Ухвала
від 09.03.2011 по справі 2-н-6/11
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 2-н-6/11

УКРАЇНА

АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про повернення заяви про видачу судового наказу

09 березня 2011 року м. Арциз

Суддя Арцизького районного суду Одеської області Крикун М.П.,

розглянув заяву комунального підприємства «Водоканал»про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надання послуг водопостачання та водовідведення з ОСОБА_1,

встановив:

КП «Водоканал»звернулося до суду з заявою про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надання послуг водопостачання та водовідведення з ОСОБА_2

Однак, розглянувши зазначену заяву про видачу судового наказу, а також матеріали, долучені до заяви, суд приходить до висновку про необхідність повернути заяву про видачу судового наказу з наступних підстав.

Так, відповідно до ч. 6 ст. 100 ЦПК України, у разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу, щодо якої відсутні підстави для її повернення чи відмови у видачі судового наказу, вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника.

Судом у відповідності до вимог ч. 6 ст. 100 ЦПК України було направлено запит до СГІРФО Арцизького РВ ГУМВС України в Одеській області про надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) боржника ОСОБА_1 Згідно отриманої судом інформації по облікам адресно-довідкової картотеки СГІРФО Арцизького РВ ГУМВС України в Одеській області ОСОБА_1 не значиться.

Згідно абз. 3 ч. 6 ст. 100 ЦПК України, якщо за результатами розгляду отриманої судом інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи-боржника буде встановлено, що заява про видачу судового наказу не підсудна цьому суду, суд повертає стягувачу заяву про видачу судового наказу.

Так, відповідно до п.3 ч.1 ст.100 ЦПК України суддя повертає заяву про видачу судового наказу, у разі якщо наявні обставини, зазначені у пунктах 2-4 частини третьої статті 121 цього Кодексу, зокрема, справа не підсудна цьому суду.

В зв’язку з зазначеним заяву КП «Водоканал»про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надання послуг водопостачання та водовідведення з ОСОБА_2 слід повернути заявнику, так як справа не підсудна Арцизькому районному суду.

Суд також вважає за необхідне повідомити заявника, що відповідно до ч. 1 ст. 101 ЦПК України, повернення заяви у випадку, встановленому частиною першою ст. 100 цього Кодексу, не є перешкодою для повторного звернення з такою самою заявою після усунення її недоліків.

Згідно з ч. 2 ст. 83 ЦПК України сплачена сума коштів на оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи повертаються за ухвалою суду у разі повернення заяви або скарги, тому суд вважає за необхідне повернути заявнику сплачену суму коштів на оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 96, 100, 101 ЦПК України,

ухвалив:

повернути заяву комунального підприємства «Водоканал» про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надання послуг водопостачання та водовідведення з ОСОБА_1 в зв’язку з тим, що справа не підсудна Арцизькому районному суду Одеської області.

Повернути КП «Водоканал» суму коштів на оплату витрат на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи у розмірі 30 гривень (отримувач: УДК в Арцизькому районі; банк отримувача: ГУДКУ в Одеській області, м. Одеса; р/р: 31210259700038; ОКПО: 23214755; МФО: 828011) відповідно до квитанції № 9 від 17.02.2011 року Арцизького відділення №6779 ВАТ «Державний ощадний банк України».

подання (заяву, клопотання) повернуто

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Одеської області через Арцизький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п’яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

Арцизького районного суду ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення09.03.2011
Оприлюднено20.01.2014
Номер документу34803143
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-н-6/11

Судовий наказ від 27.01.2011

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

Судовий наказ від 27.01.2011

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Сільченко В. Є.

Судовий наказ від 03.03.2011

Цивільне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Самсін М. Л.

Ухвала від 14.01.2011

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Ляшко С. М.

Ухвала від 18.02.2011

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Славінська Н. Л.

Ухвала від 06.06.2011

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Фадєєва С. О.

Судовий наказ від 06.01.2011

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Чернобривко Л. Б.

Судовий наказ від 08.06.2011

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Грубіян Є. О.

Ухвала від 14.02.2011

Цивільне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Сидоренко З.С.

Судовий наказ від 05.05.2011

Цивільне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Міщенко К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні