності, пов'язаної з конвертацією безготівкових коштів в готівкові), які відвідували зазначений офіс.

Не застосування щодо зазначених речей та документів заборони на їх використання та розпорядження ними, може призвести до їх зникнення чи втрати.

У своєму клопотанні слідчий просив арештувати тимчасово вилучене майно, вилучене 21.10.2013 року в ході проведення обшуку комплексу будівель та споруд за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Маяковського, 3, а саме: круглі печаті ФОП ОСОБА_7, ПП «Донбаська юридична компанія», ПП «АТРІ», ТОВ «ОЛ-МАРКЕТИНГ», установчі та реєстраційні документи ТОВ «ОЛ-МАРКЕТИНГ», платіжну банківську карту 4073642800005533 «Укрсиббанк» на ім'я ОСОБА_7, оптичний диск, на якому міститься пакет услуг дистанційного обслуговування рахунків ОСОБА_7, накопичувач інформації системи відео спостереження території комплексу, заборонивши їх використання та розпорядження ними.

Вивчивши матеріали кримінального провадження, вислухавши думку слідчого, вважаю, що клопотання підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Згідно зі статтею 167 ч.2 КК України, тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони: підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди; надані особі з метою схилити її до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його вчинення; є предметом кримінального правопорушення, пов'язаного з їх незаконним обігом; набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Згідно статті 170 ч. 2 КПК України, слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другій статті 167 цього Кодексу.

Таким чином, суд вважає обґрунтованим клопотання слідчого в частині накладення арешту на майно, тимчасово вилучене 21.10.2013 року в ході проведення обшуку комплексу будівель та споруд за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Маяковського, 3, а саме: на круглі печаті ФОП ОСОБА_7, ПП «Донбаська юридична компанія», ПП «АТРІ», ТОВ «ОЛ-МАРКЕТИНГ», накопичувач інформації системи відео спостереження території комплексу.

Що стосується накладання арешту на майно, тимчасово вилучене 21.10.2013 року в ході проведення обшуку комплексу будівель та споруд за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Маяковського, 3, а саме: на установчі та реєстраційні документи ТОВ «ОЛ-МАРКЕТИНГ», платіжну банківську карту 4073642800005533 «Укрсиббанк» на ім'я ОСОБА_7, оптичний диск, на якому міститься пакет услуг дистанційного обслуговування рахунків ОСОБА_7, у вказаній частині вважаю клопотання необґрунтованим і таким, що не підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 170 -173 Кримінального процесуального кодексу України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ «ОВС та ОГ, ЗО» СУ ГУМВС України в Донецькій області ОСОБА_1 про арешт майна - задовольнити частково.

Накласти арешт на майно, тимчасово вилучене 21.10.2013 року в ході проведення обшуку комплексу будівель та споруд за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Маяковського, 3, а саме: на круглі печаті ФОП ОСОБА_7, ПП «Донбаська юридична компанія», ПП «АТРІ», ТОВ «ОЛ-МАРКЕТИНГ», накопичувач інформації системи відео спостереження території комплексу, заборонивши їх використання та розпорядження ними.

У накладенні арешту на майно, тимчасово вилучене 21.10.2013 року в ході проведення обшуку комплексу будівель та споруд за адресою: Донецька область, місто Краматорськ, вулиця Маяковського, 3, а саме: на установчі та реєстраційні документи ТОВ «ОЛ-МАРКЕТИНГ», платіжну банківську карту 4073642800005533 «Укрсиббанк» на ім'я ОСОБА_7, оптичний диск, на якому міститься пакет услуг дистанційного обслуговування рахунків ОСОБА_7 - відмовити.

Апеляція на ухвалу може бути подана безпосередню до Апеляційного суду Донецької області протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя Ворошиловського

районного суду м. Донецька Л.І. Переверзева

Дата ухвалення рішення28.10.2013
Оприлюднено21.01.2014

Судовий реєстр по справі —255/13307/13-к

Ухвала від 28.10.2013

Кримінальне

Ворошиловський районний суд м. Донецька

Переверзева Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні