Постанова
від 06.11.2013 по справі 908/1384/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251 номер провадження справи 25/37/13

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

Іменем України

06.11.2013 Справа 908/1384/13

кредитори - 1/ Товариство з обмеженою відповідальністю "Альянс-Профі", м. Дніпропетровськ, 49027, а/с 1784

2/ Державна податкова інспекція у Хортицькому районі м. Запоріжжя, 69114, вул. Гудименка, 15

боржник - Товариство з обмеженою відповідальністю "Санті", м. Запоріжжя, 69000, вул. Гудименка, 15, код ЄДРПОУ 31177850

Банк, здійснюючий розрахунково-касове обслуговування боржника - ПАТ "ІнтерКредитБанк"

Суддя Дьоміна А.В.

Присутні представники сторін:

Від кредиторів - 2. Стародумова А.С. дов.№1351/10/08/10-31-10

Від боржника - не з'явився

Розпорядник майна - Лященко С.С.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Запорізької області від 15.05.2013. порушено провадження у справі №908/1384/13 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті", введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, відкрито процедуру санації Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті", керуючим санацією призначено директора боржника - Дуднікову Інну Леонідівну (ідент. номер 2433800267), розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Лященка Сергія Сергійовича. Зобов'язано Товариство з обмеженою відповідальністю "Санті" у десятиденний строк подати до офіційного друкованого органу за свій рахунок оголошення про порушення справи про банкрутство, зобов'язано керуючого санацією разом з розпорядником майна розглянути вимоги кредиторів і скласти реєстр вимог кредиторів, який подати до господарського суду у строк до 22.07.2013. Попереднє засідання суду призначено на 23.07.2013.

Ухвалою суду від 29.07.2013. затверджений реєстр конкурсних кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті". Зобов'язано розпорядника майна боржника скликати перші загальні збори кредиторів у строк до 09.08.2013. Зобов'язати комітет кредиторів у строк до 29.08.2013. подати до суду схвалений план санації боржника.

27.09.2013. до господарського суду Запорізької області від голови комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті" надійшло клопотання про припинення процедури санації боржника, визнання банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Санті", відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Лященко С.С.

Ухвалою суду від 21.10.2013. клопотання голови комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті" прийнято до розгляду, призначено судове засідання на 06.11.2013. Зобов'язано керуючого санацією Дуднікову Інну Леонідівну надати суду письмовий звіт керуючого санацією, який надавався на розгляд комітету кредиторів та який відповідає вимогам ст. 36 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Зобов'язано розпорядника майна надати суду звіт про фінансово-майновий стан Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті".

У судове засідання 06.11.2013. представник кредитора 1. та керуючий санацією не з'явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені своєчасно та належним чином, про причини неявки суд не сповістили. Керуючим санацією Дудніковою І.Л. вимог викладених в ухвалі суду не виконано.

В даному судовому засіданні розпорядником майна наданій звіт щодо проведеного аналізу фінансово-господарського стану Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті".

Розглянувши матеріали справи, заслухавши розпорядника майна, суд вважає, що надане комітетом кредиторів клопотання не суперечить діючому законодавству та підлягає задоволенню з огляду на наступне:

Частиною 2 статті 94 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що для проведення санації боржника його керівником з урахуванням особливостей, передбачених цією статтею, керівник боржника звертається у встановленому цим Законом порядку до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство. До заяви керівника боржника додаються план санації боржника, погоджений з кредиторами, що дали згоду на її проведення, письмова згода кредиторів на призначення керуючим санацією керівника боржника та пропозиція щодо кандидатури розпорядника майна .

Із наданого керівником плану санації боржника вбачається, що основним напрямком по відновленню платоспроможності Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті" є фінансова реструктуризація. Особливості даного плану санації, пов'язані з тим, що для погашення кредиторської заборгованості підприємства залучаються кредитні кошти та внески на збільшення статутного капіталу. Кошти, що планується отримати є основним джерелом за рахунок якого вирішується, як проблема кредиторської заборгованості підприємства, так і інші проблеми санації підприємства в цілому.

Як вбачається зі звіту розпорядника майна, керуючий санацією - директор Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті" Дуднікова Інна Леонідівна за офіційною адресою боржника не перебуває, пошту не отримує, приміщення для проведення зборів кредиторів не надала, документи для проведення аналізу фінансово-господарської діяльності не надала, чим позбавила комітет кредиторів можливості перевірки показників викладених у плані санації.

В матеріалах справи №908/1384/13 будь-які докази, які свідчать про можливість залучення боржником кредитних коштів та внесків на збільшення статутного капіталу, виконання зобов'язань боржника третіми особами, або про наявність інвестора - відсутні.

Таким чином, суд вважає, що відновлення платоспроможності згідно з наданим керівником боржника планом санації є неможливим.

Згідно із частиною третьою статті 94 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у разі пред'явлення боржником недостовірних відомостей про майнові активи боржника або неможливість відновлення платоспроможності згідно з планом санації можливе введення процедури ліквідації.

28.08.2013. відбулося засідання комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті" на якому прийнято рішення клопотатись перед господарським судом про припинення процедури санації боржника, визнання банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Санті", відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором арбітражного керуючого Лященко С.С. Дане рішення оформлено протоколом №1 від 28.08.2013.

Відповідно до ч. 8 ст. 26 Закону про банкрутство до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

Таким чином, саме комітет кредиторів визначає подальший напрямок провадження у справі про банкрутство боржника.

При винесені постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в суді повинен бути доведений факт неоплатності боржника, як того вимагає ст. 205 Господарського кодексу України, відповідно до положень ч. 4 якої суб'єкт господарювання може бути оголошений за рішенням суду банкрутом, у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів.

Як встановлено матеріалами справи та згідно наданого розпорядником майна аналізу фінансово-майнового стану Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті", боржник господарську діяльність не здійснює, доходів не отримує, суми наявних у нього оборотних активів недостатньо для розрахунків з кредиторами.

За таких обставин, суд дійшов висновку про неплатоспроможність боржника та наявність підстав для визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно із ч. 1 ст. 40 Закону про банкрутство, відкриваючи ліквідаційну процедуру, суд призначає ліквідатора.

Виходячи з приписів ч. 8 ст. 26, ч. 1 ст. 114 Закону про банкрутство, правом пропонувати кандидатуру арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора наділений комітет кредиторів.

Відповідне клопотання про призначення ліквідатором Лященка С.С. подано до суду головою комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті".

Отже, обов'язки ліквідатора у справі суд покладає на арбітражного керуючого Лященка С.С.

Частиною 3 ст. 38 Закону про банкрутство передбачено, що з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури мають містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію) - ч. 4 ст. 38 Закону про банкрутство.

Водночас, в пункті 1 Прикінцевих та перехідних положень Закону про банкрутство встановлено, що положення щодо офіційного оприлюднення відомостей про справу про банкрутство на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет, які набирають чинності через два роки з дня опублікування цього Закону. До набрання чинності цими положеннями офіційне оприлюднення відомостей про справу про банкрутство здійснюється в офіційних друкованих органах (газетах "Голос України" або "Урядовий кур'єр").

Враховуючи викладене, господарський суд зобов'язує ліквідатора подати до офіційного друкованого органу - "Голос України" або "Урядовий кур'єр", оголошення про визнання боржника банкрутом, яке має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 2, 7, 37, 38, 40, 94 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання голови комітету кредиторів Товариства з обмеженою відповідальністю "Санті" - задовольнити.

Припинити процедуру санації боржника.

Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Санті", м. Запоріжжя, 69000, вул. Гудименка, 15, код ЄДРПОУ 31177850 - банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута призначити арбітражного керуючого арбітражного керуючого Лященка Сергія Сергійовича (свідоцтво №107 від 04.02.2013., ідент. номер - 2852508477, адреса для листування: 49027 м. Дніпропетровськ, а/с 1784) та покласти на нього повноваження керівника банкрута.

Зобов'язати ліквідатора подати до офіційного друкованого органу - "Голос України" або "Урядовий кур'єр", оголошення про визнання боржника банкрутом, яке має містити: найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію). Докази опублікування оголошення (примірник газети) подати до суду до 29.11.2013 .

Зобов'язати ліквідатора здійснити ліквідаційну процедуру згідно Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", у строк до 01.06.2014.

Копію постанови направити кредитору, банкруту, ліквідатору, Хортицькому ВДВС Запорізького МУЮ; державному реєстратору Реєстраційної служби Запорізького міського управління юстиції (69123, м. Запоріжжя, вул. Будівельників, буд. 19), Головному управлінню статистки у Запорізькій області; Головному управлінню юстиції у Запорізькій області.

Суддя А.В. Дьоміна

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення06.11.2013
Оприлюднено13.11.2013
Номер документу35167843
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/1384/13

Ухвала від 21.10.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 11.06.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 11.02.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 22.01.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Постанова від 06.11.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 29.07.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 29.07.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 29.07.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

Ухвала від 15.05.2013

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Дьоміна А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні