Ухвала
від 07.11.2013 по справі 907/882/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

88000, м.Ужгород, вул.Коцюбинського, 2-а


УХВАЛА

07.11.2013 р. Справа № 907/882/13

Суддя господарського суду Кривка В.П.

розглянувши матеріали за заявою Комунального підприємства „Центральна районна аптека №28 Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація", смт. Воловець про розстрочку виконання рішення суду від 25.09.2013 року по справі № 907/882/13 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю „Фарма Лайф", м. Львів до Комунального підприємства „Центральна районна аптека №28 Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація", смт. Воловець про стягнення 24 597,62 грн.,

з участю представників сторін:

Заявника (боржника) - Демко Т.С., довіреність №55 від 23.09.2013 року;

Стягувача - не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Рішенням господарського суду області від 25.09.2013 року по справі № 907/882/13 позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю „Фарма Лайф", м. Львів було задоволено повністю та стягнуто з Комунального підприємства „Центральна районна аптека № 28 Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація", смт. Воловець, вул. Дружби, б.1, (код ЄДРПОУ 01977270) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю „Фарма Лайф", м. Львів, вул. Данила Апостола, буд.2 (код ЄДРПОУ 20810310) суму 23 997 (Двадцять три тисячі дев'ятсот дев'яносто сім) грн. 62 коп. основного боргу, а також суму 1 720 (Одну тисячу сімсот двадцять) грн. 50 коп. судового збору. На примусове виконання постановленого рішення 10.10.2013 року судом було видано відповідний наказ.

Уповноважений представник комунального підприємства „Центральна районна аптека №28 Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація" звернувся до суду з письмовою заявою про розстрочку виконання рішення суду від 25.09.2013 року визначеними частинами, строком до 30.04.2014 року згідно запропонованого графіку. Заяву мотивовано тимчасовим важким фінансовим становищем, зумовленим невиконанням бюджетними організаціями, які фінансуються з місцевого бюджету, своїх грошових зобов'язань, умовами жорстокої конкуренції на даному сегменті діяльності та наявністю реальної можливості погашення боргу в заявлений спосіб.

Ухвалою від 29.10.2013 року зазначену заяву було призначено до розгляду на 07.11.2013 року з викликом сторін та зобов'язано сторони подати суду: боржника - належні та допустимі докази у підтвердження викладених у заяві обставин, при цьому вказати та навести конкретні обставини, що ускладнюють виконання рішення суду, або роблять його неможливим з наданням підтверджуючих документів (виписку з банку про залишок коштів на розрахунковому рахунку, докази реальної можливості погашення боргу у заявлений спосіб, належні докази, що ускладнюють виконання рішення суду чи роблять його неможливим, тощо); стягувача - письмово викладену позицію по суті заяви, з доказами в їх обґрунтування, довідку про стан виконання рішення суду на дату призначеної до слухання заяви. Дана ухвала суду надіслана сторонам рекомендованою кореспонденцією з відміткою органу зв'язку про вручення.

Стягувач явку свого уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив, витребувані судом матеріали станом на призначену дату слухання справи не подав, причини неявки в судове засідання та невиконання вимог суду не повідомив.

В ході судового розгляду уповноважений представник заявника (боржника) заявлені вимоги щодо розстрочки виконання рішення підтримав та подав додаткові докази в підтвердження заявлених вимог. Зокрема також вказав, що на даний час відповідач тимчасово перебуває в скрутному фінансовому положенні, передусім зумовленого невиконанням бюджетними організаціями, які фінансуються з місцевого бюджету, своїх грошових зобов'язань, в підтвердження чого подав баланс, звіт про фінансові результати роботи підприємства станом на 01.10.2013 року, банківські довідки про незначні залишки коштів на рахунках КП „Центральної районної аптека №28 Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація". Наголосив що КП є єдиним аптечним закладом, який має відповідну ліцензію та здійснює господарську діяльність з обігу наркотичних засобів на території Воловецького району та реалізує ці медичні препарати на договірній основі Воловецькій ЦРЛ (довідка відділу охорони здоров'я Воловецької РДА), тому арешт розрахункових рахунків на виконання постановленого у даній справі рішення може призвести до тимчасового зриву своєчасного забезпечення та лікування амбулаторних і стаціонарних важкохворих гірського району. Водночас зазначив, що надання судом заявленої розстрочки надасть можливість погасити заборгованість добровільно, в підтвердження чого подав ряд угод з медичними закладами району на поставку медпрепаратів, в т.ч. укладених в жовтні поточного року, у зв'язку з чим очікуються реальні надходження коштів. Крім цього наголосив, що таку можливість також забезпечить традиційне сезонне (осінньо зимовий період) збільшення обороту підприємства.

Відповідно до ст. 121 Господарського процесуального кодексу України при наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, за заявою сторони, державного виконавця, прокурора чи його заступника або за своєю ініціативою господарський суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з викликом сторін, прокурора чи його заступника і у виняткових випадках, залежно від обставин справи, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, ухвали, постанови, змінити спосіб та порядок їх виконання.

Пунктом 7.2 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17 жовтня 2012 року N 9 „Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України" встановлено, що підставою для відстрочки, розстрочки, зміни способу та порядку виконання рішення можуть бути конкретні обставини, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим у визначений строк або встановленим господарським судом способом. Вирішуючи питання про відстрочку чи розстрочку виконання рішення, зміну способу і порядку виконання рішення, господарський суд повинен враховувати матеріальні інтереси сторін, їх фінансовий стан, ступінь вини відповідача у виникненні спору, наявність інфляційних процесів у економіці держави та інші обставини справи, зокрема, стосовно юридичної особи - наявну загрозу банкрутства, відсутність коштів на банківських рахунках і майна, на яке можливо було б звернути стягнення, стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо.

Враховуючи вищенаведене, наявні у справі докази і наведені аргументи щодо поточного фінансового стану боржника, обставини виникнення боргу, відсутність на даний час фінансової можливості одночасно погасити дійсну заборгованість, приймаючи до уваги одноосібну ліцензійну діяльність боржника з обігу наркотичних засобів для важкохворих на території віддаленого гірського району та доводи заявника про реальну можливість покращення фінансового стану та добровільне погашення боргу, суд констатує винятковість даного випадку та наявність обставин, що ускладнюють виконання рішення господарського суду області від 25.09.2013 року по справі №907/882/13 і доцільність часткового задоволення заяви, шляхом розстрочення виконання рішення строком на 4 місяці рівними частинами.

Визначаючи термін розстрочення виконання рішення, суд враховує: подані заявником докази і наведені аргументи щодо поточного фінансового стану боржника та доводи про можливість його покращення, охоронюване законом право стягувача на ефективний судовий захист, а також матеріальні інтереси обох сторін, при цьому суд також бере до уваги, відсутність та ненадання стягувачем на час вирішення заяви по суті правової позиції на заяву про розстрочку виконання рішення суду.

Керуючись ст.ст. 86, 121 Господарського процесуального кодексу України,

СУД УХВАЛИВ:

1. Заяву Комунального підприємства „Центральна районна аптека №28 Закарпатського обласного виробничого об'єднання „Фармація", смт. Воловець про розстрочку виконання рішення суду від 25.09.2013 по справі №907/882/13 задоволити частково .

2. Розстрочити виконання рішення від 25.09.2013 по справі №907/882/13 строком на

4 місяці (чотири місяці) наступним чином:

до 30 листопада 2013 року - 6 429,53 грн.;

до 30 грудня 2013 року - 6 429,53 грн.;

до 30 січня 2014 року - 6 429,53 грн.;

до 28 лютого 2014 року - 6 429,53 грн.

Суддя В.Кривка

Дата ухвалення рішення07.11.2013
Оприлюднено11.11.2013
Номер документу34701384
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —907/882/13

Ухвала від 07.11.2013

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Ухвала від 29.10.2013

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Рішення від 25.09.2013

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

Ухвала від 29.08.2013

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Кривка В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні