Ухвала
від 20.11.2013 по справі 202/36817/13-к
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/36817/13-к

УХВАЛА

Іменем України

20 листопада 2013 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська Шклярук Д.С., за участю

в.о. старшого слідчого СВ Індустріального РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області старший лейтенант міліції ОСОБА_1,

розглянувши клопотання в.о. старшого слідчого СВ Індустріального РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області старший лейтенант міліції ОСОБА_1, погоджене процесуальним керівником - старшим прокурором прокуратури Індустріального району м. Дніпропетровська ОСОБА_2, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні СВ Індустріального РВ ДМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження за № 12013040660005168, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.10.2013 року, за ознаками ч. 4 ст. 191 КК України.

В клопотанні слідчий просить про:

1)тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707) та їх вилучення (виїмку), що містять банківську таємницю, в ПАТ КБ «УкрСиббанк» (МФО - 351005), розташованого за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Жуковського, 30, а саме:

· документів по юридичному оформленню (відкриттю) ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707) рахунку № 26001255356400, а саме: заяви про відкриття рахунку, договору на розрахунково-касове обслуговування, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копію належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколи зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідки про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтво фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; картки зі зразками підписів і відбитків печатки; інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даним рахунком; договорів банківського рахунку; договорів про використання системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг» і т.д. з додатками; повідомлення про взяття рахунків на облік органами ДПС; копії сторінок паспорта або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначений банківський рахунок підприємства; і інші документи юридичної справи про відкриттю й використанню даного рахунку;

· документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по вищевказаному рахунку ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707) у прибутковій і видатковій частині із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному виді й на паперовому носії за період часу з моменту відкриття по теперішній час;

· документів, що послужили підставою для видачі готівкових коштів з вищевказаному рахунку ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707) (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів) за період часу з моменту відкриття по теперішній час.

2) У випадку об'єктивних причин не видачі оригіналів або нотаріально засвідчених копій вищевказаних документів, зобов'язати банк надати належно засвідчені копії вищевказаних документів.

3) Право тимчасового доступу до речей і документів та їх вилучення (виїмки) надати в.о. старшого слідчого СВ Індустріального РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області старшому лейтенанту міліції ОСОБА_1, або співробітникам міліції, визначених ОСОБА_1 відповідним дорученням щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст.ст. 40, 41 Кримінально-процесуального кодексу України.

4) Розглядати дане клопотання без виклику осіб, у володінні яких знаходяться такі речі і документи, так як існує реальна загроза їх зміни або знищення, оскільки документи знаходяться у безпосередньому володінні співробітників відповідної банківської установи, які можуть бути причетними до прикриття незаконної діяльності.

Досудовим розслідуванням встановлено , що 18.10.2013 року до чергової частини Індустріального РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровський області звернувся з заявою гр. ОСОБА_3 про те, що працівники ТОВ «АТМК-Сервіс», а саме: ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, а також ОСОБА_7 в вересні 2013 року, за допомогою електронного ключа системи «Банк-клієнт», зловживаючи службовим становищем, привласнили ввірені їм грошові кошти, що перебували на рахунку ТОВ «АТМК-Сервіс» (код ЄДРПОУ - 37275143), чим завдали збитки у великих розмірах.

За даним фактом в Єдиному реєстрі досудових розслідувань було зареєстровано кримінальне провадження № 12013040660005168 від 18.10.2013 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України.

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, першочергове значення мають фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ «АТМК-Сервіс» (код ЄДРПОУ - 37275143) з ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707).

Встановлення розміру перерахування грошових коштів ТОВ «АТМК-Сервіс» на розрахункові рахунки ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707) є важливою обставиною доказування обставин зазначеного кримінального правопорушення. Тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні банківської установи також має значення для встановлення осіб, які мали доступ та були уповноважені на здійснення операцій по розпорядженню грошовими коштами, розміщеними на розрахункових рахунках ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707). Вказані докази є можливим отримати та долучити до матеріалів кримінального провадження лише отримавши дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, що містять охоронювану законом таємницю, та проведенні їх вилучення (виїмки) в банку.

В ході досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановлено, що ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707) для здійснення фінансово-господарської діяльності було відкрито рахунок № 26001255356400 в ПАТ КБ «УкрСиббанк» (МФО - 351005), розташованого за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Жуковського, 30.

Таким чином, документи ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707), які перебувають у володінні ПАТ КБ «УкрСиббанк» (МФО - 351005) дають можливість для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановити хто саме розпоряджався коштами даного підприємства, чим це було визначено, а також підтвердити чи спростувати факти відношення певних осіб до діяльності вказаного підприємства.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити посилаючись на викладені у клопотанні обставини.

Відповідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про можливість вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню в повному обсязі, оскільки документи на яких зауважує слідчий, відомості які у них містяться, мають значення для правильного вирішення справи, з’ясування всіх обставин кримінального провадження.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою слідчого судді не здійснювалося, що відповідає вимогам ст. 107 КПК України .

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ :

Клопотання слідчого - задовольнити в повному обсязі.

Надати в.о. старшого слідчого СВ Індустріального РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області старшому лейтенанту міліції ОСОБА_1, дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707) та їх вилучення (виїмку), що містять банківську таємницю, в ПАТ КБ «УкрСиббанк» (МФО - 351005), розташованого за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Жуковського, 30, а саме:

· документів по юридичному оформленню (відкриттю) ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707) рахунку № 26001255356400, а саме: заяви про відкриття рахунку, договору на розрахунково-касове обслуговування, свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копію належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколи зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідки про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтво фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; картки зі зразками підписів і відбитків печатки; інші документи, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даним рахунком; договорів банківського рахунку; договорів про використання системи «клієнт-банк», «клієнт-інтернет-банк», «телефонний банкінг» і т.д. з додатками; повідомлення про взяття рахунків на облік органами ДПС; копії сторінок паспорта або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначений банківський рахунок підприємства; і інші документи юридичної справи про відкриттю й використанню даного рахунку;

· документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по вищевказаному рахунку ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707) у прибутковій і видатковій частині із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному виді й на паперовому носії за період часу з моменту відкриття по теперішній час;

· документів, що послужили підставою для видачі готівкових коштів з вищевказаному рахунку ТОВ «КОМПАНІЯ «УКРТЕЙД» (код ЄДРПОУ - 36726707) (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів) за період часу з моменту відкриття по теперішній час.

У випадку об'єктивних причин не видачі оригіналів або нотаріально засвідчених копій вищевказаних документів, зобов'язати банк надати належно засвідчені копії вищевказаних документів.

Право тимчасового доступу до речей і документів та їх вилучення (виїмки) надати в.о. старшого слідчого СВ Індустріального РВ ДМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області старшому лейтенанту міліції ОСОБА_1, або співробітникам міліції, визначених ОСОБА_1 відповідним дорученням щодо проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст.ст. 40, 41 Кримінально-процесуального кодексу України.

Строк виконання ухвали по « 10» грудня 2013 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення20.11.2013
Оприлюднено22.01.2014
Номер документу35356573
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/36817/13-к

Ухвала від 20.11.2013

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Шклярук Д. С.

Ухвала від 20.11.2013

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Шклярук Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні