Ухвала
від 21.04.2009 по справі 7/197-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/197-07

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

21.04.09           Справа №7/197-07.

Суддя господарського суду Сумської області Рижков М.Б., розглянувшиклопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Нива» - арбітражного керуючого Пономарьова Ігоря Ілліча по справі № 7/197-07  

про продовження строку ліквідаційної процедури

В засіданні присутні:

Від кредитора: не з'явився

Від боржника: не з'явився

Ліквідатор – Пономарьов І.І.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Сумської області від 13.09.2007р. порушено   провадження у справі № 7/197-07 за заявою Глухівського міськрайцентру зайнятості до боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю «Нива»  про  визнання банкрутом,  введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Постановою господарського суду Сумської області від 15.10.2007р. по справі      7/197-07 боржника – Товариство з обмеженою відповідальністю «Нива»    визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором – арбітражного керуючого Удовенко Романа Петровича.

Ухвалою господарського суду Сумської області  від 17.03.2008 року повноваження ліквідатора боржника Удовенко Романа Петровича припинено та призначено ліквідатором боржника арбітражного керуючого – Пономарьова Ігоря Ілліча.

До господарського суду Сумської області надійшло клопотання ліквідатора боржника Пономарьова І.І. № 435 від 15.10.2008 року  про продовження строку ліквідаційної процедури по справі.

Розглянувши клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Нива» про продовження строку ліквідаційної процедури, суд відмовляє в його задоволенні, виходячи з наступного:

 Відповідно до ч. 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом. Ліквідаційна процедура Товариства з обмеженою відповідальністю «Нива»  відкрита відповідно до постанови господарського суду від 15.10.2007 року триває більше року  і, отже, не може бути продовжена.

Суд також за власною ініціативою вважає за необхідне, роз'яснити, що ліквідатор    (ліквідаційна    комісія)   виконують   свої повноваження до  завершення  ліквідаційної  процедури по справі, оскільки відповідно до ст. 32  Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс подається ліквідатором до господарського суду після завершення всіх розрахунків з кредиторами. Вище зазначений Закон не містить правових наслідків закінчення строку ліквідаційної процедури.

З огляду на вище викладене ліквідатор виконує свої повноваження відповідно до постанови суду якою відкрито ліквідаційну процедуру та призначено його ліквідатором до затвердження господарським судом Сумської області звіту та ліквідаційного балансу по справі та припинення провадження у справі № 7/197-07. По даній справі на дату винесення даної ухвали звіт та ліквідаційний баланс банкрута судом не затверджувалися, тому відповідно до закону ліквідатор має право укладати договори купівлі – продажу та інші цивільно – правові договори, так як його повноваження по даній справі не припинялися ухвалою суду.

       Керуючись ст. 22, 24 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», ст. 86 Господарського процесуального кодексу  України,  суд

У Х В А Л И В :

1.          Відмовити в задоволенні клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Нива» – арбітражного керуючого Пономарьова Ігоря Ілліча про продовження строку ліквідаційної процедури по справі № 7/197-07.

2. Роз'яснити, що ліквідатор  (ліквідаційна   комісія)   виконують   свої повноваження до  завершення  ліквідаційної  процедури по справі, оскільки відповідно до ст. 32  Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс подається ліквідатором до господарського суду після завершення всіх розрахунків з кредиторами. Вище зазначений Закон не містить правових наслідків закінчення строку ліквідаційної процедури.

3.           Ухвалу надіслати кредитору, ліквідатору.

СУДДЯ                                                                                          М.Б.РИЖКОВ

                    

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення21.04.2009
Оприлюднено05.05.2009
Номер документу3463081
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/197-07

Ухвала від 24.09.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 26.08.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 21.04.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 31.03.2009

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 20.11.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 27.10.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 17.04.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 17.04.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 07.04.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

Ухвала від 17.03.2008

Господарське

Господарський суд Сумської області

Рижков М.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні