Ухвала
від 12.11.2008 по справі 4/122-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

4/122-Б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"12" листопада 2008 р.Справа № 4/122-Б

За заявою Міського житлово-комунального об'єднання м. Деражня

про визнання банкрутом          

                                           Cуддя: Баула Л.П.

Представники сторін:

Кредиторів : Власюк А.С. - представник Хмельницької міжрайонної державної податкової інспекції Хмельницької області - за довіреністю № 8154/9/10-021 від 11.09.2008 р.

Назаренко О.В. - представник Відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності - за довіреністю № 07-01-173 від 31.01.2008р.

Гайденко В.П. - представник ВАТ "Укртелеком" - за довіреністю від 19.02.2008р.

За участю арбітражного керуючого-ліквідатора: Мельник Т.М.

Ухвала виноситься 12.11.2008 року, оскільки в судовому засіданні 11.11.2008 року оголошувалась перерва .

          Ухвалою господарського суду від 23.04.2007р. порушено провадження у справі № 4/122-Б про визнання банкрутом міського житлово-комунального об'єднання м. Деражня, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Розгляд справи здійснюється відповідно до ст.. 51 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Постановою суду від 24.05.2007р. міське житлово-комунальне об'єднання м. Деражня визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру у даній справі строком на дванадцять місяців, ліквідатором боржника призначено арбітражного керуючого Мельник Таїсію Михайлівну (ліцензія серії АВ № 158400 від 09.11.2006р.; м. Деражня, вул. Першотравнева, 6, кв. 9), якого зобов'язано провести ліквідаційну процедуру відповідно до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", скласти ліквідаційний баланс, подати його господарському суду разом із звітом про свою діяльність та щомісячно подавати суду звіт про свою діяльність.

14.07.2008р. на розгляд господарського суду надійшов звіт ліквідатора про проведену ліквідаційну процедуру по справі №4/122-Б та ліквідаційний баланс міського житлово-комунального об'єднання м. Деражня, який відповідно до ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ухвалою суду від 14.07.2008р.призначений до розгляду в судовому засіданні.

За період проведення ліквідаційної процедури ліквідатором здійснено наступні заходи:

04.06.2007 року ліквідатором направлено лист директору МЖКО Маковському М.М. з вимогою передати печатки, штампи, бухгалтерську та іншу документацію.

Ліквідатором направлено запит до Деражнянського відділення Хмельницької МДПІ щодо надання інформації про наявні розрахункові рахунки МЖКО та подання звітності.

З метою пошуку майнових активів боржника ліквідатором надіслано листи до ВДАІ УМВСУ та відділу Держтехнагляду з проханням надати інформацію про наявні транспортні засоби та с/г техніку, що зареєстровані за МЖКО. Згідно отриманих відповідей виявлено, що за МЖКО зареєстровані автомобілі, перелік яких отримано з ВДАІ УМВСУ, а за даними відділу Держтехнагляду с/г техніки на виявлено. Направлені запити в БТІ у Деражнянському районі та земельний відділ. Отримані відповіді, згідно яких нерухоме майно та земельні ділянки за міським житлово -комунальним об'єднанням не зареєстровані.

12.06.2007 року всім відомим кредиторам ліквідатором надіслано листи з проханням повідомити ліквідатору МЖКО свої кредиторські вимоги, а саме: Деражнянському відділенню Хмельницької МДПІ; УПФУ у Деражнянському районі; Деражнянському відділенню РЕМ; Летичівському ЦЕЗ № 6; ФСС з ТВП; ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України; центру зайнятості.

Так як боржником не подано оголошення до офіційного друкованого органу про відкриття ліквідаційної процедури, то 20.06.2007 року ліквідатором надіслано лист в редакцію газети «Голос України»про опублікування 26.06.2007 року оголошення про відкриття ліквідаційної процедури та про призначення ліквідатора міського житлово -комунального об'єднання м. Деражня.

Ліквідатором отримано вимоги від ВАТ «Укртелеком»(Центр зв'язку №6, м. Летичів, правонаступником якого є Старокостянтинівський центр електрозв'язку №3 згідно поданого клопотання про заміну кредитора від 19.08.08 р. та документів , що підтверджують проведення реорганізації центрів електрозв'язку), фонду соціально страхування від ТВП, фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, з Дережнянського районного центру зайнятості, від Деражнянського відділення Хмельницької МДПІ та УПФУ у Деражнянському районі.

Ліквідатором виявлено дебіторську заборгованість фізичних осіб перед підприємством -банкрутом.

08.08.2007 року згідно наказу №1 проведено інвентаризацію майна банкрута та створено інвентаризаційну комісію в складі чотирьох членів: бувшого бухгалтера     міського житлово-комунального об'єднання Шипінської Н.М.; представника Деражнянської міської ради Благовісного С.А.; -  директора КГП «Добробут»Ковалишена В.Д.; ліквідатора    міського    житлово-комунального    об'єднання    м.Деражня Мельник Т.М. .

10.08.2007 року інвентаризаційною комісією проведено інвентаризацію майна міського житлово - комунального об'єднання м. Деражня, а також складено акт про відсутність техніки МЖКО, яка згідно довідки ВДАІ УМВСУ в Хмельницькій області №5/5722 від 13.06.2007 року зареєстрована за МЖКО, код ЕДРПОУ 14155864.

10.08.2007 року згідно акту прийому - передачі бувшим головним бухгалтером МЖКО передано ліквідатору установчі документи підприємства-банкрута.

20.08.2007 року ліквідатором направлено лист начальнику Деражнянського відділення РВ УМВС України про вжиття заходів щодо розшуку відсутньої техніки підприємства-банкрута.

13 вересня 2007 року  ліквідатором направлено заяву в Деражнянське відділення Хмельницької МДПІ про анулювання реєстрації МЖКО як платника податку на додану вартість та виключення його з реєстру платників ПДВ у зв'язку з ліквідаційною процедурою.

Ліквідатором проводилась робота щодо стягнення дебіторської заборгованості, зокрема, направлено 160 претензій фізичним особам на загальну суму 18 606,94 грн. з приводу їхньої заборгованості по комунальних платежах перед МЖКО. В результаті претензійної роботи на рахунок МЖКО надійшли кошти в розмірі 1 420,00 грн..

Ліквідатором подано заяви про закриття рахунків підприємства-банкрута у банківських установах. Проведена робота щодо переоформлення одного рахунку МЖКО для проведення ліквідаційної процедури.

24.09.2007 року кредиторам МЖКО м Деражня ліквідатором надіслані листи з повідомленнями про суму визнаних кредиторських вимог.

10.10.2007 року ліквідатором повторно направлено запит до Деражнянського районного відділу внутрішніх справ УМВСУ в Хмельницькій області з проханням вжити заходів щодо розшуку транспортних засобів, що зареєстровані за МЖКО м Деражня, а також притягнути винних осіб до передбаченої законодавством України відповідальності. 22.10.2007 року отримано повідомлення, що працівниками Деражнянського РВ УМВСУ у Хмельницькій області заява ліквідатора отримана та розглянута, в порушенні кримінальної справи відносно директорів МЖКО м. Деражня Маковського Миколи Леонідовича та Косєвича Олександра Борисовича, відмовлено на підставі ст. 6 п. 2 КПК України. Транспортні засоби не знайдені.

25.10.2007 року ліквідатором проведено додаткову інвентаризацію майна підприємства -банкрута.

31.10.2007 року всім кредиторам підприємства - банкрута надіслані рекомендовані листи з повідомленням про дату, час та місце проведення зборів кредиторів, та повідомлено про порядок денний.

08.11.2007р. проведені перші збори кредиторів, на яких розглядався звіт ліквідатора, акти інвентаризації майна МЖКО, вирішувались питання про порядок проведення оцінки та реалізації майна, про транспортні засоби, які зареєстровані за МЖКО, встановлена оплата послуг ліквідатора та порядок відшкодування витрат, а також вирішено питання щодо передачі документів підприємства-банкрута в архівну установу на збереження.

З метою проведення оцінки автомобілів ГАЗ 5314, ГАЗ 53 та ИЖ 412 ИЗ, які за рішенням зборів кредиторів включені до складу ліквідаційної маси, 24.10.2007р. було укладено договір на проведення незалежної оцінки з ПП «Брокер-Центр «Поділля». Проте, експертна оцінка не була проведена в зв'язку з відсутністю необхідних документів. На запит відділу статистики надавалась інформація про стан сплати населенням житлово-комунальних послуг.

07 травня 2008 року відбулось засідання комітету кредиторів МЖКО, на якому розглядався звіт ліквідатора, а також вирішувалось питання щодо транспортних засобів, зареєстрованих за підприємством-банкрутом, та порядку оплати послуг ліквідатора та відшкодування витрат, понесених в ході ліквідаційної процедури. Кредитори прийняли рішення з метою визначення належності МЖКО транспортних засобів доручити ліквідатору звернутись до Деражнянської міської ради та КГП «Добробут»із запитами про надання документів стосовно створення КГП «Добробут»та проведення прийому-передачі майна від МЖКО до даного підприємства. Також кредитори погодили звернення ліквідатора до Деражнянської міської ради із проханням провести оплату послуг та відшкодування витрат ліквідаційної процедури за рахунок коштів міської ради.

На виконання рішення комітету кредиторів ліквідатором направлено запити в Деражнянську міську раду та КГП «Добробут»про надання документів про створення КГП «Добробут», проведення прийому-передачі майна від МЖКО до даного підприємства, в тому числі транспортних засобів, а також про надання КГП «Добробут»пояснень з приводу не проведення перереєстрації автомобілів.

          На  запит ліквідатора з Деражнянської міської ради отримано копію рішення про закріплення на праві господарського відання за КГП «Добробут»майна згідно переліку та зобов'язання МЖКО м.Деражня забезпечити безоплатну передачу даного майна на баланс КГП «Добробут».

Крім того, листом №180 від 07.11.2008 року КГП „Добробут” повідомило суд про те, що Рішеннями Деражнянської міської ради № 91 від 20.12.2001року та №6 від 27.01.2005року Міське житлово-комунальне об'єднання м.Деражня було зобов'язано передати на баланс комунальному госпрозрахунковому підприємству «Добробут»автомобілі Газ 5314 6257 ХМН, Газ-5З 6162ХМН, ИЖ 412 ИЗ 01371 XI. За актами прийому-передачі основних засобів від 18.12.2001 та 01.03.2005року МЖКО передало, а КГП «Добробут»прийняло вищевказані автомобілі.На даний час транспортні засоби, що передані на баланс КГП «Добробут», залишаються зареєстрованими за МЖКО. Комунальне госпрозрахункове підприємство «Добробут»згідно поданого листа бере на себе зобов'язання самостійно провести перереєстрацію транспортних засобів ( автомобіль Газ 5314 6257ХМН, Газ 53 ХМН, ИЖ 412ИЗ 01371 XI) з міського житлово-комунального об'єднання м.Деражня на комунальне госпрозрахункове підприємство «Добробут».

На засіданні комітету кредиторів 10.07.2008р. (протокол №3 зборів  кредиторів)  кредиторами  вирішено затвердити звіт ліквідатора про проведену роботу, звіт ліквідатора по витратах, понесених в ході ліквідаційної процедури та ліквідаційний баланс та вирішено доручити ліквідатору надати звіт та ліквідаційний баланс в господарський суд для затвердження .

В судовому засіданні всі присутні представники кредиторів висловили думку про затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора, а також витрат ліквідатора понесених в ході ліквідаційної процедури та припинення провадження у справі . Будь-яких заперечень від кредиторів про затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора не подано .

За період ліквідації підприємства майно, кошти від реалізації якого могли б піти на задоволення вимог кредиторів та інших кредиторів ліквідатором не виявлено.

          У відповідності до ст.31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” вимоги , не задоволені за недостатністю майна , вважаються погашеними.

Враховуючи те, що у боржника відсутні кошти та майно, за рахунок якого боржник зміг би задоволити вимоги кредиторів, за таких обставин, суд приходить           до висновку, що ліквідатором вжито усіх можливих заходів щодо встановлення активів           боржника, а також  зважаючи на їх відсутність ліквідаційний баланс  та  звіт ліквідатора належить затвердити, а боржника ліквідувати .

Керуючись ст.ст.3-1, 31, 32, 34, п.6 ст. 40, ст.51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 80, 86 Гос подарського процесуального кодексу України , суд -

    У Х В А Л И В :

          Звіт від 10.07.2008 року ліквідатора  Міського житлово-комунального об'єднання м. Деражня Хмельницької області, вул.Миру, 8  затвердити.

          Ліквідаційний баланс Міського житлово-комунального об'єднання м. Деражня Хмельницької області, вул.Миру, 8 , який є невід'ємною частиною даної ухвали, затвердити.              

          Міське житлово-комунальне об'єднання м. Деражня Хмельницької області, вул.Миру, 8 , яке значиться в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України під кодом №14155864  ліквідувати.

          Зобов'язати Державного реєстратора Деражнянської райдержадміністрації виключити з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України Міське житлово-комунальне об'єднання, м. Деражня Хмельницької області, вул.Миру, 8, яке значиться в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України під кодом №14155864 .

  Провадження у справі припинити.

          Копії ухвали надіслати:

1.          УПФУ в Деражнянському районі, м. Деражня, вул. Миру, 35;

2.          Деражнянському районному центру зайнятості, м. Деражня, Майдан Привокзальний, 2;

3.          Деражнянському відділенню ХМДП, м. Деражня, вул. Грушевського, 6;

4.          Виконавчій дирекції Хмельницького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 18;

5.          Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Летичівському районі, смт. Летичів, вул. 50-річчя Жовтня, 25;

6.          Старокостянтинівському центру електрозв'язку №3, м. Старокостянтинів, вул.. Грушевського, 14;

7.          Міському житлово-комунальному об'єднанню, м. Деражня, вул.. Миру, 8;

8.Арбітражному керуючому Мельник Таїсії Михайлівні, м. Деражня, вул.. Першотравнева, 6, кв. 9;

9. Державному реєстратору Деражнянської райдержадміністрації;

10.ВДВС Деражнянського райуправління юстиції ;

11.Хмельницькому обласному сектору з питань банкрутства ;

12. Головному управлінню статистики у Хмельницькій області .

Суддя                                                                                                    Баула Л.П.   

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення12.11.2008
Оприлюднено05.05.2009
Номер документу3462957
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/122-б

Постанова від 24.05.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 12.11.2008

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Баула Л.П.

Ухвала від 26.03.2008

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

Постанова від 11.07.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Лозинська І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні