Ухвала
від 18.11.2013 по справі 757/25217/13-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/25217/13-ц

У Х В А Л А

18 листопада 2013 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Бортницька В.В.,

при секретарі - Клименко О. І.,

розглянувши у судовому засідання подання головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Печерського районного управління юстиції у м. Києві Марченка Олександра Анатолійовича про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2, -

В С Т А Н О В И В :

Судовим наказом Господарського суду м. Києва від 27.11.2012 року з Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Слов'янська група» в дохід державного бюджету стягнуто кошти у розмірі 64 380,00 грн.

14.02.2013 року державним виконавцем на підставі судового наказу виданого Господарським судом м. Києва відкрито виконавче провадження ВП № 36500644. Копія постанови про відкриття виконавчого провадження направлена боржнику.

Оскільки на даний час вимоги судового наказу боржником ТОВ «ТД «Слов'янська група» не виконані, жодних дій по його виконанню не вчиняється, державний виконавець, з метою забезпечення виконання рішення суду та недопущення уникнення боржника від його виконання, зокрема, шляхом залишення території України керівником боржника, звернувся до суду з вказаним поданням.

До судового засідання державним виконавець ВДВС Печерського РУЮ у м. Києві Марченко О.А. не з'явився. Про час та місце розгляду подання повідомлений належним чином. Причини неявки суду не відомі. Зважаючи, на скорочені строки розгляду справи такої категорії, суд ухвалив проводити розгляд справи у відсутність державного виконавця.

Суд, розглянувши подання, дослідивши додані до подання копії матеріалів виконавчого провадження, вважає подання таким, що підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Судовим розглядом беззаперечно встановлено, що 27.11.2012 року Господарським судом м. Києва видано судовий наказ про стягнення з ТОВ «ТД «Слов'янська група» в дохід державного бюджету 64 380,00 грн.

Державним виконавцем ВДВС Печерського районного управління юстиції у м. Києві Марченком О.А. 25.09.2012 року винесено постанову ВП № 36500644 про відкриття виконавчого провадження за вказаним судовим наказом. Про відкриття виконавчого провадження боржника повідомлено шляхом направлення йому копії постанови про відкриття виконавчого провадження.

Як визначає ст.1 Закону України "Про виконавче провадження", виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження та примусове виконання рішень інших органів (посадових осіб) - це сукупність дій органів і посадових осіб, визначених у цьому Законі, що спрямовані на примусове виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), які провадяться на підставах, в межах повноважень та у спосіб, визначених цим Законом, іншими нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону та інших законів, а також рішеннями, що відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню (далі - рішення).

Відповідно до ст. 11 Закону України «Про виконавче провадження» державний виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом заходів примусового виконання рішень, неупереджено, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії. Державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право, зокрема,у разі ухилення боржника від виконання зобов'язань, покладених на нього рішенням, звертатися до суду за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи за межі України - до виконання зобов'язань за рішенням.

Статтею 377-1 ЦПК України передбачено, що питання про тимчасове обмеження боржника - фізичної особи або керівника боржника - юридичної особи у праві виїзду за межі України при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням органу державної виконавчої служби за поданням державного виконавця, погодженим з начальником відділу державної виконавчої служби.

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб керівником ТОВ «ТД «Слов'янська група» є ОСОБА_2.

Виконуючи обов'язки, передбачені ст. 11 Закону України "Про виконавче провадження", державний виконавець обґрунтовано звернувся до суду з поданням про тимчасове обмеження керівника боржника ТОВ «ТД «Слов'янська група» ОСОБА_2 у виїзді за межі України на підставі ст. 377-1 ЦПК України, оскільки судом встановлено, що рішення боржником не виконується і дій, спрямованих на його виконання, не вчиняється.

Керуючись ст. 377-1 ЦПК України, ст. 11 Закону України "Про виконавче провадження, суд,-

У Х В А Л И В :

Подання головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Печерського районного управління юстиції у м. Києві Марченка Олександра Анатолійовича про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України ОСОБА_2 - задоволити.

Обмежити керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Слов'янська група» (код ЄДРПОУ 34614090) ОСОБА_2, громадянку України тимчасово, а саме до повного виконання судового наказу Господарського суду м. Києва від 27.11.2012 року про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Слов'янська група» в дохід державного бюджету 64 380 (шістдесят чотири тисячі триста вісімдесят) грн. судового збору, у праві виїзду за межі України.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: В.В. Бортницька

Дата ухвалення рішення18.11.2013
Оприлюднено20.11.2013
Номер документу35354946
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —757/25217/13-ц

Ухвала від 18.11.2013

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Бортницька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні