Постанова
від 09.01.2007 по справі 10/б-847
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/Б-847

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"09" січня 2007 р.Справа № 10/Б-847

ПОСТАНОВА

Іменем  України

Господарський суд Тернопільської області у складі :

Судді: Півторак М.Є.

Розглянув справу

За заявою кредитора: Державної податкової інспекції  у Теребовлянському районі м. Теребовля вул. Шевченка 26 Тернопільської області

До боржника: Відкритого акціонерного товариства “ Теребовлянський завод сухого знежиреного молока “ м. Теребовля вул. Січових Стрільців 108 Тернопільської області

За участю представників:

Кредитора :Синенького М.Б. –головного державного податкового інспектора з питань юридичної роботи , довіреність № 1/10 від 02.01.2007 року ;

Боржника : не прибув

Представнику кредитора  роз'яснено його процесуальні права та обов'язки відповідно до статті 22 Господарського процесуального кодексу  України .

Суть справи:  Кредитор : Державна податкова інспекція у Теребовлянському районі м. Теребовля звернулася до господарського суду Тернопільської області з заявою № 6473 від 20.12.2006 року  про порушення справи про банкрутство Відкритого акціонерного товариства “ Теребовлянський завод сухого знежиреного молока “ м. Теребовля Тернопільської області в порядку статті 52 Закону України  “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ стверджуючи , що останнє неспроможне погасити заборгованість по податках в загальній сумі 13097,55 грн.

Заявлені вимоги кредитор обґрунтовує непогашенням заборгованості перед державним бюджетом України  по сплаті обов'язкових платежів , припиненням господарської діяльності; відсутності у боржника майна та неподанням звітності до податкових органів більше року .

Боржник не надав суду заперечень щодо заявлених грошових вимог кредитора , його представник не прибув у судове засідання , хоча про судове слухання був повідомлений відповідно до статті 64 ГПК України , а тому суд розглядає заяву за наявними в ній документами .

Представник кредитора в судовому засіданні заявлені вимоги підтримав повністю.

Розглянувши матеріали справи , заслухавши пояснення представника кредитора, суд встановив наступне:

Відкрите акціонерне товариство “ Теребовлянський завод сухого знежиреного молока “, місцезнаходження органів управління якого  м. Теребовля вул. Січових Стрільців 108, зареєстроване як юридична особа Теребовлянською районною державною адміністрацією 28.12.2000 року і включене до ЄДРПОУ , ідентифікаційний код 00447132, що підтверджується Довідкою Головного управління  статистики у Тернопільській області № 31-322 від 23.11.2006 року.

Статтею 52 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ встановлено , що у разі , якщо громадянин –підприємець або керівні органи боржника -  юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням , або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності , а також за наявності інших ознак , що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника , заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від розміру його вимог до боржника та строку виконання зобов'язання.

Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора за згодою останнього.

Боржник : Відкрите акціонерне товариство “ Теребовлянський завод сухого знежиреного молока “ м. Теребовля вул. Січових Стрільців 108  заборгувало перед ДПІ у Теребовлянському районі  по податках та обов'язкових платежах 13097,55 грн. ( по податку з власників транспортних засобів в сумі 5548,25 грн. , по земельному податку в сумі 5851,21 грн. , по податку на додану вартість 1698 грн.  ) , що підтверджується розрахунками заборгованості по платежах; рішенням господарського суду тернопільської області у справі № 10/102-1982 від05.07.2000 року ; № 5/455-3323 від 29.11.2000 року, належним чином завірені копії яких знаходяться у матеріалах справи.

На час розгляду заяви ДПІ у Теребовлянському районі в  господарському суді борг ВАТ не погашено, що підтверджується представленими кредитором документами.

Згідно Довідки № 7754 від 18.12.2006 року ДПІ у Теребовлянському районі боржник по справі  має відкритий рахунки в ТОД ВАТ “ Райфайзенбанк “ Аваль “ , Філії ВАТ “ Державний експортно-імпортний банк України “ , Тернопільській філії ЗАТ КБ “ Приватбанк “ м. Тернопіль, що підтверджується Довідкою № 6405 від 19.12.2006 року .

Майно та земельна ділянка у боржника відсутні , що підтверджується Довідкою № 90/2 від 04.10. 2006 року Теребовлянського  БТІ ; Довідкою Чортківського МРВ ДАІ в Тернопільській області № 915 від 02.11.2006 року ; Довідкою Інспекції Держтехнагляду ОДА по Теребовлянському районі від 25.09.2006 року; Довідкою Теребовлянського районного відділу земельних ресурсів № 673/02-5 від 04.10.2006 року .

Останню податкову звітність боржник подав до податкового органу за перший квартал 2004 року  по  податку на прибуток , що підтверджується Довідкою № 659/02-5 від 02.10.2006 року .

Доказів , які б свідчили про погашення заборгованості перед кредитором  боржник по справі : суду не представив, а тому у відповідності до статті 33 ГПК України суд вважає, що на час розгляду заяви в суді борг не сплачений і грошові вимоги в сумі 13 097,55 грн. підлягають до задоволення як обґрунтовано заявлені.

Отже , у судовому засіданні знайшло підтвердження , що боржник не погашає заборгованість  по сплаті обов'язкових платежів до бюджету, припинив господарську діяльність, а також не подає звітності до податкових органів більше року .

З огляду на наведене , вимоги кредитора : ДПІ у Теребовлянському районі м. Теребовля про винесення постанови про визнання банкрутом Відкритого акціонерного товариства “ Теребовлянський завод сухого знежиреного молока “ м. Теребовля вул. Січових Стрільців 108 Тернопільської області та відкриття ліквідаційної процедури в порядку статті 52  Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “ - є обґрунтованими та такими , що підлягають до задоволення.

ДПІ у Теребовлянському районі  заявила клопотання про призначення ліквідатором банкрута в порядку статті 52 Закону України “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”  Губіцьку Наталію Романівну , жительку м. Теребовля вул. Грушевського 4 . Клопотання підлягає до задоволення.

На підставі  наведеного, керуючись статтями 23 , 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “, господарський суд ,-

П О С Т А Н О В И В :

1.Боржника : Відкрите акціонерне товариство “ Теребовлянський завод сухого знежиреного молока “ м. Теребовля вул. Січових Стрільців 108 Тернопільської області, ідентифікаційний код 00447132 – визнати банкрутом .

2.Визнати грошові вимоги Державної податкової інспекції  у Теребовлянському районі м. Теребовля вул. Шевченка 26 відносно боржника : Відкритого акціонерного товариства “ Теребовлянський завод сухого знежиреного молока “ м. Теребовля вул. Січових Стрільців 108  Тернопільської області  в сумі 13 097 грн. 55 коп.

3.Відкрити ліквідаційну процедуру банкрута : Відкритого акціонерного товариства “ Теребовлянський завод сухого знежиреного молока “ м. Теребовля вул. Січових Стрільців 108  Тернопільської області.

4.Встановити строк ліквідаційної процедури банкрута –12 місяців з дня винесення постанови .

5.Призначити ліквідатором банкрута Губіцьку Наталію Романівну , жительку м. Теребовля вул. Грушевського 4 , Ліцензія серії АВ № 158420 від 20.11.2006 року .

Покласти на ліквідатора Губіцьку Н.Р. , жительку м. Теребовля обов'язки, передбачені статтею 25 Закону України  “ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом “.

6.Припинити повноваження органів управління банкрута та власників його майна щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

7.Постанову надіслати банкруту, ліквідатору банкрута, кредитору, Державному Реєстратору Теребовлянської районної державної адміністрації, м. Теребовля; Державній виконавчій службі у Теребовлянському районі м. Теребовля ; Управлінню Пенсійного Фонду України у Теребовлянському районі м. Теребовля ; Тернопільському обласному сектору з питань банкрутства м. Тернопіль вул. Київська 3а.

 

Суддя                                                                                          М.Є. Півторак

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення09.01.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу348041
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/б-847

Ухвала від 16.10.2008

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Постанова від 09.01.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні