Ухвала
від 06.11.2013 по справі 922/4245/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство

"06" листопада 2013 р.Справа № 922/4245/13

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Савченко А.А.

при секретарі судового засідання Романченко Н.С.

розглянувши заяву Індустріальної ОДПІ м. ГУ Міндоходів у Харківській області, м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Галіон", м. Харків , код ЄДРПОУ 23464392 за участю:

ініціюючого кредитора - не з'явився

боржника - не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Індустріальна ОДПІ м. ГУ Міндоходів у Харківській області звернулась до суду з заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Галіон".

Ухвалою господарського суду Харківської області від 10.10.2013р. прийнято заяву Індустріальної ОДПІ м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області про порушення справи про банкрутство до розгляду, підготовче засідання по справі призначено на "24" жовтня 2013 р. о 11:10 год., , зобов'язано арбітражного керуючого Іваненко Н.О., визначеного автоматизованою системою, надати суду заяву на участь у даній справі протягом трьох днів з дня отримання ухвали про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство, зобов`язано ініціюючого кредитора надати до суду: обгрунтований розрахунок суми боргу з зазначенням складових (пені, штрафу, відсотків, боргу, тощо); оригінали документів, доданих до заяви для їх огляду в судовому засіданні, а також належним чином завірені їх копії; докази вжиття заходів до отримання відповідної заборгованості у встановленому законодавством порядку; докази того, що сума вимог кредитора не забезпечена повністю заставою майна боржника; витяг з ЄДРПОУ на відповідача станом на жовтень 2013 року, зобов`язано боржника надати до суду: відзив на заяву про порушення справи про банкрутство з доказами його відправлення ініціюючому кредитору; відомості про наявні у боржника заперечення щодо вимог заявника; відомості про загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами за зобов'язаннями, що передбачають виплату грошей, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), з виплати заробітної плати; перелік майна, що перебуває у заставі або є обтяженим у інший спосіб, його місцезнаходження, вартість, а також інформація про кредиторів, на користь яких вчинено обтяження майна боржника, їх ім'я або найменування, місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційні коди юридичних осіб або реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), суми їх грошових вимог, підстави виникнення зобов'язань, а також строки їх виконання згідно із законом або договором; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; перелік осіб, що мають невиконані зобов'язання перед боржником, із зазначенням вартості таких зобов'язань, терміну виконання та підстав виникнення; відомості про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику у зберігачів, депозитаріїв, утримувачів, їх реквізити; докази необґрунтованості вимог заявника (за їх наявності).

Ухвалою господарського суду Харківської області від 24.10.2013р., враховуючи неявку учасників судового засідання та ненадання ними документів, витребуваних судом попередньою ухвалою, відкладено розгляд справи в підготовчому засіданні на "06" листопада 2013 р. о(об) 10:10, зобов'язано арбітражного керуючого Іваненко Н.О. надати суду заяву на участь у даній справі протягом трьох днів з дня отримання ухвали про прийняття заяви про порушення справи про банкрутство. Зобов`язано ініціюючого кредитора надати до суду: обгрунтований розрахунок суми боргу з зазначенням складових (пені, штрафу, відсотків, боргу, тощо); оригінали документів, доданих до заяви для їх огляду в судовому засіданні, а також належним чином завірені їх копії; докази вжиття заходів до отримання відповідної заборгованості у встановленому законодавством порядку; докази того, що сума вимог кредитора не забезпечена повністю заставою майна боржника; витяг з ЄДРПОУ на відповідача станом на жовтень 2013 року. Зобов`язано боржника надати до суду: відзив на заяву про порушення справи про банкрутство з доказами його відправлення ініціюючому кредитору; відомості про наявні у боржника заперечення щодо вимог заявника; відомості про загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами за зобов'язаннями, що передбачають виплату грошей, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), з виплати заробітної плати; перелік майна, що перебуває у заставі або є обтяженим у інший спосіб, його місцезнаходження, вартість, а також інформація про кредиторів, на користь яких вчинено обтяження майна боржника, їх ім'я або найменування, місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційні коди юридичних осіб або реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), суми їх грошових вимог, підстави виникнення зобов'язань, а також строки їх виконання згідно із законом або договором; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; перелік осіб, що мають невиконані зобов'язання перед боржником, із зазначенням вартості таких зобов'язань, терміну виконання та підстав виникнення; відомості про всі рахунки, на яких обліковуються цінні папери, що належать боржнику у зберігачів, депозитаріїв, утримувачів, їх реквізити; докази необґрунтованості вимог заявника (за їх наявності).

05 листопада 2013р. до канцелярії суду факсимільним зв'язком надійшла заява арбітражного керуючого Іваненко Н.О. про згоду на призначення розпорядником майна у справі про банкрутство ТОВ "Галіон".

Ініціюючий кредитор та боржник в судове засідання не з'явились, документів, витребуваних судом попередньою ухвалою, не надали.

Відповідно до п. 3 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до ч. 2 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до заяви про порушення справи про банкрутство додаються докази того, що сума безспірних вимог кредитора (кредиторів) сукупно становить не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, якщо інше не передбачено цим Законом; рішення суду про задоволення вимог кредитора, що набрало законної сили; відповідна постанова органу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора; докази того, що сума вимог кредитора (кредиторів) не забезпечена повністю заставою майна боржника (за наявності застави).

Відповідно до п. 7 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд відмовляє в порушенні провадження у справі про банкрутство, якщо заявником не доведено наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство.

Оскільки, заявником не подано до суду у встановленому законом порядку доказів на підтвердження обставин, викладених в заяві, а саме обгрунтованого розрахунку суми боргу з зазначенням складових (пені, штрафу, відсотків, боргу, тощо), оригіналів документів, доданих до заяви для їх огляду в судовому засіданні, а також належним чином завірені їх копій до матеріалів справи, доказів того, що сума вимог кредитора не забезпечена повністю заставою майна боржника, суд вважає, що заявником не доведено наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Галіон" і його заява про порушення справи про банкрутство ТОВ "Галіон" не відповідає змісту вимог законодавства, а тому вважає необхідним відмовити у порушенні провадження у справі на підставі п. 7 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Керуючись ст. ст. 10, 11, 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відмовити Індустріальній ОДПІ м. ГУ Міндоходів у Харківській області у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Відмова у порушенні провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню до суду із заявою про порушення справи про банкрутство за наявності підстав, встановлених Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя Савченко А.А.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення06.11.2013
Оприлюднено11.11.2013
Номер документу34696166
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/4245/13

Ухвала від 24.10.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 10.10.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

Ухвала від 06.11.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Савченко А.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні