Постанова
від 10.03.2009 по справі 9/27/б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/27/б

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                         ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  "10" березня 2009 р.                                                                   Справа № 9/27/б

За заявою прокурора Сокирянського району Чернівецької області в інтересах держави в особі Сокирянської об‘єднаної державної податкової інспекції Чернівецької області.

до комплексного кооперативу «Новатор»м. Сокиряни Чернівецької області

про  визнання банкрутом відсутнього боржника

Суддя       М.І. Ніколаєв

Представники:

Від ініціюючого кредитора –Сапожнік С.В., доручення від 07.02.2009 року.

Від боржника –не з'явився

Від прокурора –Пацарен В.Я.

СУТЬ  СПОРУ: Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 11.02.2009 року за заявою прокурора Сокирянського району Чернівецької області в інтересах держави в особі Сокирянської об‘єднаної державної податкової інспекції Чернівецької області порушено справу про визнання банкрутом комплексного кооперативу «Новатор»м. Сокиряни Чернівецької області як відсутнього боржника в порядку ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом,” справу до розгляду в судовому засіданні призначено на 25.02.2009 року.

Ухвалою суду від 25.02.2009 року розгляд справи відкладався на 10.03.2009 року.

Заява прокурора Сокирянського району Чернівецької області обґрунтована тим, що комплексний коператив «Новатор»м. Сокиряни має податковий борг у сумі 2210,00 грн. та починаючи з 09 лютого 2007 року не подає до податкової інспекції податкові декларації і розрахунки, господарську діяльність не веде, майнових активів та грошових коштів не має, тому проведеними заходами заборгованість не погашена.

Відзиву на заяву боржник не надав, його представник на виклик суду не з'явився, однак це не перешкоджає вирішенню справи, оскільки боржника належним чином повідомлено про час і місце судового засідання.

У судовому засіданні 10.03.2009 року представник ініціюючого кредитора звернувся з клопотанням щодо призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Поповича Дмитра Миколайовича. Прокурор проти призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Поповича Дмитра Миколайовича не заперечував.

Заслухавши пояснення представника ініціюючого кредитора, розглянувши матеріали справи, суд встановив наступне.

Боржник як юридична особа –суб'єкт підприємницької діяльності зареєстрований Новодністровською міською радою 11.12.1991 р. за юридичною адресою м-н. Сонячний, буд. 10, м. Новодністровськ, Чернівецької області. Відповідно до державної реєстрації змін до установчих документів юридичних осіб від 01.08.2006 року юридична адреса боржника змінилась на вул. Бірюкової 31, А, м. Сокиряни, Сокирянського району Чернівецької області. Як вбачається з довідки Сокирянської ОДПІ боржник починаючи з 09 лютого 2007 року не подає до Сокирянської ОДПІ визначену законодавством податкову звітність (податкові декларації, розрахунки).

Згідно з наданими ініціюючим кредитором документами станом на день звернення прокурора Сокирянського району Чернівецької області в інтересах держави в особі Сокирянської об‘єднаної державної податкової інспекції з цією заявою до суду за боржником обліковується податковий борг у сумі 2210,00 грн.

Судовим розглядом справи встановлено що заявлена сума податкового боргу підтверджуються документально, зокрема постановою господарського суду від 20.09.2007 року, справа №5/172, а також виконавчим листом господарського суду від 20.09.2007 року у справі № 5/172, який було повернуто ВДВС Сокирянською РУЮ до ОДПІ у Сокирянському районі без виконання у зв‘язку з відсутністю майна у боржника.

А відтак, зазначена сума є такою, що визнається судом як безспірною вимогою кредитора до боржника, оскільки підтверджена постановою господарського суду від 20.09.2007 року у справі № 5/172 та виконавчим листом у даній справі, проте в порядку виконавчого провадження не погашена.

У відповідності до ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у разі, якщо громадянин-підприємець –боржник або керівні органи боржника – юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язання, а господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом та відкриває ліквідаційну процедуру.

Матеріалами справи доведені обставини, що є підставою для визнання відсутнього боржника КК «Новатор»м. Сокиряни банкрутом. Підлягає також задоволенню клопотання ініціюючого кредитора про призначення арбітражного керуючого Поповича Дмитра Миколайовича ліквідатором банкрута.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3-1, 11, 22, 23, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”,  суд -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати вимоги прокурора Сокирянського району Чернівецької області в інтересах держави в особі Сокирянської об‘єднаної державної податкової інспекції Чернівецької області до комплексного кооперативу «Новатор»м. Сокиряни Чернівецької області на суму 2210,00 грн. податкового боргу.

2. Визнати банкрутом комплексний кооператив «Новатор»м. Сокиряни Заставнівського району, Чернівецької області код 22835283 та відкрити ліквідаційну процедуру. Строк ліквідаційної процедури встановити протягом 6 місяців –до 10 вересня 2009 року.

З дня винесення цієї постанови для боржника наступають наслідки, передбачені статтею 23 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

3. Ліквідатором комплексного кооперативу «Новатор»м. Сокиряни призначити арбітражного керуючого Поповича Дмитра Миколайовича (а/с 608, м. Чернівці 10, 58010, ліцензія серії АВ № 347225 від 27.09.2007 р.

4. Ліквідатору письмово повідомити про визнання відсутнього боржника –комплексного кооперативу «Новатор» м. Сокиряни усіх відомих йому кредиторів, зокрема управління Пенсійного фонду України, відділення Фондів соціального страхування України та Фонду України соціального захисту інвалідів, здійснити ліквідаційну процедуру в порядку і строки, встановлені Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та після закінчення ліквідаційної процедури надати суду ліквідаційний баланс разом зі звітом про свою діяльність.

5. Постанову надіслати сторонам, ліквідатору Поповичу Д.М., державному органу з питань банкрутства, ВДВС Сокирянського РУЮ.

Суддя                                        М.І.Ніколаєв

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення10.03.2009
Оприлюднено05.05.2009
Номер документу3466687
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/27/б

Ухвала від 05.05.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 14.09.2009

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 14.09.2009

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 11.02.2009

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв М.І.

Постанова від 10.03.2009

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв М.І.

Ухвала від 25.02.2009

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв М.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні