Ухвала
від 29.08.2013 по справі 457/1293/13-к
ТРУСКАВЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 457/1293/13-к

провадження №1-кс/457/149/13

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

29 серпня 2013 року м. Трускавець

Слідчий суддя Трускавецького міського суду Львівської області Василюк Т.В. при секретарі Луцькій І.І., за участю прокурора прокуратури м. Трускавця ОСОБА_1, старшого слідчого Трускавецького МВ ГУМВС України у Львівській області ОСОБА_2, захисника ОСОБА_3

розглянув клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів слідчого Трускавецького МВ ГУМВС України у Львівській області ОСОБА_4, яке погоджено прокурором прокуратури м. Трускавця ОСОБА_5 у кримінальному провадженні № 12013150140000474 та яке надійшло до суду 22.08.2013 року.

Перевіривши надані матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, щодо кримінального провадження, в межах якого було подано дане клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши доводи прокурора прокуратури м. Трускавця ОСОБА_1, старшого слідчого Трускавецького МВ ГУМВС України у Львівській області ОСОБА_2, думку заступника директора ПП «Трускавецьке туристичне агентство «Європа», захисника ОСОБА_3 -

в с т а н о в и в:

15.08.2013 року до Трускавецького МВ ГУ МВС України у Львівській області поступило звернення Трускавецької міської ради про те, що ПП В«Туристичне агентство В«ДевісВ» та ПП В«Трускавецьке туристичне агентство В«ЄвропаВ» самовільно всупереч рішенню виконавчого комітету Трускавецької міської ради № 260 від 29.09.2011 року В«Про заборону здійснення господарської діяльності на території курортного парку у сфері тур операторської діяльності, продажу екскурсійних квитків, розміщення рекламно-інформаційних площин по бульвару Торосевича у м. ТрускавціВ» продовжують здійснювати свою господарську діяльність.

15.08.2013 року відомості про даний факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12013150140000474 за ознаками злочину, передбаченого ст. 356 КК України.

Згідно ухвали Трускавецького міського суду від 06.08.2013 року, ПП В«Туристичне агентство В«ДевісВ» та ПП В«Трускавецьке туристичне агентство В«ЄвропаВ» заборонено здійснювати на бульварі Торосевича у м. Трускавці будь-яку діяльність, в тому числі господарську. Державним виконавцем Державної виконавчої служби Трускавецького міського управління юстиції зміст даної ухвали було доведено до вищевказаних суб’єктів господарської діяльності. Однак на даний час до Трускавецького МВ ГУ МВС України у Львівській області і надалі продовжують надходити листи з виконавчого комітету Трускавецької міської ради про те, що незважаючи на заборону ПП «Трускавецьке туристичне агентство «Європа» продовжує займатися господарською діяльністю по бульвару Торосевича у м. Трускавці, у ході якої використовують рекламні щити та плакати.

16 серпня 2013 року Трускавецьким міським судом винесено ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів та можливість вилучити рекламні щити, плакати та іншу рекламну продукцію, що стосується здійснення господарської діяльності підприємства на бульварі Торосевича в м. Трускавці, яка перебуває у власності ПП «Трускавецьке туристичне агентство «Європа».

17 серпня 2013 року Трускавецьким МВ ГУ МВС України у Львівській області з метою виконання вказаної ухвали було здійснено тимчасове вилучення рекламних щитів, які використовувало ПП «Трускавецьке туристичне агентство «Європа». Однак не зважаючи на ухвалу Трускавецького міського суду від 16.08.2013 року та тимчасове вилучення рекламних щитів, ПП «Трускавецьке туристичне агентство «Європа» знову встановило на бульварі Торосевича в м. Трускавці нові рекламні щити, які орендують у третіх осіб та продовжують займатись протиправною господарською діяльністю, всупереч рішенню Трускавецької міської ради. Відповідно до ст. 397 ЦК України, володільцем чужого майна є особа, яка фактично тримає його у себе, право володіння чужим майном може належати одночасно двом або більше особам. З метою унеможливити в подальшому протиправних дій зі сторони ПП «Трускавецьке туристичне агентство «Європа» в клопотанні слідчий обґрунтовує, що виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей, а саме рекламних щитів, плакатів та іншої рекламної продукції, яку ПП «Трускавецьке туристичне агентство «Європа» використовує для здійснення незаконної господарської діяльності на бульварі Торосевича, в тому числі і орендує у інших суб’єктів підприємницької діяльності.

Прокурор та слідчий в судовому засіданні клопотання підтримали та просили його задовольнити.

Захисник ОСОБА_3 проти задоволення клопотання заперечувала, оскільки вважає клопотання слідчого необґрунтованим та таким, що не відповідає вимогам ст. 160 КПК України. Пояснила, що ПП «Трускавецьке туристичне агентство «Європа» здійснює господарську діяльність на законних підставах, а тому клопотання не підлягає задоволенню.

Заслухавши пояснення прокурора, слідчого, заступника директора ПП «Трускавецьке туристичне агентство «Європа», захисника ОСОБА_3, оглянувши та перевіривши надані матеріали клопотання, вважаю, що клопотання слід задовольнити з наступних підстав.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

В судовому засіданні встановлено, що ПП «Трускавецьке туристичне агентство «Європа» здійснює свою діяльність на підставі відповідної ліцензії, однак як і цьому підприємству, так і іншим заборонено здійснювати господарську діяльність на території курортного парку - на бульварі Торосевича у м. Трускавці на підставі відповідних рішень виконавчого комітету Трускавецької міської ради Львівської області. На даний час рішення виконавчого комітету Трускавецької міської ради чинні та не скасовані. Ухвалою Трускавецького міського суду Львівської області від 06.08.2013 року скасовано заходи забезпечення позову, якими було зупинено дію рішень міської ради та зазначено, що ухвала підлягає негайному виконанню.

Клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів відповідає вимогам ст. 160 КПК України та зазначені речі не є речами, до яких заборонено доступ відповідно до ст. 161 КПК України. В матеріалах кримінального провадження наявні достатні підстави вважати, що тимчасовий доступ до речей, а саме рекламних щитів, плакатів та іншої рекламної продукції, яку ПП «Трускавецьке туристичне агентство «Європа» використовує для здійснення незаконної господарської діяльності на бульварі Торосевича в м. Трускавці, буде мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та унеможливить в подальшому протиправні дії, а також дані речі можуть бути використані в якості доказів в кримінальному провадженні.

На підставі вищевикладеного, відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України, керуючись ст. ст. 132, 160, 163, 164 КПК України, с л і д ч и й с у д д я -

у х в а л и в:

Клопотання слідчого Трускавецького МВ ГУМВС України у Львівській області ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати слідчому Трускавецького МВ ГУМВС України у Львівській області ОСОБА_4 тимчасовий доступ та можливість вилучити рекламні щити, плакати та іншу рекламну продукцію, що стосується здійснення господарської діяльності підприємства на бульварі Торосевича в м. Трускавці, які перебувають або можуть перебувати у володінні приватного підприємства В«Трускавецьке туристичне агентство В«ЄвропаВ» , адреса юридичної особи: м. Трускавець вул. Героїв УПА, 3, код ЄДРПОУ 33086760.

Строк дії ухвали до 10 вересня 2013 року.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Львівської області протягом п’яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя Василюк Т.В.

Дата ухвалення рішення29.08.2013
Оприлюднено21.01.2014
Номер документу35228869
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів слідчого Трускавецького МВ ГУМВС України у Львівській області ОСОБА_4, яке погоджено прокурором прокуратури м. Трускавця ОСОБА_5 у кримінальному провадженні № 12013150140000474 та яке надійшло до суду 22.08.2013 року.

Судовий реєстр по справі —457/1293/13-к

Ухвала від 29.08.2013

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Василюк Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні