Ухвала
від 21.11.2013 по справі 464/8967/13-ц
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 464/8967/13-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.11.2013року

Сихівський районний суд м.Львова

в складі: головуючого Мички Б.Р.

при секретарі Назарко О.Б.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Львові цивільну справу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!», заінтересовані особи Відділ Держземагенства у м.Львові, приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_2, Відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Львівського міського управління юстиції, Публічне акціонерне товариство «Промінвестбанк», Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал», Товариство з обмеженою відповідальністю «Олмар», Приватне акціонерне товариство «АРТОР», Товариство з обмеженою відповідальністю «Західно - український автомобільний дім», про встановлення факту, що має юридичне значення, -

в с т а н о в и в :

Заявник Товариство з обмеженою відповідальністю «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!» звернувся до суду з заявою, в якій просить встановити факт володіння Товариством з обмеженою відповідальністю «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!», код за ЄДРПОУ 31978272, земельною ділянкою площею 0,4824 га, що знаходиться за адресою: м.Львів, вул. Дж. Вашингтона, 8, кадастровий номер 4610136800:02:005:0222, цільове призначення - обслуговування будівель та споруд.

Представник заінтересованої особи Товариства з обмеженою відповідальністю «Західно-український автомобільний дім» в судовому засіданні заяву про встановлення факту, що має юридичне значення заперечила, ствердила суду, що між ТзОВ «Західно - український автомобільний дім» та заявником ТзОВ «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!» існує спір щодо меж земельної ділянки, факт володіння якою, просить встановити заявник.

Заслухавши думку представника заявника, яка вважає, що спір про право відсутній, оскільки ТзОВ «Західно - український автомобільний дім» ніколи не зверталось до ТзОВ «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!» з жодними претензіями та у них наявна копія державного акту, яка підтверджує право власності на земельну ділянку, думку представника заінтересованої особи ТзОВ «Західно - український автомобільний дім», яка ствердила, що спір про право існує та просить відмовити в задоволенні заяви про встановлення факту, що має юридичне значення, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. 6 ст. 235 ЦПК України якщо під час розгляду справи у порядку окремого провадження виникає спір про право, який вирішується в порядку позовного провадження, суд залишає заяву без розгляду і роз'яснює заінтересованим особам, що вони мають право подати позов на загальних підставах.

У відповідності до ч. 4 ст. 256 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо з заяви про встановлення факту, що має юридичне значення, вбачається спір про право, а якщо спір про право буде виявлений під час розгляду справи, - залишає заяву без розгляду.

У абз. 3 п. 3 постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31.03.1995 р. «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» зазначено, що у тому разі, коли буде виявлено, що встановлення підвідомчого судові факту пов'язане з вирішенням спору про право, суд відмовляє в прийнятті заяви до розгляду в окремому провадженні, а якщо це буде виявлено під час розгляду справи, залишає заяву без розгляду і роз'яснює заінтересованим особам, що вони мають право подати позов на загальних підставах.

А відтак, враховуючи, що під час розгляду справи встановлено, що між заявником до ТзОВ «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!» та заінтересованої особою ТзОВ «Західно - український автомобільний дім» існує спір про право щодо земельної ділянки, факт володіння якою просить встановити заявник, заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!» про встановлення факту, що має юридичне значення відповідно до ч.4 ст. 256 ЦПК України слід залишити без розгляду.

Керуючись ст.ст. 209-210, 235, 256 ЦПК України, Постановою Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31.03.1995 р. «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення», суд, -

у х в а л и в :

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!», заінтересовані особи Відділ Держземагенства у м.Львові, приватний нотаріус Львівського міського нотаріального округу ОСОБА_2, Відділ державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Львівського міського управління юстиції, Публічне акціонерне товариство «Промінвестбанк», Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал», Товариство з обмеженою відповідальністю «Олмар», Приватне акціонерне товариство «АРТОР», Товариство з обмеженою відповідальністю «Західно - український автомобільний дім», про встановлення факту, що має юридичне значення - залишити без розгляду.

Роз'яснити Товариству з обмеженою відповідальністю «Перша приватна броварня «Для людей - як для себе!», право на звернення до суду з позовом на загальних підставах.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий

Оригінал. Виготовлено в одному екземплярі.

Дата ухвалення рішення21.11.2013
Оприлюднено28.11.2013
Номер документу35376626
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —464/8967/13-ц

Ухвала від 21.11.2013

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 13.09.2013

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні