Ухвала
від 07.04.2009 по справі 5/65-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/65-Б

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


У Х В А Л А

"07" квітня 2009 р.Справа № 5/65-Б

За заявою Управління Пенсійного фонду України в Славутському районі та м. Славута Хмельницької області м. Славута

про визнання банкрутом приватного підприємства "Кадюк" м. Славута

                                                                                          Суддя Грамчук І.В.

Представники сторін:

заявника : Шевчук А.І. - за довіреністю № 495/07 від 22.01.09р.

боржника :  не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду від 30.03.09р. за заявою Управління Пенсійного фонду України в Славутському районі та м. Славута Хмельницької області порушено провадження у справі № 5/65-Б про визнання банкрутом приватного підприємства "Кадюк" м. Славута.

Також цією ухвалою витребувано у заявника оригінали доказів на підтвердження викладених у заяві обставин в контексті вимог Цивільного кодексу України та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та з метою забезпечення грошових вимог кредиторів заборонено власнику майна боржника або уповноваженому ним органу вчиняти дії щодо реорганізації чи ліквідації юридичної особи–боржника.

Суд додатково зобов'язав кредитора до дати проведення судового засідання запропонувати суду погоджену кандидатуру арбітражного керуючого - ліквідатора або надати згоду на затвердження ліквідатором боржника –ініціюючого процес кредитора, а також надати на розгляд суду подану боржником останню податкову звітність.

Окрім того суд зобов'язав боржника надати письмове пояснення по справі, яке має містити:

          наявні заперечення щодо вимог заявника,

          загальну суму заборгованості боржника перед кредиторами у т.ч. по заробітній платі працівникам, а також заборгованості по податках і зборах (обов'язкових платежах),

          відомості про наявне майно, у тому числі і кошти, які знаходяться на його рахунках у банках чи інших фінансово-кредитних установах, зазначити поштові адреси всіх банків чи інших фінансово-кредитних установ в яких відкрито рахунки у національній та іноземній валюті,

          розшифровку усіх сум боргу по кожному кредитору окремо, також окремо по кожному дебітору, дані по заборгованості по заробітній платі перед працівниками підприємства, а також заборгованості по податкам і зборам, перелік та повний опис заставленого майна,

          бухгалтерський баланс на останню звітну дату.

Також суд зобов'язав Головне управління статистики у Хмельницькій області надати довідку про перебування Приватного підприємства "Кадюк" м. Славута, код за ЄДРПОУ 33361474 у Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України.

В судове засідання представник позивача прибула, проте витребувані судом документи не надала, що не позбавляє суд права здійснити розгляд справи у визначений Законом строк за наявними у ній матеріалами.

У відповідності до ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, якою закріплено особливості банкрутства відсутнього боржника, зокрема передбачено у разі, якщо громадянин-підприємець - боржник або керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

2. Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

3. У разі виявлення майна відсутнього боржника ліквідатора має бути замінено за клопотанням кредитора арбітражним керуючим, про що господарський суд виносить ухвалу.

У разі виявлення ліквідатором майна відсутнього боржника, визнаного банкрутом, сума виручки від продажу такого майна направляється на покриття витрат, пов'язаних з провадженням у справі про банкрутство.

4. У разі, якщо кредитор не подав до господарського суду клопотання щодо кандидатури арбітражного керуючого (ліквідатора), ухвала господарського суду надсилається державному органу з питань банкрутства, якою зобов'язується протягом семи днів від дати винесення ухвали забезпечити участь у справі ліквідатора з числа працівників державного органу з питань банкрутства.

5. Ліквідатор письмово повідомляє про визнання господарським судом відсутнього боржника банкрутом усіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута.

6. За клопотанням ліквідатора у разі виявлення ним майна відсутнього боржника, визнаного банкрутом, господарський суд може винести ухвалу про припинення процедури ліквідації, передбаченої цією статтею, і переходу до загальних судових процедур у справі про банкрутство, передбачених цим Законом.

7. Задоволення вимог кредиторів здійснюється в порядку черговості, передбаченому статтею 31 цього Закону. Кредитори можуть оскаржити результати розгляду їх вимог ліквідатором до господарського суду до затвердження господарським судом ліквідаційного балансу. ( Стаття 52 в редакції Закону N 3088-III ( 3088-14 ) від 07.03.2002 )

Преамбулою Закону визначено, що цей Закон встановлює умови та порядок відновлення платоспроможності боржника - суб'єкта підприємницької діяльності або визнання його банкрутом та застосування ліквідаційної процедури, повного або часткового задоволення вимог кредиторів.

Введення передбаченого Законом особливого порядку, спрямованого на відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, та застосування ліквідаційної процедури має на меті задоволення вимог кредиторів (повне або часткове). При цьому, наслідки порушення провадження у справі про банкрутство впливають на права та обов'язки усіх кредиторів боржника.

Підставою для введення такого порядку є стан неплатоспроможності боржника, який встановлюється судом за наявності передбачених Законом ознак.

У відповідності до ст. 33 ГПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Докази подаються сторонами та іншими учасниками судового процесу.

Наявні в матеріалах справи документи, зокрема копія довідки № 271 з ЄДРПОУ про перебування в ньому заявника, Копія Свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи серія АОО № 16945 приватного підприємства „Кадюк” від 07.06.2005р., копія довідки № 1624 з ЄДРПОУ про перебування в ньому боржника від 22.06.2005р., примірник Заяви приватного підприємства „Кадюк” про реєстрацію платником страхових внесків від 26.07.2005р., Примірник статуту ПП „Кадюк”, копія картки особового рахунку страхувальника, копія корінця вимоги від 11.06.2007р. № Ю-156 боржнику за якою недоїмка із внесків станом на 11.06.2007р. становить 21651,4 грн., копія постанови господарського суду Хмельницької області від 16.08.2007р. у справі № 3/5205-А, копії виконавчого листа у даній справі та постанови від 29.11.2007р. про повернення виконавчого листа стягувачеві, копія Акту № 4 /1501 від 30.01.2009р. перевірки наявності поданої податкової звітності, копії листів начальника 8-го ВРЕР (м. Нетішин) УДАІ УМВСУ в Хмельницькій області № 141 від 13.02.2008р., Славутського бюро техінвентаризації № 167 від 12.03.2008р.,управління земельних ресурсів у м.Славута Хмельницької області за № 11-2-05/33 ві 12.02.2008р., управління земельних ресурсів у Славутському районі від 24.01.2008р. за № 25-2-2/30, Славутського районного відділу Хмельницької регіональної філії державного підприємства „Центр державного земельного кадастру” при Державному Комітеті України по земельних ресурсах за № 23 від 12.02.2008р., Славутської міської інспекції Держтехнагляду на лист № 808/08 від 30.01.08р. та опис вкладення у цінний лист надісланий ініціюючим кредитором на адресу боржнику 25.03.2009р. у своїй сукупності, не являються належними та допустимими доказами на підтвердження визначених законом обставин, з існуванням яких законодавець пов'язує можливість визнання банкрутом відсутнього боржника за ознакою відсутність підприємницької діяльності.

Також відповідно до статті 17 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" відомості про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням повинні міститись в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців. І тільки факт внесення таких відомостей до реєстру може слугувати підставою для визнання боржника відсутнім.

З огляду на викладене, заяву Управління Пенсійного фонду України в Славутському районі та м. Славута Хмельницької області м. Славута про визнання банкрутом приватного підприємства "Кадюк" м. Славута залишити без розгляду за п.5 ст. 81 ГПК України зі скасуванням вжитих судом заходів забезпечення майнових вимог кредиторів.

Керуючись ст.ст. 23-25, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 38, 81, 86 Господарського процесуального кодексу України, СУД-

У Х В А Л И В :

Заяву Управління Пенсійного фонду України в Славутському районі та м. Славута Хмельницької області про визнання банкрутом приватного підприємства "Кадюк" м. Славута залишити без розгляду.

Скасувати вжиті судом заходів забезпечення вимог кредиторів.

Суддя                                                                                                    Грамчук І.В.   

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення07.04.2009
Оприлюднено05.05.2009
Номер документу3470406
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/65-б

Постанова від 26.08.2009

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 07.04.2009

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Грамчук І.В.

Постанова від 30.01.2008

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Постанова від 04.05.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

Ухвала від 04.05.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні