Постанова
від 04.11.2013 по справі 822/3894/13-а
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Копія

Справа № 822/3894/13-а

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 листопада 2013 року м. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі судді Лабань Г.В. розглянув у скороченому провадженні адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Летичівському районі до Товариства з обмеженою відповідальністю "Летичівська меблева фабрика" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ :

Управління Пенсійного фонду України в Летичівському районі звернулося з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Летичівська меблева фабрика" в якому просить стягнути заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком № 2 в розмірі 701,14 грн. В обґрунтування своїх вимог позивач посилається на те, що Товариство з обмеженою відповідальністю "Летичівська меблева фабрика" допустило заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком № 2 в розмірі 701,14 грн. за вересень 2013 року відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Відповідачу було надіслано копію ухвали про відкриття скороченого провадження, на адресу зазначену у Витязі з ЄДР, яка ним отримана 23.10.2013 року. Заперечень на адресу суду не надходило.

Дослідивши в сукупності докази по справі, суд вважає, що заявлений позов обґрунтований, підтверджений належними доказами і підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що відповідач, Товариство з обмеженою відповідальністю "Летичівська меблева фабрика", зареєстроване як юридична особа та перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в Летичівському районі.

Станом на 30.09.2013 року у відповідача перед Управління Пенсійного фонду України в Летичівському районі склалась заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2 відповідно до п. "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" в сумі 701,14 грн. за вересень 2013 року.

В силу ст. 58 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" Пенсійний фонд є органом, який проводить збір, акумуляцію та облік страхових внесків, призначає пенсії та підготовлює документи для її виплати, забезпечує своєчасне і в повному обсязі фінансування та виплату пенсій.

Відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне страхування" від 09.07.2003 року, абзацу 4 п.1 ст.2 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", п.п.6.1 п.6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року №21-1, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 року за №64/8663, відшкодуванню підлягають фактичні витрати ПФ України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах працівникам, які працювали або працюють повний робочий день на роботах з шкідливими і важкими умовами праці за Списком №2 у розмірі фактичних витрат на виплату та доставку таких пенсій.

Відповідно до п. а ч.1 ст. 13 ЗУ "Про пенсійне забезпечення" працівники, зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, - за списком N 1 ( 36-2003-п ) виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваним Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць.

Згідно абзацу 4 п.1.ст. Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", об'єктом оподаткування для суб'єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності, є фактичні витрати на виплату і доставку пенсій призначених відповідно до пункту "б" - "з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

У відповідності до п.п.6.8 Інструкції, підприємства зобов'язані щомісяця до 25 числа вносити до Пенсійного Фонду зазначену в розрахунку - повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій , призначених на пільгових умовах.

Статтею 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" визначено категорії працівників, які на пільгових умовах мають право на пенсію за віком, незалежно від останнього місця роботи.

Розмір суми заборгованості за вересень 2013 року об'єктивно підтверджується розрахунком суми позову, карткою особового рахунку по відшкодуванню фактичних виплат за вказаний період та розрахунком фактичних витрат на виплату та доставку пенсій.

Заперечень із сторони відповідача на адресу позивача з приводу розрахунків не поступало.

Таким чином позов заявлений обґрунтовано, зазначений розмір заборгованості підлягає стягненню.

Керуючись ст.ст.158-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Летичівська меблева фабрика" (місцезнаходження: Хмельницька область, смт.Летичів, вул.50-років Жовтня,25, код ЄДРПОУ 05516346) на користь Управління Пенсійного фонду України в Летичівському районі (місцезнаходження: 32400, Хмельницька область, смт.Летичів, вул.50-років Жовтня,16, код ЄДРПОУ 01563857) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених за Списком №2 за вересень 2013 року в сумі 701 грн. 14 коп. (сімсот одна гривня 14 копійок).

Постанова суду може бути оскаржена до Вінницького апеляційного адміністративного суду через Хмельницький окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня її отримання.

Постанова набирає законної сили в порядку статті 254 КАС України.

Суддя /підпис/Г.В. Лабань "Згідно з оригіналом" Суддя Г.В. Лабань

Дата ухвалення рішення04.11.2013
Оприлюднено12.11.2013
Номер документу34706296
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/3894/13-а

Постанова від 04.11.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 21.10.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

Ухвала від 09.10.2013

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Лабань Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні