Рішення
від 17.04.2009 по справі 39/30-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

39/30-09

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

  

16.04.09р.

Справа № 39/30-09

За позовом  Закритого акціонерного товариства транснаціональної фінансово-промислової нафтової компанії "Укртатнафта", м. Кременчук, Полтавська область 

до  відповідача-1: Акціонерного банку "ІНГ Банк України", м. Київ

до відповідача-2: Закритого акціонерного товарова "Інформсистема", м. Дніпропетровськ   

про зобов'язання  спитати з рахунку у цінних паперах акції та ін.

Суддя  Ліпинський О.В.

Представники:

  від позивача: Козачук О.А., дов . від 25.12.2007р. № 14/03-15

  від відповідача-1: не з'явився  

  від відповідача-2: Горбач Є.В., дов. від 07.04.2009р. б/н

 

 В судовому засіданні присутні:

 представник НАК "Нафтогаз України" - Куницький В.В., дов. від 02.01.2009р. № 14/352

 представник  Корпорації "Seagroup Internetional, Inc" - Храпай Ю.А., дов. від 28.03.2007р.   

СУТЬ СПОРУ:

Позивач звернувся з позовною заявою, в якій просить суд:          

- зобов'язати АБ "ІНГ Банк Україна" (Відповідач-1) списати з рахунку у цінних паперах Корпорації "Seagroup Internetional, Inc" 147 532 000  штук простих  іменних акцій  ЗАТ транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" (Позивач) номінальною вартістю однієї акції 0,50 грн.; зменшити на 147 532 000 штук загальну кількість  знерухомлених  цінних  паперів,  які обліковуються у системі реєстру власників іменних цінних паперів ЗАТ транснаціональна фінансово-промислова нафтова  компанія  "Укртатнафта"  за номінальним утримувачем АБ "ІНГ Банк Україна"; надати реєстроутримувачу –ЗАТ "Інформсистема" (Відповідач-2) - свідоцтво про знерухомлення іменних    цінних    паперів  ЗАТ транснаціональна   фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта", що оформлене на ім'я номінального утримувача Акціонерного банку "ІНГ Банк Україна", для погашення;

- зобов'язати АБ "ІНГ Банк Україна" списати з рахунку у цінних паперах Компанії "AmRUZ Trading AG” 123 474 000 штук простих іменних акцій ЗАТ  транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" номінальною вартістю однієї   акції   0,50 грн.; зменшити   на 123 474 000  штук загальну кількість знерухомлених  цінних паперів,  які обліковуються у системі реєстру власників іменних цінних паперів ЗАТ транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" за номінальним утримувачем Акціонерним банком "ІНГ   Банк   Україна"; надати  реєстроутримувачу -   ЗАТ  "Інформсистема" - свідоцтво про знерухомлення іменних цінних паперів ЗАТ  транснаціональна фінансово промислова нафтова компанія "Укртатнафта", що оформлене на ім'я номінального утримувача Акціонерного банку "ІНГ Банк Україна", для погашення;

- зобов'язати ЗАТ  "Інформсистема"  погасити свідоцтво   про   знерухомлення   іменних  цінних паперів ЗАТ транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта", оформлене   на   ім'я номінального утримувача АБ "ІНГ Банк Україна" та за результатами операції списання акцій оформити на їм" я Акціонерного банку "ІНГ Банк Україна" нове свідоцтво про знерухомлення іменних цінних паперів Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія "Укртатнафта" .

Обґрунтовуючи свої вимоги, Позивач посилаючись на рішення Господарського суду м. Києва від 28.05.2008р. по справі № 28/198-32/175 та від 02.06.2008р. по справі № 28/199-32/176, якими визнано недійсними контракти купівлі-продажу акцій Закритого акціонерного товариства “Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія “Укртатнафта”, укладені останнім з Компанією “AmRUZ Trading AG” та Корпорацією Sеаgrоuр Іnternational, Іnc”, вилучено пакети акцій у кількості 123 474 000 штук та 147 532 000 штук, та зобов'язано ЗАТ „Інформсистема” (Відповідач-2) внести до системи реєстру запис про перехід права власності на зазначені акції від “AmRUZ Trading AG” та Корпорацією Sеаgrоuр Іnternational, Іnc” до Закритого акціонерного товариства “Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія “Укртатнафта”, зазначає, що в результаті визнання судом недійсними вищезазначених контрактів купівлі-продажу акцій, у Відповідача-2 (реєстроутримувача АТ „Укртатнафта”) виник обов'язок внести до системи реєстру власників іменних цінних паперів запис про перехід права власності на відповідний пакет акцій від  “AmRUZ Trading AG” та Корпорацією Sеаgrоuр Іnternational, Іnc” до Закритого акціонерного товариства “Транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія “Укртатнафта”, а в Відповідача-1 (зберігача) обов‘язок списати з відкритих у нього рахунків у цінних паперах корпорації International, Іnc»та компанії Trading AG»відповідних пакетів акцій ЗАТ „Укртатнафта” та передати реєстроутримувачу свідоцтва про знерухомлення для погашення.

Відповідач-1 відзив на позовну заяву не подав, повноваженого представника в судові засідання 24.03.2009, 09.04.2009, та 16.04.2009 не направив, про час та місце слухання справи був повідомлений належним чином, що підтверджується відмітками канцелярії суду на відповідних ухвалах про порушення провадження у справі та відкладення розгляду справи.

Відповідно до вимог ст. 75 ГПК України, суд вважає можливим розглянути справу за наявними в ній доказами.

Відповідач-2 позов не визнає, посилаючись на те, що вимоги Позивача, які адресовані безпосередньо ЗАТ «Інформсистема»та стосуються зобов‘язання ЗАТ «Інформсистема»погасити свідоцтво про знерухомлення, оформлене на ім‘я номінального утримувача АБ «ІНГ Банк»та за результатами операції списання акцій оформити на ім‘я АБ «ІНГ Банк»нове свідоцтво про знерухомлення іменних цінних паперів ЗАТ «Укртатнафта», не обумовлені самостійними правовими підставами та мають похідний характер від основних позовних вимог про зобов‘язання АБ «ІНГ Банк»списати вищезазначені акції. На думку Відповідача-2 позовна заява не містить посилань на будь-які обставини, які б свідчили про порушення чи не визнання ЗАТ «Інформсистема»прав чи охоронюваних законом інтересів Позивача чи про відмову погасити попереднє свідоцтво чи про відмову у видачі нового. В разі передачі на адресу ЗАТ «Інформсистема»свідоцтва про знерухомлення іменних цінних паперів ЗАТ «Укртатнафта», що оформлене на ім‘я номінального утримувача АБ «ІНГ Банк», ЗАТ «Інформсистема»будуть здійсненні всі необхідні дії для його погашення та оформлення на ім‘я АБ «ІНГ Банк»нового свідоцтва про знерухомлення іменних цінних паперів ЗАТ «Укртатнафта».

09.04.2009 до суду надійшли клопотання від НАК „Нафтобаз України”, Корпорації oup International, Іnc»та Компанії Trading AG»про залучення їх до участі у справі в якості третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору.

Ухвалою суду від 10.04.2009 року в задоволенні клопотань зазначених осіб відмовлено.

16.04.2009 до суду надійшли заяви про вступ у справу в якості третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору на боці Відповідача-1 від НАК „Нафтобаз України”, Міністерства земельних і майнових відносин Республіки Татарстан, та ВАТ „Татнафта” ім. В.Д. Шашина.

Окрім того, 16.04.2009  до суду надійшло клопотання Корпорації International, Іnc»про зупинення провадження у справ до остаточного вирішення справи № 32/1, рішення в якій прийнято Господарським судом с. Києва.

За згодою представників Позивача, та Відповідача-2, в судовому засіданні 16.04.2009 оголошено вступну та резолютивну частини судового рішення, згідно ст. 85 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представників позивача, та відповідача-2, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 22.05.2007 р. у справі №22ц-3883/44 за позовом Міністерства палива та енергетики України з метою забезпечення позову пакети акцій ЗАТ «Укртатнаф»та у кількості 147 532 000 штук та 123 477 116 штук простих іменних акцій було передано на зберігання Національній акціонерній компанії  «Нафтогаз України». Вказаною ж ухвалою АБ «ІНГ Банк»було зобов‘язано списати з рахунків у цінних паперах Компанії Trading AG»та Корпорації roup International, Іnc»відповідні пакети акції та передати  попередньому реєстроутримувачу системи реєстру ЗАТ «Укртатнафта»- ВАТ «ФК «Укрнафтогаз»-  відповідні документи. ВАТ «ФК «Укрнафтогаз»було зобов‘язано внести відповідні зміни до системи реєстру власників іменних цінних паперів ЗАТ «Укртатнафта».  

Як свідчать матеріали справи з метою  виконання вищезазначеної ухвали ВАТ «ФК «Укрнафтогаз»звернувся до АБ «ІНГ Банк»з вимогою про надання розпорядження відносно списання з банківського особового рахунку на особовий рахунок НАК «Нафтогаз України»відповідної кількості спірних акцій та надати свідоцтво про знерухомлення акцій.

АБ «ІНГ Банк»відмовився від виконання вищезгаданих вимог. В зв‘язку з цим ВАТ «ФК «Укрнафтогаз»вніс відповідні зміни до системи реєстру при відсутності розпорядження про списання та свідоцтва про знерухомлення, що відповідає змісту чинного на час виникнення цих правовідносин п. 17.2. розділу 7 Положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів, затвердженого рішенням ДКЦПФР від 17.10.2006 № 1000 (далі –Положення № 1000).

АБ «ІНГ Банк»подав до господарського суду м. Києва позов щодо законності списання цінних паперів в системі реєстру та відновлення облікових записів, які існували до порушення. За результатами розгляду господарським судом справи № 25/312 рішенням суду АБ «ІНГ Банк»було відмовлено в задоволенні позовних вимог. Це рішення переглядалося Вищим господарським судом України та постановою від 31.01.2008 було залишено без змін. Ухвалою Верховного Суду України від 03.04.2008 АБ «ІНГ Банк»було відмовлено в порушенні касаційного провадження з перегляду постанови Вищого господарського суду України від 31.01.2008 у справі № 25/312.  

Судом встановлено, що невиконання Відповідачем-1 вищезазначеної ухвали Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська та невнесення необхідних змін до системи депозитарного обліку стало підставою для застосування до Відповідача-1 неодноразових санкцій за правопорушення на ринку цінних паперів. Зокрема, постановою Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі - ДКЦПФР) від 16.09.2008 № 469-КУ було винесено попередження.

В подальшому ДКЦПФР була проведена чергова перевірка діяльності Відповідача-1 та знову ж таки зафіксовано факт незаконної відмови АБ «ІНГ Банк»списати спірні акції з особового рахунку зберігача на особовий рахунок НАК «Нафтогаз України»(Акт про правопорушення на ринку цінних паперів № 516-КУ). На підставі вказаного Акту було видане Розпорядження № 360-КУ про усунення порушення законодавства про цінні папери.

15.12.2008 на підставі Акту про правопорушення на ринку цінних паперів №847-КУ було винесено постанову № 792-КУ про накладення штрафу.

Незважаючи на вищезазначені судові рішення, а також санкції, накладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку на АБ «ІНГ Банк», останній так і не виконав ухвалу Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська та не вніс необхідні зміни до системи депозитарного обліку (доказів не надано).

Як свідчать матеріали справи, в подальшому, на підставі відповідних рішень суду відбулася зміна власників спірних акцій. Зокрема, рішенням Господарського суду міста Києва від 28.05.2008 по справі № 28/198-32/175 було визнано недійсним з моменту підписання контракт № 1747/12 купівлі-продажу від 01.06.1999 та Додаткову угоду № 1 від 29.05.2000, які укладені між ЗАТ «Укртатнафта»та корпорацією group International, Іnc»; вилучено у корпорації International, Іnc»та передано ЗАТ «Укртатнафта»147 532 000 штук простих іменних акцій ЗАТ «Укртатнафта», які обліковуються на особовому рахунку номінального утримувача Акціонерного товариства «ІНГ Банк Україна», відкритому у реєстроутримувача системи реєстру власників іменних цінних паперів ЗАТ «Укртатнафта»–ЗАТ «Інформсистема»; зобов'язано ЗАТ «Інформсистема»внести до системи реєстру власників акцій ЗАТ «Укртатнафта»запис про перехід права власності на 147 532 000 штук простих іменних акцій ЗАТ «Укртатнафта»від корпорації International, Іnc», до ЗАТ «Укртатнафта».

Аналогічне рішення прийнято Господарським судом міста Києва від 02.06.2008 р. по справі №28/199-32/176, згідно з яким   визнано недійсним з моменту підписання контракт № 02-1-99 купівлі-продажу від 01.06.1999 та Додаткову угоду № 1 від 30.05.2000, які укладені між ЗАТ «Укртатнафта» та компанією Trading AG»;  вилучено у компанії Trading AG»та передано ЗАТ «Укртатнафта»123 477 116 штук простих іменних акцій ЗАТ «Укртатнафта», які обліковуються на особовому рахунку номінального утримувача Акціонерного товариства «ІНГ Банк Україна», відкритому у реєстроутримувача системи реєстру власників іменних цінних паперів ЗАТ «Укртатнафта»–ЗАТ «Інформсистема; зобов'язано ЗАТ «Інформсистема»внести до системи реєстру власників акцій ЗАТ «Укртатнафта»запис про перехід права власності на 123 477 116 штук простих іменних акцій ЗАТ «Укртатнафта»від компанії Trading AG»до ЗАТ «Укртатнафта».

          Зазначене свідчить про те, що пакет акцій ЗАТ «Укртатнафта», в кількості 147 532 000 штук простих іменних акцій, раніше належних корпорації oup International, Іnc»та 123 477 116 штук простих іменних акцій, раніше належних компанії Trading AG», було повернено у власність Позивача, тобто, відбувся перехід прав власності на цінні папери на підставі рішення суду.

          Відповідно до п. 17 Розділу VII Положення № 1000 унесення до системи реєстру записів про перехід права власності на іменні цінні папери за рішенням (вироком) суду, що набрало (набрав) законної сили, здійснюється реєстроутримувачем на підставі копій цих документів, переданих реєстроутримувачу, які засвідчені підписом судді та печаткою суду. Якщо рішенням (вироком) суду визначено позбавлення певних осіб права власності на цінні папери, то внесення змін до системи реєстру здійснюється відповідно до зазначених документів, у яких визначено осіб, до яких переходить таке право власності на цінні папери, та цінні папери, за якими воно переходить.

          В даному випадку, як свідчать матеріали справи, спірні акції знерухомлені та обліковуються на особовому рахунку номінального утримувача –АБ «ІНГ Банк Україна».

          Дана обставина свідчить про те, що належне виконання вищезазначених рішень господарського суду м. Києва по справах № 28/198-32/175 та №28/199-32/176 потребує здійснення відповідних заходів, обумовлених діючим законодавством, також і з боку Відповідача-1, як номінального утримувача спірних пакетів акцій.

          Зокрема, відповідно до ст. 1 Закону України «Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні»номінальний утримувач –депозитарій або зберігач цінних паперів, зареєстрований у реєстрі власників іменних цінних паперів як юридична особа, якій ці цінні папери передано за дорученням та в інтересах власників цінних паперів для здійснення операцій у Національній депозитарній системі.

          Діяльність номінальних утримувачів по обслуговуванню обігу знерухомлених цінних паперів здійснюється відповідно до Закону України Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні, Закону України Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні, Положення № 1000 та Положення про депозитарну діяльність, затвердженого рішенням ДКЦПФР від 17.10.200 року № 999 (надалі –Положення № 999).

Відповідно до абз. 3 п. 1 глави 2 розділу V Положення № 999 обслуговування операцій з цінними паперами на рахунках у цінних паперах здійснюється депозитарними установами, зокрема унаслідок виконання безумовної операції з цінними паперами відповідно до вимог законодавства на підставі відповідних документів або їх копій, засвідчених у встановленому законодавством порядку, які підтверджують наявність підстав для проведення депозитарних операцій, і поданих згідно з підпунктом 1.2 пункту 1 глави 1 цього розділу.

Відповідно до абз. 3 п. 1 розділу І Положення № 999 безумовною операцією з управління рахунком у цінних паперах є списання, зарахування або переказ цінних паперів на рахунку у цінних паперах депонента та/або клієнта без його розпорядження під час проведення емітентом операцій з цінними паперами, а також у зв'язку із зміною дієздатності (обмеження дієздатності або визнання особи недієздатною), внаслідок передачі цінних паперів у спадщину та в інших випадках, які передбачені законодавством.

Аналіз норм діючого законодавства, яке регламентує обіг цінних паперів, у сукупності, дає підстав до висновку, що випадком, який не потребує розпорядження клієнта та є підставою для проведення безумовної операції по списанню акцій виступає перехід права власності на цінні папери, на підставі судових рішень, згідно з якими зафіксовано припинення прав попередніх власників, в даному випадку, Корпорації International, Іnc»та Компанії Trading AG», та виникнення відповідних прав у нового власника, в даному випадку,  ЗАТ «Укртатнафта».

          В силу п. 13 глави 2 розділу V Положення № 999 обов‘язок по списанню депонованих акцій покладено на номінального утримувача, яким у спірних правовідносинах виступає Відповідач-1.

          Судом встановлено, що на виконання ухвали Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 22.05.2007р. у справі № 22ц-3883/44 спірні пакети акцій ЗАТ «Укртатнафта»списані ВАТ «ФК «Укрнафтогаз», який був попереднім реєстроутримувачем системи реєстру ЗАТ «Укртатнафта», з особового рахунку АБ «ІНГ Банк», відкритому у реєстрі власників іменних цінних паперів ЗАТ «Укртатнафта», проте й досі обліковуються на рахунках у цінних паперах попередніх власників - корпорації International, Іnc»та компанії Trading AG», відкритих у АБ «ІНГ Банк».

За таких обставин, кількість акцій, які обліковується реєстроутримувачем системи реєстру - ЗАТ «Інформсистема»на особовому рахунку номінального утримувача - АБ «ІНГ Банк»,  не відповідає кількості акцій, вказаній у свідоцтві про знерухомлення.

Дана обставина свідчить не лише про порушення прав Позивача, як особи, якій передані спірні акції на підставі відповідних судових рішень, але й про порушення встановленого порядку обігу цінних паперів, задекларованого зокрема, п. 1.5 розділу IV Положення № 999, відповідно до якого загальна кількість знерухомлених в депозитарній установі іменних цінних паперів певного випуску, що обліковуються на рахунках у цінних паперах депонентів або клієнтів депозитарної установи, повинна дорівнювати кількості, вказаній у свідоцтвах про знерухомлення іменних цінних паперів цього випуску, виданих реєстроутримувачем, що веде реєстр власників іменних цінних паперів цього випуску, на ім'я цієї депозитарної установи як номінального утримувача для зберігання.

Відповідно до п.5 IV Положення № 999 загальна кількість цінних паперів за кожним випуском цінних паперів, що облікована у реєстроутримувача на особовому рахунку депозитарної установи як номінального утримувача, повинна дорівнювати сумарній кількості цінних паперів на рахунках у цінних паперах депонентів або клієнтів, які передали їх номінальному утримувачу, яка повинна дорівнювати кількості цінних паперів, вказаній у свідоцтві про знерухомлення іменних цінних паперів.

У протилежному випадку та у разі виявлення розбіжностей та помилок кожна сторона в межах своєї компетенції протягом п'яти робочих днів зобов'язана вжити заходи щодо виявлення причин та усунення помилок. При цьому заходи, що вживаються, не повинні порушувати права власників цінних паперів.

За таких обставин суд приходить до висновку, що невиконання  Відповідачем-1 свого обов'язку щодо списання визначених судовими рішеннями пакетів акцій, призвело до того, що в обліку прав власності акціонерів ЗАТ «Укртатнафта»виникли розбіжності між системою реєстру та системою обліку цінних паперів у зберігача, що фактично означає ведення подвійного обліку власників іменних цінних паперів ЗАТ «Укртатнафта».

Відповідно до п. 11.1. Розділу VII Положення № 1000  у разі зміни відомостей про кількість знерухомлених цінних паперів, інформація про які обліковується на особовому рахунку номінального утримувача, та за наявності в такого номінального утримувача документів, які підтверджують облік на його особовому рахунку інформації про іменні цінні папери, що були знерухомлені за попередніми операціями, такі документи підлягають поверненню реєстроутримувачу та обов'язковому погашенню з одночасним оформленням відповідних документів, які містять змінену інформацію про кількість цінних паперів, інформація про які обліковується на особовому рахунку номінального утримувача. Якщо у власника після знерухомлення на його особовому рахунку залишилась певна кількість цінних паперів, реєстроутримувач зобов'язаний погасити старий сертифікат і видати власнику новий сертифікат.

Враховуючи вищевикладене суд приходить до висновку щодо обґрунтованості позовних вимог які заявлені як до Відповідача-1 так і до Відповідача-2, в зв'язку з чим позов ЗАТ «Укртатнафта»підлягає задоволенню в повному обсязі.

Суд відхиляє заяви Міністерства земельних і майнових відносин Республіки Татарстан, та ВАТ „Татнафта” ім. В.Д. Шашина, про допущення їх до участі у справі в якості третіх осіб без самостійних вимог на предмет спору, які мотивовані тим, що зазначені особи є власниками акцій ЗАТ „Укртатнафта”, оскільки предмет даного спору (спонукання до виконання вимог законодавства осіб, які здійснюють професійну діяльність на ринку цінних паперів) не стосується питань виникнення, припинення або реалізації корпоративних прав, посвідчених акціями та відповідно не впливає на права та обов'язки акціонерів ЗАТ „Укртатнафта”.

Клопотання НАК „Нафтогаз України” про вступ у справу третьою особою, яке мотивовано тим, що відповідно до вимог ухвали Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 22.05.2007 року у цивільній справі № 2-2420/07, акції, списання яких вимагає Позивач в межах справи № 39/30-09, були передані НАК „Нафтогаз України” для тимчасового зберігання, а отже можливе судове рішення у справі № 39/30-09 може вплинути на права та обов'язки НАК „Нафтогаз України” щодо зберігання зазначених акцій та їх подальшого повернення за правилами визначеними у ст. 976 ЦК України, також відхиляється судом, адже як убачається з матеріалів справи, ухвала Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 22.05.2007, на яку посилається НАК „Нафтогаз” була скасована ухвалою Апеляційного суду Дніпропетровської області від 30.09.2008 року, в зв'язку з чим посилання на вказаний процесуальний документ є безпідставним.

Суд не знаходить підстав для зупинення провадження у справі згідно клопотання Корпорації International, Іnc», адже по перше, зазначена особа не є учасником судового процесу, та відповідно не наділена правом заявляти суду клопотання, по друге, наведені в клопотанні обставини щодо розгляду господарським судом м. Києва справи № 32/1 про визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації ЗАТ „Укртатнафта” та припинення юридичної особи - ЗАТ „Укртатнафта”, за умов відсутності доказів внесення до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців запису про припинення ЗАТ „Укртатнафта” як юридичної особи, не перешкоджає розгляду справи № 39/30-09.

Керуючись, ст.ст. 4, 33, 34, 43, 44, 49, 82-85 ГПК України, господарський суд ,-

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги задовольнити в повному обсязі.

Зобов'язати Акціонерний банк «ІНГ Банк Україна» (місцезнаходження: 04070, м.Київ, вул. Спаська, 30-А; код ЄДРПОУ 21684818) списати з рахунку у цінних паперах Корпорації "Seagroup Internetional, Inc" (місцезнаходження: 530 NW 196 th Рlace, Seattle, WA , 98177, USA)147 532 000  штук простих  іменних акцій  Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта»(місцезнаходження:  39609, Полтавська обл.,  м.  Кременчук,  вул. Свіштовська, 3;  код  ЄДРПОУ  00152307;  код  цінних  паперів  UA 1601161003), номінальною вартістю однієї акції 0,50 грн.; зменшити на 147 532 000 штук загальну кількість  знерухомлених  цінних  паперів,  які  обліковуються  у  системі  реєстру власників іменних цінних паперів Закритого акціонерного товариства транснаціональна  фінансово-промислова  нафтова компанія     «Укртатнафта»(місцезнаходження: 39609, Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3; код ЄДРПОУ 00152307; код цінних паперів UA 1601161003) за номінальним утримувачем Акціонерним банком «ІНГ Банк Україна»; надати реєстроутримувачу - Закритому акціонерному товариству «Інформсистема»(місцезнаходження: 49038, м.Дніпропетровськ, вул. Горького, буд. 2; код ЄДРПОУ 24238485) - свідоцтво про знерухомлення іменних цінних паперів Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова  нафтова   компанія   «Укртатнафта»,   що оформлене на ім'я номінального утримувача  Акціонерного банку «ІНГ Банк Україна», для погашення.

Зобов'язати Акціонерний банк «ІНГ Банк Україна»(місцезнаходження: 04070, м. Київ, вул. Спаська, 30-А; код ЄДРПОУ 21684818) списати з рахунку у цінних паперах Компанії «АmRUZ Trading АG»(місцезнаходження: Баарерштрассе 112, 6302 Цуг, Швейцарія) 123 474 000 штук простих іменних акцій Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта»(місцезнаходження: 39609, Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3; код ЄДРПОУ 00152307; код цінних паперів UA 1601161003), номінальною вартістю однієї акції 0,50грн.; зменшити на 123 474 000 штук загальну кількість знерухомлених  цінних паперів,  які  обліковуються  у  системі  реєстру власників іменних цінних паперів Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта»(місцезнаходження: 39609, Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3; код ЄДРПОУ 00152307; код цінних паперів UA 1601161003) за номінальним утримувачем Акціонерним банком «ІНГ   Банк   Україна»;   надати   реєстроутримувачу   -   Закритому акціонерному товариству «Інформсистема»(місцезнаходження: 49038, м. Дніпропетровськ, вул. Горького, буд. 2; код ЄДРПОУ 24238485) - свідоцтво про знерухомлення іменних цінних паперів Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта», що оформлене на ім'я номінального утримувача Акціонерного банку «ІНГ Банк Україна», для погашення.

Зобов'язати Закрите акціонерне товариство «Інформсистема» (місцезнаходження: 49038, м. Дніпропетровськ, вул. Горького, буд. 2; код ЄДРПОУ 24238485) погасити свідоцтво про знерухомлення іменних цінних  паперів Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта»(місцезнаходження: 39609, Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3; код ЄДРПОУ 00152307; код цінних паперів UA 1601161003),   оформлене на ім'я номінального утримувача Акціонерного  банку «ІНГ Банк Україна» (місцезнаходження: 04070, м. Київ, вул. Спаська, 30-А; код ЄДРПОУ 21684818) та за результатами операції списання акцій оформити на їм" я Акціонерного банку «ІНГ Банк Україна»(місцезнаходження: 04070, м. Київ, вул. Спаська, 30-А; код ЄДРПОУ 21684818) нове свідоцтво про знерухомлення іменних цінних паперів Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта»(місцезнаходження: 39609, Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3; код ЄДРПОУ 00152307; код цінних паперів UA 1601161003).

Стягнути з Акціонерного банку «ІНГ Банк Україна»(місцезнаходження: 04070, м. Київ, вул. Спаська, 30-А; код ЄДРПОУ 21684818) на користь Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта»(місцезнаходження: 39609, Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3; код ЄДРПОУ 00152307) 42грн.50коп. витрат по сплаті державного мита та  59грн. 00коп. витрат на  інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Стягнути з Закритого акціонерного товариства «Інформсистема» (місцезнаходження: 49038, м. Дніпропетровськ, вул. Горького, буд. 2; код ЄДРПОУ 24238485) на користь Закритого акціонерного товариства транснаціональна фінансово-промислова нафтова компанія «Укртатнафта»(місцезнаходження: 39609, Полтавська обл., м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3; код ЄДРПОУ 00152307) 42грн.50коп. витрат по сплаті державного мита та 59грн. 00коп. витрат на  інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

Видати накази.

Суддя

 О.В. Ліпинський

Рішення підписано 22.04.2009

 

   

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.04.2009
Оприлюднено07.05.2009
Номер документу3501933
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —39/30-09

Ухвала від 05.06.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Остапенко М.І.

Судовий наказ від 05.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

Судовий наказ від 05.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

Судовий наказ від 05.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

Ухвала від 11.06.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Остапенко М.І.

Судовий наказ від 05.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

Судовий наказ від 05.05.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

Рішення від 17.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

Ухвала від 24.03.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

Ухвала від 13.03.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні